SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14, are doi idoli în tenis: „Visez în continuare! Acum voi avea și sponsorii de partea mea”

Alexia Tatu (14 ani) a câștigat finala junioarelor U14 la Wimbledon 2022, după ce a învins o altă româncă, Andreea Diana Soare (15 ani), scor 7-6 (2), 6-4.
Alexia Tatu (14 ani) a câștigat finala junioarelor U14 la Wimbledon 2022, după ce a învins o altă româncă, Andreea Diana Soare (15 ani), scor 7-6 (2), 6-4.

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iulie 2022 16:48 / Actualizat luni, 11 iulie 2022 16:57

Alexia Tatu (14 ani) a câștigat finala junioarelor U14 la Wimbledon 2022, după ce a învins o altă româncă, Andreea Diana Soare (15 ani), scor 7-6 (2), 6-4. Sportiva din Buzău a dezvăluit că modelele ei din tenis sunt Simona Halep (30 de ani, 16 WTA) și Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA). 

Alexia Tatu va rămâne în istoria competiției londoneze. A câștigat ediția inaugurală destinată jucătoarelor U14, iar la revenirea în România a avut parte de o primire triumfală.

Antrenorul junioarei Alexia Tatu, campioana U14 la Wimbledon: „Nu e un produs al sistemului din România!”
WIMBLEDON
Antrenorul junioarei Alexia Tatu, campioana U14 la Wimbledon: „Nu e un produs al sistemului din România!”

Alexia Tatu: „E cel mai frumos moment al carierei. Nu am cuvinte”

„E cel mai frumos moment al carierei. Nu am cuvinte. Părinții și bunicii m-au dat la tenis încă de la 6 ani, iar acum fac 14. Turneul acesta a fost mai mult ca o joacă, mi-am zis că mergem ca să vedem care este atmosfera la turneele mari.

A fost o finală cu una dintre cele mai bune prietene, partenera mea de dublu. Ne cunoaștem de când eram mici, am tot jucat împreună.

Dintr-o joacă, mi-am spus că încă un meci, încă un altul... a fost primul meu turneu pe iarbă, prima finală. Meciurile de la începutul turneului au fost fără presiune. La finală au fost foarte multe emoții, dar am reușit să mă mobilizez. 

Probabil am avut un pic mai mult curaj, puțin noroc, dar am fost foarte apropiate, s-a jucat la câteva puncte”, a spus Alexia Tatu, la revenirea în România. 

Halep și Swiatek, modelele Alexiei Tatu

„Idolul meu din tenis este Simona Halep, pentru că e româncă de-ale noastre, dar îmi place foarte mult și de Iga Swiatek. Peste cinci ani sper să ajung din nou la Wimbledon. 

Urmează să visez în continuare. Până acum a fost doar susținerea părinților, dar acum încep ușor-ușor să apară sponsori. Cu ei vom merge mai departe, pentru că, pe cont propriu nu ai cum”, a mărturisit campioana de la Wimbledon U14.

VIDEO Alexia Tatu, campioană la Wimbledon U14

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO „«Bromance!»” » Djokovic a provocat hohote de râs pe Centralul de la Wimbledon, după finală: „Nick, de asta ai pierdut azi?”

A câștigat Wimbledon, dar a coborât în clasamentul ATP » Pe ce loc e acum Novak Djokovic + Cine e noul lider

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (5)
bucovina001
bucovina001  •  12 Iulie 2022, 22:03
Postat de 267890 pe 11 Iulie 2022, 20:05

Nu prea o văd bine dacă o are pe Halep drept idol.

Asa-i ca nu te pricepi nici la tenis, nici la...muzica? Cum puteti sa aveti atata ura toti anti-Halep? La cate meciuri ale ei ai fost sa vezi atitudinea spectatorilor fata de ea? Stii ca oriunde ar juca, in jurul lumii, are suporteri cu steagul Romaniei alaturi? Nu e obligatoriu sa fii fan al ei, dar e total inacceptabil sa o urasti, tu si altii ca tine. Stii ca e a treia cea mai bine platita tenismana din lume din toate timpurile? Stii ca foarte curand va ajunge a doua, numai cu Serena inaintea ei, si in tenis nimeni nu ii da bani pentru altceva decat pentru merite sportive? Ti-a cerut cineva opinia despre ea incat sa vorbesti urat? Sunt plecat din RO de peste 30 de ani, de peste 25 de ani sunt cetatean US, dar ma mandresc cu ea ca romanca fiind, si toata lumea din America o cunoaste si o stimeaza, in antiteza, stie cineva ceva despre tine? Te cunoaste cineva, pentru ca nici tu singur nu te cunosti cu buletinul in mana, folosind numere in loc de nume? Citesc rar presa din RO, sa mai vad ceva despre sportivii nostri si e plicticos sa dau de mesaje ca ale tale.....daca nu ai ceva pozitiv de scris, mai bine ne-ai lipsi decat sa vii cu opinii necerute.

267890
267890  •  11 Iulie 2022, 20:05

Nu prea o văd bine dacă o are pe Halep drept idol.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Iulie 2022, 18:17

am scris un comentariu ...dar n a aparut ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează