SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA Ana Bogdan, învinsă la Madrid după 3 ore și 21 de minute de efort și luptă

Ana Bogdan în meciul din turul 1 la Madrid 2024 Foto: Imago
Ana Bogdan în meciul din turul 1 la Madrid 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 22:43 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 22:43

Ana Bogdan, 31 de ani, locul 64 WTA, a cedat în primul tur al tabloului de la Madrid, la capătul încă unui meci maraton: 7-6 (5), 6-7 (4), 2-6 în fața chinezoaicei Xiyu Wang, 23 de ani, 54 WTA.

Tot pe Terenul Central, la fel ca Irina Begu, a evoluat în prima zi de tablou principal și Ana Bogdan, în ultima partidă programată acolo. A fost pentru ea o a treia ciocnire cu stângacea chinezoaică Xiyu Wang, în fața căreia cedase în precedentele două înfruntări, ambele pe zgură în 2022, în turneul WTA 125 de la Valencia și cel WTA 250 de la Budapesta.

Irina Begu, victorioasă la Madrid: „Am nevoie de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar mă bucur de turneu”
WTA MADRID
Irina Begu, victorioasă la Madrid: „Am nevoie de ritm, de câteva meciuri în picioare, dar mă bucur de turneu”

La cum începuse partida, cu asiatica pulverizând lovituri câștigătoare în toate unghiurile și zonele terenului, nici tabela nu arăta prea bine, Wang a urcat la 5-1 cu un al șaselea game al setului uriaș, extrem de lung și de consumator de nervi. Ana servea și a avut 8 mingi pentru a-l închide. Statistica a numărat 13 situații de egalitate, iar chinezoaica l-a câștigat la a 6-a minge de break.

După aceea, tocmai ea a acuzat unda rece a oboselii, iar românca a pornit una dintre revenirile ei de excepție, Break scurt, la 15, apoi 3-5, încă unul, 4-5, 5-5, și set adjudecat în tie-break, 7-5, revenind de la 1-4!

În momentele cele mai apăsătoare, Ana găsește soluții, înalță mingea, o plimbă pe înalta și mai masiva adversară, strecoară câte un serviciu surprinzător, hrănindu-se parcă din adversitate, transformând-o în ceva util, prețios.

Luptă până la ultima picătură de enegie

Wang a luat un start rapid și în actul secund, 3-1. Și încă o dată, Bogdan a întors, trecând ea în avantaj, 4-3. Au ajuns iar la tie-break, dar de data aceasta s-a impus chinezoaica, 7-4. Și se apropia borna de 3 ore de joc.

Setul al treilea a fost însă cel mai scurt, și ca timp și ca scor. Wang s-a impus cu 6-2, după ce avusese 4-0, iar românca s-a apropiat la 2-4. După 3 ore și 21 de minute istovitoare, Ana părăsește terenul învinsă, dar cu fruntea sus pentru felul în care a luptat. Din nou.

7 așia reușit Ana Bogdan în meci, dar a comis și 8 duble greșeli

Ea rămâne cu o singură victorie, cea de anul trecut în turul 1, din cele 3 prezențe pe tabloul principal de la Madrid de până acum.

Se lăsase noaptea peste Madrid, când ultimul meci al zilei s-a încheiat. Urmează însă mult mai mult. Miercuri joacă Jaqueline Cristian în turul 1 pe tabloul principal, contra polonezei Magdalena Frech, al patrulea meci de pe Terenul 5.

Citește și:

Dinamo o învinge pe Skjern, 28-27, calificarea se decide marți, în Danemarca
DINAMO - SKJERN 28-27
Dinamo o învinge pe Skjern, 28-27, calificarea se decide marți, în Danemarca
Constanța e campioană în premieră la baschet feminin » A spulberat echipa Aradului chiar la ea acasă
FEMININ
Constanța e campioană în premieră la baschet feminin » A spulberat echipa Aradului chiar la ea acasă

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  24 Aprilie 2024, 15:17

Pacat Ana, mare pacat. Adicatelea imi pare f.f.rau. Te-as fi vrut pe mai departe in competitie. Da' asta-i legea nescrisa a jucatorului. Succes pe mai departe.

Trandafir
Trandafir  •  24 Aprilie 2024, 09:08

Succes Ana in meciurile viitoare !

Catalynn_18
Catalynn_18  •  23 Aprilie 2024, 23:03

Tot respectul pt stelistă noastră, când a jucat pt România a lăsat totul pe teren! Capul sus Ana și succes în turneele următoare!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează