SPORTURI  »  TENIS  »  BLAT

Cutremur în tenis » Doi jucători din Top 50, acuzați că ar fi trucat meciuri!

Nikoloz Basilashvili
Foto: Imago
Nikoloz Basilashvili Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 10:13 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 11:04

Aslan Karatsev (28 de ani, locul 40 ATP) şi Nikoloz Basilashvili (30 de ani, locul 25 ATP) sunt investigați pentru că ar fi luat parte la meciuri trucate în ultimii ani.

Televiziunea germană ZDF a deschis o anchetă care îi vizează pe rusul Karatsev și pe georgianul Basilashvili, după ce 5 meciuri au avut rezultate care ar fi fost influențate decisiv de cei doi.

Cel care i-ar fi determinat pe sportivi să aranjeze meciurile este antrenorul bielorus Yahor Yatsyk, cel care i-a pregătit pe ambii tenismeni. Yatsyk este acuzat că le-ar fi dat bani mulți jucătorilor pentru a pierde, pentru ca apoi să parieze pe acele meciuri, câștigând milioane de euro, anunță ZDF.

ITF a realizat o anchetă preliminară asupra celor 5 meciuri, acestea înregistrând fluctuaţii neobişnuit de mari la casele de pariuri, partide la care s-au pariat sume uriașe pe eșecurile celor doi.

Yahor Yatsyk, acuzat că e implicat în mafia pariurilor din Rusia

Un antrenor de tenis din Europa de Est, aflat sub protecția anonimatului, a dezvăluit că Karatsev și Basilashvili nu au fost singurii jucători pe care Yatsyk i-ar fi abordat, acesta fiind implicat de mult timp în mafia pariurilor din Rusia.

„El a fost implicat în fraude de pariuri de ani de zile, lucrând cu oameni implicați în aranjarea meciurilor în Rusia și Europa de Est. Are mereu mulți bani cu el, este în turneu și caută jucători tineri care au probleme, financiar sau mental, pe care îi poate convinge ușor cu bani.

Yatsyk a lucrat cu ambii jucători, care sunt jucători foarte talentați. Dar ambii au avut probleme financiare la început, dar și momente de slăbiciune. Într-un moment critic al carierei, fiecare dintre acești jucători a fost abordat”, a declarat un antrenor de tenis

Basilashvili a fost pregătit de Yahor Yatsyk între 2013 şi 2014, iar Karatsev l-a avut antrenor pe bielorus în perioada 2018-2021.

Citește alte știri din tenis:

Premieră negativă după 25 de ani » Federer, OUT din clasamentul ATP
ATP
Premieră negativă după 25 de ani » Federer, OUT din clasamentul ATP
Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14, are doi idoli în tenis: „Visez în continuare! Acum voi avea și sponsorii de partea mea”
Wimbledon
Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14, are doi idoli în tenis: „Visez în continuare! Acum voi avea și sponsorii de partea mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
aldrenus
aldrenus  •  12 Iulie 2022, 13:21
Postat de cirus11 pe 12 Iulie 2022, 12:30

Cu ce e diferit de ce faci tu acum?? Tu practic le-ai romanizat numele...

Limba rusă ca și limba română sunt limbi fonetice. Semn = sunet. Deci „ц” din rusă e „ț” și nu „ts”, la fel și pentru „ш”, care e „ș” și nu „sh”. De aceea corect e Herson și nu Kherson, etc. Dar deh, suntem anglofoni, deci preluăm scrierea anglicizată, pentru ce să mai urmăm niște amărâte de reguli academice?

vasileroaita
vasileroaita  •  12 Iulie 2022, 12:52

De acestia se pot atinga, ca nu au spate puternic. Mai sus se tem sa mearga, in aceasta cloaca numita tenis.

cirus11
cirus11  •  12 Iulie 2022, 12:30
Postat de aldrenus pe 12 Iulie 2022, 11:41

pe antrenor îl cheamă Igor Yațik iar pe cei doi Karațev și Basilașvili. dar na, greu cu limbile străine…

Cu ce e diferit de ce faci tu acum?? Tu practic le-ai romanizat numele...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează