SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

BIANCA ANDREESCU - ELINA SVITOLINA 6-3, 2-6, 6-4 // VIDEO + FOTO „Românca” Andreescu e de neoprit: s-a calificat în finala Indian Wells! Cu cine joacă + cum îi poate salva locul 3 lui Halep

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 martie 2019 08:35

Bianca Andreescu (18 ani, 60 WTA) a trecut noaptea trecută de Elina Svitolina (24 de ani, 6 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-4, și s-a calificat în finala turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

  • Andreescu va juca în ultimul act contra nemțoaicei Angelique Kerber (8 WTA), învingătoare azi noapte în fața Belindei Bencic (23 WTA), scor 6-4, 6-2.
  • Finala se joacă duminică, de la 21:00, în liveSCORE pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport 2.

În fața Svitolinei, Andreescu a pierdut abia al doilea set la acuala ediție de la Indian Wells, după cel din turul inaugural, contra Irinei Begu. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, după cum o arată și statistica punctelor totale câștigate. După două ore și 15 minute de joc, cele două jucătoare au fost despărțite de doar două puncte, 95 - 93 în favoarea lui Andreescu.

Bianca a avut nervii mai tari în decisiv, în ciuda faptului că Svitolina a beneficiat de nu mai puțin de 10 șanse de break, 9 dintre ele salvate cu un joc sigur din spatele terenului. Andreescu a fructificat a 4-a minge de meci avută și reușește cea mai mare performanță din carieră, o finală de turneu Premier Mandatory.

+8 FOTO

Canadianca cu origini române e sigură de locul 33 WTA, dar poate face saltul până pe 24 în cazul victoriei în finală. 

Victorie Bianca = victorie Halep

Bianca Andreescu îi poate oferi încă o mână de ajutor Simonei Halep (27 de ani, 2 WTA). Dacă jucătoarea din Canada trece în finală de Kerber, Halep își va păstra locul 3 în ierarhia mondială.

Prin victoria cu Svitolina, Andreescu a „salvat-o” deja o dată pe Simona de la pierderea locului 3. Dacă ucraineanca ar fi învins-o pe canadiancă, urca peste Halep, iar jucătoarea noastră cobora pe 4. 

 Vezi și: 

ATP INDIAN WELLS // VIDEO Federer - Nadal, episodul 39! Confruntare stelară în semifinale la Indian Wells » Rafa, victorie istovitoare cu Khachanov

Citește și:

Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
Superliga
Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Nationala
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia
Superliga
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (52)
argus
argus  •  18 Martie 2019, 17:25

Caraghiosi de-a dreptul! Ce tot ii dati cu nationalismul de doi bani? Ce vreti sa spunet cu "...dar a facut primi pasi in tenis in Romania"? Cu un an in urma (sau doi?), mama acesteia facea o referire la conditiile de care beneficiaza un sportive in Canada! Spunea, intre altele, ca este un sport costisitor, Federatia de Tenis din Canada suportand toate cheltuielile, de cca. . 250.000 de $/an pentru un jucator! Si, atentie (pentru toti cei ce nu obositi sa folositi syntagma "romanca", "cu radacini romanesti" s.a.m.d.), spunea ca din acest motiv "nu s-a pus problema ca Bianca sa evolueze sub tricolor"! Va impaunati "cu ce"? Cu un sitem "romanesc" in care sportul este sub-sub finantat? Cu ministrii ai sportului care din banii alocati pentru hrana "pentru ca sportivii tot nu trebuie sa se-ngrase"? Cu o Federatie de Tenis care nu sprijina cu nimic dezvoltarea tinerilor talente, a tenisului in general" acesta-i "romanismul" ce-l tot agatati de numele Biancai Andreescu? Si, ca sa intelegeti mai bine cat de ridicoli sunteti, va sugerez sa citit opinia lui Dragoş Pătraru in https://adevarul.ro/entertainment/celebritati/dragos-patraru-victoria-biancai-andreescu-foarte-amuzant-activeaza-patriotismul-desantat-scarbos-urat-mirositor-1_5c8f6a1a445219c57e615497/index.html. Paote, poate o sa intelegeti ridicolul in care va regasiti!

iulihenry14
iulihenry14  •  17 Martie 2019, 10:20
Postat de mosvasile pe 17 Martie 2019, 08:38

Mai Vaves!Vezi ca parintii lui Milos Raonici sunt...muntenegreni!Dar daca tu vrei ca el sa fie croat...Ne certam noi pentru atata lucru?

Al doilea comentariu fara logica pe ziua de azi. Raonic e nascut in Muntenegru, parintii lui sunt sarbi. Raonic vorbeste sarba la perfectie. Familia lui a plecat in 94 din fosta Yugoslavie in Canada. Iar vorbesti sa nu adormi. Daca nu ma crezi cauta "raonic interview the guardian"

iulihenry14
iulihenry14  •  17 Martie 2019, 10:17

"Tenismena in varsta de 18 ani s-a nascut in Canada, acolo unde tatal ei avea un job, dar a facut primi pasi in tenis in Romania. La varsta de 7 ani, Bianca a fost dusa la tenis de parintii ei, la Pitesti, unde locuiau impreuna cu bunicii. Dupa doi ani petrecuti in Romania, familia Andreescu a revenit in Canada. Mama Biancai, Maria Andreescu, a dezvaluit ca nu s-a gandit niciodata ca aceasta sa reprezinte Romania, asta pentru ca Federatia de Tenis din Canada ofera multe beneficii." Asta ca sa se calmeze baiatul cu "NU CITESTI INTERVIURILE CU EA?". Ba da le citesc. Pasajul de mai sus e din ziarul rival GSPului. A stat 2 ani in Romania deci nu avea cum sa obtina cetatenie deoarece una dintre conditii este sa ai domicilu stabil pe teritoriul Romaniei timp de cel putin 7 ani . Asa ca acum calmati-va si reveniti la trollingu obisnuit. Si incercati sa deschideti gura cu dovezi nu cu ce visati voi noaptea.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează