SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Legendarul Boris Becker, la superlativ despre Emma Răducanu: „Îmi amintește de Muhammad Ali. Zboară ca un fluture, înțeapă ca o albină”

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și Leylah Annie Fernandez (19 ani, 73 WTA) se înfruntă în finala US Open 2021. Boris Becker (53 de ani) mizează pe sportiva britanică.
Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și Leylah Annie Fernandez (19 ani, 73 WTA) se înfruntă în finala US Open 2021. Boris Becker (53 de ani) mizează pe sportiva britanică.

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 septembrie 2021 10:58 / Actualizat sambata, 11 septembrie 2021 10:58

Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și Leylah Annie Fernandez (19 ani, 73 WTA) se înfruntă în finala US Open 2021. Boris Becker (53 de ani) mizează pe sportiva britanică. 

  • Finala feminină de la US Open 2021, Emma Răducanu - Leylah Fernandez, se joacă astăzi, de la ora 23:00, în direct pe Eurosport 1. 

Boris Becker, câștigător a 6 turnee de Grand Slam în carieră, a lăudat-o pe Emma Răducanu într-un editorial publicat în Daily Mail. Neamțul o compară pe sportiva cu origini românești cu legendarul boxer Muhammad Ali.

Boris Becker: „Emma Răducanu îmi amintește de Muhammad Ali”

„Urmărind-o pe Emma Răducanu la US Open mi-am amintit despre caracterizarea făcută lui Muhammad Ali: zboară ca un fluture, înțeapă ca o albină. Dacă e să scot ceva în evidență la jocul ei, este deplasarea. Parcă plutește, lovește mereu din poziția ideală.

Am trecut și eu prin ce trece ea acum, o finală de Grand Slam la o vârstă foarte fragedă. Sfatul meu este să lase natura să își urmeze cursul. Îmi place și de Leylah Fernandez, dar favorita mea din finală este Răducanu. 

Emma a fost la cel mai înalt nivel. Nu a avut momente de cădere. Servește mai bine decât adversara, clar se deplasează mai bine”, a scris Boris Becker, pe Daily Mail

Emma Răducanu, parcurs perfect la US Open

Jucătoarea britanică cu origini românești este clasată deocamdată pe locul 150 WTA, dar poate ajunge până pe poziția 24, dacă se impune în finala contra unei alte adolescente Leylah Fernandez.

Niciodată nu s-au mai întâlnit două jucătoare venit din calificări în finala unui turneu de Grand Slam. Număr 73 WTA, Leyla Fernandez a reușit să elimine nume foarte grele de pe tablou, precum Naomi Osaka, Elina Svitolina, Aryna Sabalenka sau Angelique Kerber. Finala are loc sâmbătă.

Canadianca în vârstă de 19 ani și Emma vin din circuitul de juniori, acolo unde s-au întâlnit o singură dată, la Wimbledon 2018, cu Leylah în postura de campioană la Roland Garros. S-a impus Emma Răducanu, scor 6-2, 6-4.

VIDEO Emma Răducanu - Leylah Fernandez, finala US Open 2021

Citește și alte știri de la US Open: 

Novak Djokovic, la un meci de istorie: e în finala US Open! Urmează un duel cu Daniil Medvedev

EXCLUSIV „Doar Martina Hingis a avut o asemenea ascensiune” » Informații în premieră: cum au descoperit-o britanicii pe Emma Răducanu

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
cipinho79
cipinho79  •  11 Septembrie 2021, 13:04

daca e locul 73, Fernandez nu a venit din calificari, a jucat direct in turul 1. poate ati vrut sa spuneti ca nu e cap de serie ceea ce e cu totul altceva. doar Emma a jucat in calificari. Emma castiga in 2 seturi pentru a-si definitiva parcursul perfect fara set pierdut

Vezi toate comentariile (1)
Comentează