SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

„Înțepată” de Serena, Halep primește un sprijin major la nivel internațional: „Nedrept și inacceptabil!”

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 21:26 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 02:11

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. PTPA, Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis, o sprijină pe sportiva din Constanța. 

  • ITIA a făcut anunțul marți după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. 
  • Suspendarea Simonei va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35.

Halep a transmis că va face apel la TAS și că va ataca în instanță compania care a produs suplimentul pe care ea îl consideră „contaminat cu roxadustat“. Simona Halep nu este singură în acest demers. Va fi sprijinită de PTPA, asociație care îl are membru fondator și pe Novak Djokovic. 

Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”

Simona Halep, suspendată 4 ani. Reacția lui Toni Iuruc

„Noi, PTPA, sprijinim și protejăm cu dârzenie drepturile jucătorilor, indiferent de situație. Asta include exercitarea drepturilor de a se apăra în cazurile de dopaj.

Amânările repetate și inexplicabile din cazul Simonei Halep sunt nedrepte și inacceptabile. PTPA este decisă să o sprijine în orice acțiune viitoare, la fel cum suntem alături de orice jucător”, a transmis PTPA printr-un comunicat pe Twitter. 

Ce este PTPA, organizația poziționată de partea Simonei Halep

PTPA este o organizație fondată oficial în 2021, cu scopul de a „proteja și sprijini jucătorii și jucătoarele de tenis din întreaga lume”.

Fondatorii acesteia sunt canadianul Vasek Pospisil, locul 25 ATP în cel mai bun moment al carierei, și legendarul Novak Djokovic, tenismanul cu cele mai multe turnee de Grand Slam din istorie.

Aceștia au simțit nevoia de schimbare, sentimentul general fiind că jucătorii nu au de partea lor o voce care să-i protejeze.

„Pospisil și Djokovic au realizat că asociația fondată în 1972 cu scopul de a proteja interesele jucătorilor profesioniști de tenis s-a transformat în organizația anticoncurențială de care promitea cândva că-i va proteja pe jucători”, se arată pe site-ul oficial al PTPA.

VIDEO. Simona Halep, suspendată 4 ani. Comunicatul oficial al ITIA

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. 

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole: 

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping. 

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă 
- Comunicatul ITIA

VIDEO. În direct la GSP Live, Ilie Năstase a comentat suspendarea Simonei Halep

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
SUSPENDARE
Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”
INEDIT
Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (4)
Domnul
Domnul  •  13 Septembrie 2023, 14:42

Bună ziua ! Serena e egoista, orgolioasa si răutăcioasă! Sa-si aduca aminte si de un turneu al campionelor din Asia cand Simona daca nu o batea pe o jucatoare(Ana Iovanovici..?) din Serbia cu 2-o Serena era eliminată. Si binele s-a intors in rău Simona pierzand mai apoi in favoarea Serenei. Poți fi mare campion si să fii lipsit de caracter. Atitudinea ei nu-i face cinste. E jenant!

Domnul
Domnul  •  13 Septembrie 2023, 13:57

Bună ziua ! Serena e egoista, orgolioasa si răutăcioasă! Sa-si aduca aminte si de un turneu al campionelor din Asia cand Simona daca nu o batea pe o jucatoare(Ana Iovanovici..?) din Serbia cu 2-o Serena era eliminată. Si binele s-a intors in rău Simona pierzand mai apoi in favoarea Serenei. Poți fi imare campion si să fii lipsit de caracter. Atitudinea ei nu-face cinste. E jenant!

pariez_tot_ce_am
pariez_tot_ce_am  •  13 Septembrie 2023, 02:44

sa punem mana de la mana impreuna cu PTPA , sa-i trimitem niste medicamente pentru anemie :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează