SPORTURI  »  TENIS  »  ARABIA SAUDITĂ

Cea mai dură reacție din tenis față de Arabia Saudită » „O țară care incriminează comunitatea LGBTQ”

Martina Navratilova, sursă Foto: Getty Images
Martina Navratilova, sursă Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 16:52 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 18:48

Arabia Saudită mărește investițiile în tenis, iar Turneul Campioanelor de anul acesta ar putea avea loc în Golf. 

Saudiții l-au convins pe Rafael Nadal să-și deschidă o academie și să contribuie la dezvoltarea viitoarelor generații de jucători. 

A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China
DINAMO
A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China

Martina Navratilova și Chris Evert, scrisoare dură pentru WTA » „Este o decizie care ar trimite un mesaj negativ”

Legendarele jucătoare Martina Navratilova și Chris Evert au semnat o scrisoare pentru conducerea WTA prin care au contestat posibilitatea ca Turneul Campioanelor să aibă loc în Arabia Saudită. Ele au criticat dur Arabia Saudită, țară pe care au acuzat-o de încălcarea drepturilor omului.

„Având în vedere faptul că Turneul Campioanelor ar putea avea loc în Arabia Saudită, considerăm că este important să vorbim acum și să explicăm motivele pentru care suntem îngrijorate. Turneul Campioanelor reprezintă bijuteria coroanei circuitului nostru și nu putem permite ca o decizie atât de importantă să fie luată fără o discuție deschisă, sinceră și transparentă.

Apreciem importanța respectării culturilor și religiilor diverse. Din această cauză credem că permiterea Arabiei Saudite să găzduiască Turneul Campioanelor WTA este complet incompatibilă cu spiritul și scopul tenisului feminin. 

Nu doar că este o țară în care femeile nu sunt considerate egale, este o țară care incriminează comunitatea LGBTQ. O țară al cărei istoric lung în privința drepturilor omului și a libertăților fundamentale a produs o preocupare internațională, de decenii încoace. Este o decizie care ar trimite un mesaj negativ și ar submina lupta globală pentru drepturile omului și egalitate”, se arată în scrisoarea trimisă de Navratilova și Evert, conform Sports Illustrated.

Rafael Nadal își deschide academie de tenis în Arabia Saudită

Jucătorul spaniol nu participă la ediția din acest an de la Australian Open, însă acest aspect nu l-a împiedicat să ignore alte activități care implică tenisul.

„Oriunde te uiți în Arabia Saudită, poți vedea creștere și progres, iar eu sunt încântat să fac parte din acest proces. Continui să joc tenis pentru că îmi place. Dar, în plus, vreau să ajut la dezvoltarea tenisului în întreaga lume și văd un mare potențial aici. Tinerii de aici reprezintă viitorul și sunt pasionați cu adevărat de acest sport.

Vreau să îi încurajez să pună mâna pe o rachetă şi să se bucure de beneficiile unui stil de viaţă sănătos”, a precizat Rafael Nadal, pe rețelele de socializare.

VIDEO. Rafael Nadal își deschide academie de tenis în Arabia Saudită

Citește și alte știri:

Din rău în mai rău! Ghinion mare pentru naționala României » Jucătorii, debarcați din avion

Alarmă la clubul din Superliga, FIFA a blocat transferurile » Patronul a fugit să plătească datoria: „Aștept într-o oră să ne ridice interdicția”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
valentindragobete
valentindragobete  •  18 Ianuarie 2024, 10:46

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează