SPORTURI  »  TENIS  »  EVENIMENT

Moment istoric! Primul mare eveniment sportiv transmis LIVE pe Netflix: „Două vedete, un meci epic”

Netflix va transmite în direct meciul demonstrativ dintre Carlos Alcaraz și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images +18   FOTO
Netflix va transmite în direct meciul demonstrativ dintre Carlos Alcaraz și Rafael Nadal / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 21:54 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 22:54

Netflix va difuza pentru prima oară în istorie un eveniment sportiv live! Pe 3 martie 2024, compania americană va transmite în direct meciul demonstrativ dintre Carlos Alcaraz și Rafael Nadal. Întâlnirea dintre cei doi va avea loc în Las Vegas.

Cei de la Netflix au făcut marele anunț luni seara: „Două vedete ale tenisului. Un meci epic. Servit LIVE pe Netflix. The Netflix Slam, din 3 martie”. Duelul dintre cei doi campioni iberici, exponenții unor generații complet diferite, va însemna și un antrenament pe cinste al acestora înaintea Mastersului de la Indian Wells. 

Simona Halep, mesaj enigmatic din Paris: „Sunt gata să mă întorc!”
POSTARE
Simona Halep, mesaj enigmatic din Paris: „Sunt gata să mă întorc!”

Netflix va transmite live meciul Rafael Nadal - Carlos Alcaraz

Las Vegas ar fi trebuit să găzduiască un demonstrativ între Rafa și Alcaraz pe 5 martie 2023, însă accidentarea de lungă durată a lui Nadal a făcut imposibilă disputarea meciului. Spaniolul a fost înlocuit cu americanii Taylor Fritz și Frances Tiafoe, dar evenimentul n-a mai avut aceeași magnitutdine în lipsa „Matadorului”.

Nadal, fost lider mondial, va reveni în circuit în ianuarie, după un an de absență. Fostul lider mondial și-a anunțat fanii vinerea trecută că 2024 „are șanse ridicate să fie ultimul an al carierei”. A evitat să seteze o oprire finală în calendar, lăsând deschisă portița de a continua și după următorul sezon.

Moment istoric! Primul mare eveniment sportiv transmis LIVE pe Netflix: „Două vedete, un meci epic”
Afișul prin care Netflix promovează supermeciul Nadal - Alcaraz

Netflix bifează o premieră și își setează noile direcții

Nu e doar primul meci de tenis transmis live pe Netflix, ci primul eveniment sportiv important difuzat în direct pe această platformă. Jurnaliștii de la CNBC scriau în octombrie despre intențiile companiei americane de a acorda o mai mare atenție evenimentelor sportive, o tactică prin care încearcă să-și sporească audiența și să-și mențină fideli abonații.

Conform sursei citate, cei de la Netflix au difuzat deja, în noiembrie, un eveniment denumit „Netflix Cup”, o competiție de golf care a reunit piloți de Formula 1 și staruri din PGA Tour, cea mai importantă organizație din golf.

Neflix, tot mai aproape de lumea tenisului

Netflix a lansat în ianuarie 2023 documentarul „Break Point”, cel care și-a propus să urmărească parcursul de din 2022 al mai multor jucător de top, precum și diverse detalii de culoare din carierele acestora. 

Mini-seria a fost realizată după modelul „Drive to survive”, care documentează fiecare sezon din Formula 1.

Printre protagoniștii documentarului s-au aflat nume precum Matteo Berrettini, Nick Kyrgios, Felix Auger-Aliassime, Paula Badosa, Taylor Fritz, Ons Jabeur, Thanasi Kokkinakis, Casper Ruud, Aryna Sabalenka, Maria Sakkari, Sloane Stephens, Iga Swiatek, Frances Tiafoe, Ajla Tomljanovic sau Stefanos Tsitsipas. De asemenea, au existat intervenții ale unor antrenori precum Paul Annacone, Patrick Mouratoglou sau Toni Nadal.

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, mesaj enigmatic din Paris: „Sunt gata să mă întorc!”

Naomi Osaka, dedicație emoționantă pentru fiica ei: „Voi juca pentru ea, vreau să îi arăt lumea"

Ana Ivanovic și ghicitorile pentru fani: „Unde mă aflu?”, „Încotro călătoresc?”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (1)
cadencyg
cadencyg  •  11 Decembrie 2023, 23:20

netflix s-a dus in cap si pierde zeci de mii de abonati zilnic si acum incearca sa atraga cu un meci amical de tenis? ha ha ha. faliment va doresc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează