SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

Patrick Mouratoglou a pornit un RĂZBOI TOTAL după verdictul primit de Halep: „Cer WTA și ATP să intervină! Am fost prezent la audieri, e inacceptabil ce am văzut. Un singur Tribunal nu e controlat de ITIA”

Patrick Mouratoglou +35   FOTO
Patrick Mouratoglou

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 20:49 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 20:56

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. Patrick Mouratoglou (53 de ani), antrenorul constănțencei din momentul depistării cu roxadustat, speră ca TAS să întoarcă decizia. 

  • ITIA a făcut anunțul marți după-amiază. Decizia nu este definitivă. Dubla campioană de Grand Slam poate face apel la TAS în termen de 21 de zile. 
  • Suspendarea Simonei va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35.

Halep a transmis că va face apel la TAS și că va ataca în instanță compania care a produs suplimentul pe care ea îl consideră „contaminat cu roxadustat“. Antrenorul Patrick Mouratoglou susține în continuare că fosta lui elevă nu a greșit intenționat și pornește un război total împotriva ITIA. 

Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Prima reacție a Simonei Halep după suspendarea de 4 ani: „Totul s-a întâmplat după ce grupul de experți mi-a aflat identitatea!”

Patrick Mouratoglou a reacționat după verdictul primit de Simona Halep 

„Nu îmi vine să cred ce decizie a luat astăzi ITIA în cazul Simonei. Sunt extrem de șocat, și am fost pe durata întregului an, de metodele și de comportamentul unei organizații care ar trebui să trateze jucătorii în mod egal și să lupte pentru stabilirea adevărului. Iată ce vreau să spun: 

1. Știu cât de integră este Simona și nu am niciun dubiu. Nu a luat niciodată vreo substanță interzisă. 

2. Am stat alături de ea pe durata celor două zile de audieri și NU ÎMI VINE SĂ CRED că Tribunalul a ajuns la această decizie în urma dovezilor și a argumentelor prezentate 

3. ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului, iar acest lucru este total inacceptabil. 4. Sper ca Simona să aibă succes la TAS. E singurul Tribunal care nu este controlat de ITIA. 

Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA vor face tot ce pot pentru a schimba un sistem care distruge carierele jucătorilor nevinovați”, a scris Mouratoglou.

VIDEO. Simona Halep, suspendată 4 ani. Comunicatul oficial al ITIA

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. 

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole: 

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open 
- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping. 

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. Tribunalul a ascultat argumentul Simonei Halep, că un supliment ar fi fost contaminat, dar asta nu ar fi putut determina volumul de roxadustat prezent în proba pozitivă 
- Comunicatul ITIA

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
SUSPENDARE
Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”
INEDIT
Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (27)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  13 Septembrie 2023, 10:43
Postat de hannah.robinson pe 13 Septembrie 2023, 00:43

Pentru ca s a imunizat complet

Să nu-mi spui că era Roxadustat în vaccin?

VardyParty
VardyParty  •  13 Septembrie 2023, 08:08

suparat sunt Doamne, suparat…

hannah.robinson
hannah.robinson  •  13 Septembrie 2023, 01:23
Postat de Catisr pe 12 Septembrie 2023, 22:14

Avem o națională bunicică dar ... ne lipsește ceva pe bancă ! ANTRENORUL ?

Dar avem palat cu lei auriți

Vezi toate comentariile (27)
Comentează