SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

„Am fost la psiholog de două ori în viață” » Rafael Nadal, despre importanța sănătății mintale și exemplul personal: „Nu-l percep ca pe un subiect tabu”

Rafael Nadal a discutat despre subiectul sănătății mintale / Sursă foto: Imago Images
Rafael Nadal a discutat despre subiectul sănătății mintale / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 01:55 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 02:20

Rafael Nadal, de 22 de ori câștigător în turneele de Mare Șlem, a mărturisit în amplul interviu oferit postului LaSexta că a mers de două ori la psiholog de-a lungul vieții. Ibericul spune că e încântat să remarce că percepția societății cu privire la importanța sănătății mintale a evoluat mult în bine de-a lungul ultimilor ani.

Interviul momentului în presa sportivă din Spania, oferit de Rafael Nadal reputatei jurnaliste Ana Pastor, a atins și câteva subiecte din afara sferei tenisului. Unul dintre ele a vizat modul în care fostul lider mondial se raportează la tematica sănătății mintale. O chestiune intimă, uneori tabu, dar asupra căreia Nadal a dezbătut fără rețineri.

Interviu amplu cu Rafael Nadal în Spania: „Din acel moment, viața mea a luat o întorsătură” » Cum l-a numit pe Djokovic și ce așteaptă de la fiul său: „Mă doare s-o spun”
DEZVĂLUIRI
Interviu amplu cu Rafael Nadal în Spania: „Din acel moment, viața mea a luat o întorsătură” » Cum l-a numit pe Djokovic și ce așteaptă de la fiul său: „Mă doare s-o spun”

„Regele zgurii”, așa cum Rafa a fost poreclit încă de la începuturile carierei, a dezvăluit că au existat două momente în care a trecut pragul unui cabinet psihologic, în două momente diferite ale vieții, pentru două probleme diferite.

Rafael Nadal: „Am fost la psiholog de două ori în viața mea”

„Nu am avut niciodată o problema să vorbesc despre acest lucru”, s-a confesat Nadal gazdei emisiunii. 

Am fost la psiholog de două ori în viața mea, în două stagii diferite ale vieții, pentru două probleme pe care le-am avut”, a punctat jucătorul în vârstă de 37 de ani, care va anunța înainte de Roland Garros dacă 2024 e, într-adevăr, ultimul său an în circuit.

Campionul din Manacor n-a dezvoltat pe marginea frământărilor care l-au împins să viziteze un psiholog. Nu e un secret, însă, că spaniolul s-a confruntat cu probleme cauzate de anxietate în 2015, unul dintre sezoanele sale sub standarde. În urmă cu câțiva ani, el mărturisea că a avut nevoie de opt luni pentru a depăși acele stări. 

„Am fost la psiholog de două ori în viață” » Rafael Nadal, despre importanța sănătății mintale și exemplul personal: „Nu-l percep ca pe un subiect tabu”
Rafael Nadal / Foto: Imago

„E doar o altă parte a corpului tău, aș spune că cea mai importantă”

În continuarea interviului, Rafa a susținut că există unele similitudini între problemele de natură mentală și modul în care acestea sunt tratate și vindecarea suferințelor de ordin fizic.

„Dacă ceva te supăra la un picior, mergi la doctor. Poate că a fost un subiect tabu, dar eu nu-l percep în acest fel. Îl percep ca pe ceva firesc, natural, e doar o altă parte a corpului tău, aș spune că cea mai importantă (n.r. componenta mentală)”.

Nadal a adăugat: „Este un progres faptul că oamenii au liniștea de a putea discuta despre asta. Pentru mine nu-i ceva nou, din moment ce am avut-o dintotdeauna (n.r. disponibilitatea de a atinge acest subiect)”, a spus spaniolul, conform sursei citate. AICI, ce spune un psiholog sportiv român despre Rafael Nadal și „moștenirea” sa.

VIDEO Rafael Nadal, lungime de bazin înot fără să iasă la suprafață!

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Ion Țiriac, categoric în cazul Simonei Halep: „Proba nu trebuia admisă!”

Rafael Nadal rupe tăcerea! Prima reacție după ce a devenit ambasador în Arabia Saudită: „Dacă se întâmplă asta, vă voi spune că m-am înșelat complet”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionelvancea74
ionelvancea74  •  17 Februarie 2024, 03:14

O fi discutat la psiholog și despre cum se doarme bine când încasezi banii saudiților, făcuți cum se știe ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează