SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Declarațiile bielorusei Sabalenka au creat controverse: „Și conaționalii o urăsc. E prea ocupată cu iubitul ei, fan Putin, ca să-i pese și de altcineva?!”

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA)
Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA)

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2023 11:33 / Actualizat sambata, 27 mai 2023 13:59

Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) va juca în primul tur la Roland Garros cu Marta Kostyuk (20 de ani, 28 WTA). Întâlnirea dintre ele e marcată de tensiunea invaziei ruse din Ucraina, care a creat o barieră între sportivii din Rusia-Belarus și cei ucraineni.

Kostyuk a lăudat inițiativa celor de la Wimbledon de a nu-i lăsa să participe pe ruși și bieloruși vara trecută și a condus inițiativa de a le descuraja pe sportivele din Ucraina să dea mâna cu rivalele lor din aceste țări la meciurile directe. „Suntem în război în acest moment”, a spus Kostyuk când a refuzat să dea mâna cu Potapova la Miami Open.

„Eu îi înțeleg. Îmi imaginez că dau mâna cu sportivii din Rusia și Belarus, apoi primesc o grămadă de mesaje din țara lor. Înțeleg de ce nu o fac. În același timp, sportul n-ar trebui să fie afectat de politică. Suntem sportivi. Dacă ei nu vor să dea mâna cu noi, eu sunt ok cu asta.

Nu vreau să-mi irosesc energia pe lucruri de genul acesta. Nu e treaba mea. Dacă ea (n.r. Kostyuk) mă urăște, ok, nu am ce să fac. Vor fi și oameni care mă vor iubi, vor fi și oameni care mă vor urî. Dacă ea mă urăște, eu nu simt nimic de genul acesta pentru ea”, a spus Sabalenka la conferința de presă de la Paris.

Dacă aș putea opri războiul, aș face-o, dar, din păcate, nu stă în puterea mea
Aryna Sabalenka, în aprilie

După ce am câștigat în Australia, am crezut că va fi mai ușor, dar nu e. E la fel. Tot trebuie să joc la cel mai înalt nivel al meu și faptul că am un Grand Slam în CV nu mă va ajuta să câștig și aici. Toată lumea va dori să mă învingă
Aryna Sabalenka, la conferința de la Roland Garros

Declarațiile bielorusei Sabalenka au creat controverse: „Și conaționalii o urăsc. E prea ocupată cu iubitul ei, fan Putin, ca să-i pese și de altcineva?!”
Sabalenka și Kostyuk la un meci din februarie 2022

Reacțiile fanilor tenisului, pe Twitter, nu au întârziat să apară:

  • „Declarația asta are un vibe pasiv-agresiv în ea, ca atunci când a spus «Dacă ucrainenii mă vor urî mai tare după discursul lui Lukashenko, dacă se vor simți bine urîndu-mă pe mine, sunt fericită să-i ajut în acest sens», acum o lună. Tratând lucrurile așa nu va ușura situația. Sabalenka ar trebui să tacă sau să asculte conferința Anhelinei Kalinina pentru a înțelege un pic prin ce trec sportivii ucraineni”
  • Ca o persoană care a fost ofensată de mărimea unui tort ar trebui să fii mai înțelegătoare cu oamenii și să accepți că și ei pot fi supărați din cauză că țara lor e bombardată, iar oamenii sunt uciși”
  • „E simplu, dacă ești sportiv rus/bielorus, îi asiguri pe ucraineni că te opui invaziei. Dacă nu o faci, atunci nu te aștepta să dea mâna cu tine sau să-ți arate respect și prietenie”
  • „Ar fi cea mai rea ocupantă a locului 1 WTA. Sigur îl poate obține, dar ar arăta foarte urât acolo”
  • „Ei îi pasă vreun pic că și conaționalii o urăsc pentru că susține un dictator brutal sau e prea ocupată cu iubitul ei (n.r. hocheistul rus Konstantin Koltsov), fan al lui Putin, ca să-i pese și de altcineva?!”
Virginia Ruzici, mesaj emoționant pentru Simona Halep: „E cel mai mare meci pe care trebuie să-l joci”
MESAJ
Virginia Ruzici, mesaj emoționant pentru Simona Halep: „E cel mai mare meci pe care trebuie să-l joci”
„Se face liniște, timpul se oprește” » Miriam Bulgaru, despre prima participare la Roland Garros și întâlnirea cu Alcaraz: „Sunt convinsă, voi face meciuri mari aici”
ROLAND GARROS
„Se face liniște, timpul se oprește” » Miriam Bulgaru, despre prima participare la Roland Garros și întâlnirea cu Alcaraz: „Sunt convinsă, voi face meciuri mari aici”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
BlackOnix
BlackOnix  •  02 Iunie 2023, 15:13
Postat de carol_k pe 27 Mai 2023, 14:43

Pai daca pleaca Sabalenka acasa si ramai tu cu Iga da faliment WTA-ul, ramanem fara el. Kostyuk, daca iti miros urat unele colegele de competitie atunci stai acasa sau du-te pe front. Noi alegem TENIS-ul cu tot ceea ce reprezinta el, fara atatea fitze.

Mare *** mai esti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

BlackOnix
BlackOnix  •  02 Iunie 2023, 15:12

Mulți *** si pe aici,drept dovada,karolica Klop! Bai ***, este vorba despre principii, si nimic mai mult! Ar trebui exclusi sportivi rusi si bielorusi din toate competitiile din lume, ptr a da dovada de solidaritate cu poporul Ukrainean!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Trandafir
Trandafir  •  28 Mai 2023, 14:03

Cata dreptate au ucrainiencele ! Sa fie exmatriculati toti rusii ! Daca-i lasi sa joace tenis, ei castiga. Chiar acum Sabalenca a facut-o praf pe Kostyuk. Scor 6-3, 6-2 !! Putin mai inainte, la Roma un rus/Medvedev si o rusoaica/Rybakina/mascata in cazaha, amandoi nascuti la Moscova, au castigat trofeele ! Deci ar trebui exclusi si cei nascuti in Rrusia, din toate sporturile posibile si imposibile. Ar ajuta enorm situatia razboiului, care mai este si fracticid.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează