SPORTURI  »  TENIS  »  QATAR OPEN

Andy Murray, după ultima înfrângere: „Acest joc nu mai este pentru mine”

Andy Murray (foto: Guliver/Getty Images)
Andy Murray (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat joi, 22 februarie 2024 12:53 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 13:09

Andy Murray (36 de ani, #66 ATP) a fost învins în turul secund de la Qatar Open, cu 7-6, 6-7, 7-6, de către cehul Jakub Menšík (18 ani, #116 ATP.

Murray a fost filmat în timp ce părea că spune „acest joc nu mai e pentru mine”, de câteva ori pe parcursul meciului.

Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă împotriva campioanei de la Wimbledon! A revenit de la 1-5, a salvat 6 mingi de meci și e în semifinale la Dubai
WTA DUBAI
Sorana Cîrstea, victorie fabuloasă împotriva campioanei de la Wimbledon! A revenit de la 1-5, a salvat 6 mingi de meci și e în semifinale la Dubai

„Se retrage Murray?”

Jurnaliștii de la Daily Mail menționează că „Murray a spus în repetate rânduri că nu pregătit să se retragă după forma slabă pe care a traversat-o în ultimul an”.

Scoțianul a avut un meci teribil împotriva cehului, pierzând în fiecare set în tie-break. Murray îl consideră pe Mensik un adversar în fața căruia nu ar trebuit să piardă.

Murray câștigase deja opt meciuri în circuitul ATP înainte de nașterea cehului. Scoțianul a înregistrat o singură victorie în 2024, din cinci partide și a ajuns pe locul 66 ATP.

Forma lui Andy și desele probleme de sănătate din ultimul timp continuă să alimenteze zvonurile privind o eventuală retragere a acestuia.

Murray a declarat în decembrie anul trecut că 2024 ar putea fi ultimul său an din tenis și a subliniat că își va amâna retragerea dacă performanțele sale se vor îmbunătăți.

Murray, „ultimul mohican” din tenis

Cariera lui Andy Murray s-a intersectat cu cea a legendelor Rafael Nadal și Roger Federer, jucători cu care a luptat în dese rânduri pentru titlurile de Grand Slam.

Considerat unul dintre cei mai mari jucători britanici din istorie, Murray a câștigat trei titluri de Grand Slam: două la Wimbledon, în 2013 și 2016 și unul la US Open, în 2012. El a obținut și două medalii olimpice de aur în 2012 și 2016.

Reverul cu două mâini: de la Chris Evert la Andre Agassi

Primul nume mare care a folosit reverul cu două mâini a fost americanca Chris Evert. Câștigătoare de 18 titluri de Grand Slam, Evert a fost printre primele nume din tenis care au setat această nouă abordare. Pe partea masculină, Jimmy Connors și Bjorn Borg au impus acest standard în anii '80, fiind urmați rapid de jucători de succes precum Andre Agassi sau Andy Roddick.

În ciuda faptului că a devenit o normă în tenisul profesionist, reverul cu o singură mână a supraviețuit prin mai mulți reprezentanți de marcă, precum Pete Sampras, Roger Federer sau Stan Wawrinka, ultimul fiind creditat cu una dintre cele mai frumoase lovituri de backhand cu o singură mână din circuit. 

În Big 4, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Andy Murray au folosit reverul cu două mâini, beneficiind de puterea și stabilitatea pe care acest tip de lovitură o oferă la retur. În plus, generațiile mai noi au folosit acest tip de lovitură pentru a genera viteze extraordinare, David Nalbandian reușind un backhand de 180km/h, recordul absolut pentru acest gen de lovitură. 

  • Articol scris de Mihai Popa

Citește și alte articole:

Veste importantă! A reluat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Am învățat multe în ultimele luni!”
COLABORARE
Veste importantă! A reluat colaborarea cu Patrick Mouratoglou: „Am învățat multe în ultimele luni!”
Denis Shapovalov, primul nume anunțat pentru Țiriac Open 2024
Țiriac Open 2024
Denis Shapovalov, primul nume anunțat pentru Țiriac Open 2024

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează