FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Și-a păcălit antrenorul că joacă pe alt post: „A fost pus de alții să-mi zică. Nu atingea mingea!”

Aldair Ferreira, în tricoul lui FC Botoșani
Aldair Ferreira, în tricoul lui FC Botoșani

Articol de , - Publicat joi, 06 iunie 2024 17:05 / Actualizat vineri, 07 iunie 2024 12:13

Bogdan Andone, antrenorul lui FC Botoșani, a fost prezent, astăzi, în studioul GSP Live și a dezvăluit cum a fost indus în eroare de Aldair Ferreira să îl folosească pe un post greșit ♦ La bază mijlocaș central, Aldair, 26 de ani, i-a transmis lui Andone că cel mai bun randament îl dă în ofensivă, ca să prindă cât mai multe minute.

Ajuns la FC Botoșani după 21 de etape, Bogdan Andone spune că a avut nevoie de 8-9 meciuri pentru a cunoaște cu adevărat toți jucătorii din lot.

Până să-și dea seama de calitățile reale pe care le are Aldair, mijlocașul transferat de moldoveni la începutul lui ianuarie, din Lituania, a vrut să profite de soluțiile puține de care dispunea echipa în atac pentru a bifa cât mai multe minute.

VIDEO. Bogdan Andone: „Probabil Aldair a fost învățat să îmi spună acele lucruri”

„Cam după al doilea meci din play-out am reușit să îmi dau seama de fiecare jucător, ce post joacă, cum joacă. Trecuseră 8-9 jocuri deja. Nu am avut meciuri amicale, nu știam jucătorii străini.

Îți dau un exemplu, Aldair. A jucat senzațional, incredibil de bine ca număr 6. Dar la început, cu toate că discutasem și cu el, mi s-a transmis că poziția lui este de extremă dreapta de picior stâng sau un fel de inter cu profil ofensiv. Probabil el a fost învățat să spună lucrurile astea, pentru că noi nu aveam soluții pe acele poziții.

Mai făceam meciuri amicale, în cursul săptămânii, cu echipe de Liga 3, ca să le dau minute jucătorilor care au jucat mai puțin în weekend. Și Aldair tot insista pe aceleași poziții. El nu are caracteristicile unei extreme. Nu are explozie, nu are viteză. Are calitate extraordinară la pasă, o viziune bună. Nu m-a convins niciodată că poate juca extremă.

El se pregătea extraordinar, dar nu i se potrivea deloc postul. Am încercat cu el la Sibiu, la acel 0-2, a jucat foarte slab. Toată echipa a jucat slab, dar el nu s-a regăsit deloc în joc. Nicio realizare!

A venit meciul cu Craiova din play-out și voiam mai multă cursivitate, era 0-1 la pauză pentru FCU. Am făcut 3 schimbări în echipă și am jucat cu el număr 6. Și a făcut un joc fabulos în repriza a doua. Am câștigat 4-1 și a jucat incredibil de bine.

După meci, am discutat cu el și mi-a spus că, de fapt, în Portugalia, era un fel de playmaker, într-un sistem 4-3-3 sau 4-4-1-1. El făcea tot jocul. La mine, juca în bandă și nici nu atingea mingea. Nu e un jucător de 1 la 1, nu e exploziv precum Mailat, Mitrov sau Ofosu”, a mărturisit Bogdan Andone la GSP Live.

  • Născut în Luanda (Angola), Ferreira a mai evoluat de-a lungul carierei pentru AD Oliveirense, Vilaverdense, Cova Piedade 23 (Portugalia), Etar (Bulgaria), AS Rodos, Asteras Vlachioti (Grecia) și Dziugas (Lituania).
  • Evaluat la 300.000 de euro pe Transfermarkt, Ferreira a bifat 13 meciuri în acest an în tricoul lui FC Botoșani, reușind un gol.

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Scandal în Germania! Ce au observat fanii în studio, lângă Michael Ballack: „Ne pare sincer rău, ne cerem iertare”

Speedy Gonzales » Jucătorul român care i-a surclasat la viteză pe Mbappe, Doku și Hojlund. Cu cât a fost „prins de radar” la Euro


Comentarii (2)
bozo76
bozo76  •  07 Iunie 2024, 05:18

Interesant. Felicitari. ????

fantoma_lui_BabaNovac
fantoma_lui_BabaNovac  •  06 Iunie 2024, 22:47

Eh acest jucator de mana a 3-a, uitati-va pe la ce echipe a trecut, din liga 3-a portugheza, echipe care s-au si desfiintat si unde nici nu prea a jucat. Cati antrenori romani ar fi avut aceeasi rabdare c-un junior roman ? I-ar fi dat aceleasi sanse ? D-aia e bine c-au pastrat regula U-21. Altfel te alegeai c-un alt Aldair pe teren. Trebuie sa intelegeti ca sunt multi antrenori romani care au avantaje banesti daca folosesc anumiti jucatori adusi la club in mandatul lor iar asta nu se intampla doar in Romania. Nu neaparat valoarea hotaraste cum le place la multi sa zica, daca esti valoros prinzi echipa, nu-i adevarat, poate doar daca esti super-valoros ceea ce e f. rar, ca astia apar cativa la 30 de ani, unde si daca ai vrea sa nu-i folosesti n-ai incotro, ies prea mult in evidenta la cat de talentati sunt ! Insa daca ai niste juniori de valoare apropiata cu Aldair DAR cu potential mai ridicat fiindca sunt tineri totusi si au viitorul inainte, ghici pe cine o sa-l foloseasca majoritatea antrenorilor din Mamaliga 1. Pe Aldair bineinteles, sa mearga pe mana celor cu "experienta", de ce sa se chinuie el sa se riste c-un pusti ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează