FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Șomer de 5 luni, „obligat” de Becali să joace duminică » Verdict: la ce nivel e noul fotbalist de la FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB, vrea să-l vadă imediat la lucru pe Dorin Rotariu
Gigi Becali, patronul FCSB, vrea să-l vadă imediat la lucru pe Dorin Rotariu

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 17:12 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 17:12

De 7 zile la FCSB, Dorin Rotariu va fi pregătit să joace în meciul cu FC Voluntari, așa cum a ordonat Gigi Becali.

  • FCSB - FC Voluntari (runda a 13-a din Superliga) se dispută duminică, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Înainte să semneze cu FCSB, Rotariu se antrenase timp de două săptămâni și jumătate cu ASU Politehnica Timișoara, echipă din Liga 3, unde unchiul lui Dorin, Iosif Rotariu, e șeful departamentului de scouting.

Astfel, surse GSP apropiate de fotbalistul în vârstă de 28 de ani susțin că staff-ul FCSB n-a trebuit să o ia de la zero cu Rotariu în ceea ce privește pregătirea fizică. „Era bine fizic când a plecat de la Timișoara”, spun persoane din anturajul lui Dorin, care „s-a acomodat rapid la FCSB, îi place foarte mult la noua echipă”.

Cu toate liniile spre titlu! » Premieră absolută la FCSB în acest sezon
FCSB
Cu toate liniile spre titlu! » Premieră absolută la FCSB în acest sezon

Dorin Rotariu, apt pentru FCSB - FC Voluntari

Chiar dacă nu are meciuri în picioare, Rotariu e înzestrat cu o anduranță nativă de sportiv, nu e predispus la îngrășare și nu are nevoie de foarte multe antrenamente pentru a putea ajunge la un ritm optim de competiție. 

„Așa a fost tot timpul Dorin. Chiar dacă la începutul carierei era mai firav și fugea de contacte, și nici acum nu e vreo forță a naturii, a avut norocul de a sta bine pe partea de pregătire fizică. Mereu a putut să alerge, sub nicio formă nu asta va fi problema lui la FCSB”, dezvăluie sursele Gazetei.

Deși nu va avea nici două săptămâni de antrenamente cu FCSB până la ora meciului cu FC Voluntari, staff-ul roș-albaștrilor are încredere că Dorin va face față partidei măcar din punct de vedere fizic. E de așteptat ca fotbalistul să fie păstrat pe teren cel puțin 60 de minute, însă există și varianta unei schimbări la pauză, dacă randamentul lui va fi unul modest.

„Am înțeles că Dorin Rotariu este foarte bun, nu se așteptau (n.r. - cei din staff) la așa ceva. Au spus că va fi un jucător care ne va ajuta foarte mult”, a declarat Becali.

Șomer de 5 luni, „obligat” de Becali să joace duminică » Verdict: la ce nivel e noul fotbalist de la FCSB
Dorin Rotariu, activ în primul antrenament la FCSB

Sezonul următor, Rotariu ar avea un salariu mai mare la FCSB

Rotariu a semnat cu FCSB un contract valabil până la finalul sezonului, cu un salariu de 20.000 de euro lunar

Clubul va decide în vară dacă îi va prelungi înțelegerea pentru încă două campionate, remunerația lui Dorin urmând să crească în acest caz până la 25.000 de euro pe lună

Există și o clauză care îi permite jucătorului să plece la oricare alt club dispus să achite în schimbul lui un milion de euro.

500.000 €e cota de piață a lui Rotariu, conform portalului de specialitate Trnasfermarkt; cea mai înaltă bornă din carieră a fost 2,5 milioane (iunie 2017)

Rotariu, în dreapta la FCSB

Prima dată, Becali a afirmat că Rotariu va fi folosit ca atacant central. Ulterior, patronul FCSB a revenit și a precizat că Dorin va evolua în dreapta atacului

Așadar, vor prinde tot mai puține minute Tavi Popescu și David Miculescu, fotbaliști în care Gigi a crezut enorm la un moment dat, dar pe care acum îi lasă din brațe. 

Până la noi directive, tripleta favorită din ofensivă în acest moment e Dorin Rotariu - Alexandru Băluță - Florinel Coman.

164 de zileau trecut de la ultimul meci oficial jucat de Rotariu, evolua 24 de minute la Atromitos în victoria cu Panetolikos (2-0) din 6 mai

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - FC Voluntari

Mai multe articole despre FCSB: 

Cum a ratat FCSB un transfer din Superligă: „El voia să vină, dar s-a opus doamna lui. Deocamdată, pare că a luat decizia bună”
FCSB
Cum a ratat FCSB un transfer din Superligă: „El voia să vină, dar s-a opus doamna lui. Deocamdată, pare că a luat decizia bună”
Cel mai valoros fotbalist din Superliga nu contează la națională
Superliga
Cel mai valoros fotbalist din Superliga nu contează la națională

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
John.Wick
John.Wick  •  19 Octombrie 2023, 23:46
Postat de florianveress pe 17 Octombrie 2023, 21:26

Moș Crăciun! Iar ești beat, John! Mai bine bagă un Triviador!

Uaaiii, da ce trează ești! Nici n-ai ce trage :))

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  18 Octombrie 2023, 11:32
Postat de valentindragobete pe 17 Octombrie 2023, 21:51

In numele cui vorbești tu la plural, un nimeni în ploaie ?!

cred ca esti ***)))) nu nimeni :)))))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  17 Octombrie 2023, 21:51
Postat de fan_nordjylland pe 17 Octombrie 2023, 18:54

Cine esti bah tu sa-i spui unui ziarist cum il mai suporta tastatura !! Rugam pe cei de la GSP sa blocheze aceasta mizerie'umana !!!

In numele cui vorbești tu la plural, un nimeni în ploaie ?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează