FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Mutu e ușchit de Negoiță de la Dinamo! » Gazeta a aflat motivul pentru care "Briliantului" i s-a arătat ușa

foto: Alex Nicodim, GSP
foto: Alex Nicodim, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 09:00

Negoiță nu-i iartă lui Adrian Mutu "gaura" de aproape 100.000 de euro  rezultată în urma afacerii Juan Albin.

Mutu între Dinamo și FRF: e circuitul pe care "Briliantul" se tot plimbă virtual în ultimele săptămâni, când s-au intensificat speculațiile legate de posibila trecere a fostului internațional în barca federală. "De fapt, Adrian e cel care forțează mai mult această mișcare, nu FRF trage de el", explică surse GSP.

Salariul redus de la 6.000 E la 1.500 E

Cum ar sta, de fapt, lucrurile și unde e secretul afacerii? Atunci când a fost instalat în Ștefan cel Mare, în octombrie 2016, Mutu a primit un salariu de 1.000 de euro și însărciniri mai degrabă de imagine. Ulterior, în vară, contractul i-a crescut la 6.000 de euro, iar "Briliantul" a încercat să se implice mai activ pe zona de mercato.
A apărut pe fir inclusiv varianta aducerii lui Albin, care făcuse senzație la Petrolul sub bagheta lui Contra, iar roș-albii sperau să dea lovitura cu uruguayanul.

60.000 E pentru un impresar sud-american!

Mijlocașul a însemnat însă finalmente un eșec total, iar principalul finanțator, Ionuț Negoiță, a luat foc din cauza datelor financiare ale dosarului: Dinamo ar fi achitat circa 60.000 de euro unui impresar sud-american pentru a rezolva rezilierea contractului lui Albin cu Veracruz (Mexic), i-ar fi dat jucătorului la instalare o primă de 30.000 de euro, plus un salariu de 15.000 de euro, cu bonusuri de performanță. A rezultat o "gaură" de aproape 100.000 de euro, pusă inclusiv în cârca lui Mutu, care a insistat la vremea respectivă pentru Albin.

A fost, practic, subiectul care l-a înfuriat pe Negoiță, determinându-l să umble din nou la salariul lui Mutu. "Dacă ești de acord de acum înainte cu 1.500 de euro pe lună, e OK. Dacă nu-ți convine, ești liber să pleci", i-ar fi transmis "Briliantului" șeful lui Dinamo.

FRF-Mutu, iubire pentru imagine

De aici începe saga lui Mutu în raport cu FRF. Ex-căpitanul naționalei încearcă să-și deschidă porțile către administrația Burleanu, a purtat deja câteva discuții cu președintele Federației și caută să fructifice nevoia stringentă a FRF de a atrage nume cu greutate dintre foștii jucători în perspectiva alegerilor din primăvara viitoare.

Și-ar dori să intre pe un post legat de echipa națională, astfel încât să facă parte din staff-ul extins al lui Contra, numai că atribuțiunile sale concrete ar ține mai degrabă de imagine. 

77 selecțiia strâns Adrian Mutu în tricoul echipei naționale, pentru care a marcat 35 de goluri, fiind golgeterul all-time al "tricolorilor", la egalitate cu Hagi

5.000 de euroe salariul pe care Mutu l-ar fi cerut la FRF în discuțiile cu președintele Burleanu

Staff-ul naționalei în spionaj

Mijlocul săptămânii va aduce primele misiuni externe pentru noul staff al naționalei. Selecționerul va fi prezent joi la meciul Ludogoreț - Hoffenheim (Europa League), iar secunzii vor fi în vestul Europei: Gane la Lugano - FCSB (EL), iar Mihalcea la Anderlecht - Celtic (Liga Campionilor). 

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (33)
prazburg1948
prazburg1948  •  28 Septembrie 2017, 21:48

Mai taceti in ***.M. perfectilor! Cand dadea goluri ptr nationala era ok, acum il criticati din lipsa de ocupatie. Si ce daca a batut ospatari si a tras pe nas? Voi n-ati facut nimic de genu' asta?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  28 Septembrie 2017, 11:29

Mai 'imagine' decat Burleanu nu-i! Mutu are timp sa-si faca o cariera de muncitor adevarat, nu doar de cocota printre birouri, documente si note de incasare...

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  28 Septembrie 2017, 09:55

Oricât de *** ar fi actuala Federație, individului i-ar sta mai bine să poarte (și să consume!) imaginea unei cârciumi. cu beții, cafteli.... Poate că pe burleanu îl ***. Mai știi?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează