OPINII  »  EDITORIAL

Barajul care nu trebuia jucat!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 18:04 / Actualizat luni, 27 mai 2024 19:00

Într-un final cu adevărat nebun, trăit în Bănie după prelungiri și lovituri de departajare, Universitatea Craiova a învins-o pe cea din Cluj și a devenit a doua noastră reprezentantă în Conference League. Alături de CFR. Pentru aceia ce n-au văzut confruntarea de pe "Ion Oblemenco", menționez că ea s-a terminat 0-0 în 90 de minute și 1-1 în 120, Houri marcând în 120 și, în prelungirile prelungirilor, Nistor în 120+10! Ambii de la punctul cu var.

La penalty-urile de departajare, Clujul a condus până la ultima execuție, încredințată lui Nistor. Împotriva așteptărilor, veteranul care transformase cu sânge rece mai devreme a ratat!

Apoi Laurențiu Popescu, în opinia mea MVP-ul întâlnirii, a parat șutul anemic tras de Filip Ilie. Plonjonul portarului oltean a dus-o pe Universitatea lui Rotaru în Europa.

Ținând cont de desfășurarea întâlnirii, dominată de "șepcile roșii", ca și de faptul că ardelenii au irosit ocazii mai numeroase și mai clare, monumentală cea a lui V. Gheorghe!, rezultatul a părut s-o avantajeze pe Universitatea locală.

Dependentă de dispariția lui Mitriță, duminică reclamând dureri la picior și cerând schimbare, formația gazdă a șchiopătat precum liderul ei. Cum ea s-a dovedit rareori periculoasă, impresia generală e că U Cluj s-a aflat mai aproape de victorie. Deci și de calificare.

N-au decât să se supere pătimașii fani alb-albaștri, dar băieții lui Sabău au jucat mai mult și mai bine. Atât că, poveste veche de când lumea, fotbalul nu-i pe impresii. E pe goluri.

Pe de altă parte, ratarea lui Nistor, care tocmai când i-a pus piedică echipei sale s-a trezit să le reproșeze unor coechipieri lipsa valorii, penibilă situație!, a făcut într-un fel dreptate. În ideea că un baraj între ocupantele locurilor 3 și 10 din Superligă nu-și avea rostul! Nu trebuia să se joace!

Cu tot respectul pentru U Cluj, pentru entuziaștii și statornicii săi suporteri, dar unei formații din play-out, din afara primelor 6, nu i se cuvenea un asemenea bilet de favoare.

N-avea dreptul la el fie și pentru că, principalul argument, echipelor clasate pe pozițiile 4, 5 și 6, ultimele din play-off, nu li s-a oferit aceeași șansă. Deși ele au încheiat sezonul peste U, evident.

În maniera aceasta, ca să împing absurdul până la capăt și ca să-l citez pe simpaticul Viorel Moțoc de la "Cațavencii", nu s-ar recomanda ca FRF s-o valideze pe campioană, s-o certifice, printr-un baraj cu "lanterna roșie" a Superligii, ce credeți?!

Totuși, dacă ai forțat nota și ai programat un meci între locurile 3 și 10, ba și cu miză continentală, fie, hai s-o înghițim și pe-asta!, atunci de ce-ai decis ca el să se dispute într-o manșă unică, nu cumva așa favorizezi una dintre combatante?!

Oare duelul dintre cele două Universități ar fi avut același deznodământ dacă nu s-ar fi jucat în Bănie, ci pe Cluj Arena?!

Întreb și eu ca să mă aflu în treabă. Câinii latră, ursul merge. Șefii Casei Fotbalului au urechile înfundate și ochii închiși. Și nu de ieri, de azi.

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Comentarii (65)
traian_v
traian_v  •  01 Iunie 2024, 15:53
Postat de GionVaiani pe 01 Iunie 2024, 14:33

Esti un mare *** de la Cloj ! Plin de prejudecati si alte mizerii...

Imi pare bine de cunostinta, iti urez asemenea.

GionVaiani
GionVaiani  •  01 Iunie 2024, 14:33
Postat de traian_v pe 30 Mai 2024, 14:38

Nu e nimeni impotriva Craiovei, doar impotriva clonei PSD-iste.

Esti un mare *** de la Cloj ! Plin de prejudecati si alte mizerii...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pittt
pittt  •  30 Mai 2024, 20:26
Postat de talpaiadului pe 30 Mai 2024, 15:03

Eu am explicat in comentariul initial care e importanta barajului, in opinia mea, atat in play-out cat si in play-off. Ipoteza ta nu are nici un sens, din cauza ca pentru clasarea pe primul loc in campionat nu este nevoie de nici un stimulent, pentru ca barajul sa aduca ceva in plus. Barajul este un stimulent pentru locul 2, care duce la calificare directa, fara baraj nemairamanand nici o diferenta intre locurile 2 si 3. De-aia e important barajul in ultimele etape ale play-offului, ca le ofera echipelor care au ratat matematic titlul, un motiv sa lupte pentru locul 2, avand nevoie de victorii in loc sa le fie sufieciente egaluri sau infrangeri, asa cum s-ar intampla in cazul in care si locul 3 ar insemna acelasi lucru ca si locul 2.

Dacă vrei să se facă o diferențiere între locurile 2 și 3, faci barajul între locurile 3 și 4 și faci mai puternică lupta între ultimele locuri din play-off, în nici un caz intre locurile 3 și 10 și să sari peste o grămadă de echipe care au făcut ceva în campionat.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează