FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Culisele rupturii (ne)așteptate de la FCU Craiova » Janeiro, reacție pentru GSP

Joao Janeiro
Joao Janeiro

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 12:57 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 14:11

FCU Craiova a anunțat despărțirea de Joao Janeiro (41 de ani), la doar 18 zile după ce antrenorul portughez fusese prezentat în cadrul unei conferințe de presă. Deși părea că portughezul va conduce pe termen lung noul proiect din Bănie, el nu a avut viață lungă la clubul lui Adrian Mititelu, care ajunge la 4 antrenori dați afară în ultimul an. 

Proaspăt instalat pe banca alb-albaștrilor, Joao Janeiro și-a luat deja adio de la clubul din Bănie. FCU Craiova a anunțat că despărțirea a venit la solicitarea antrenorului, care ar fi invocat „probleme personale intempestive”.

„Bine ai revenit, Nicolo Napoli” » Fanii FCU Craiova fac haz de necaz: „Suntem de râsul lumii”
FCU CRAIOVA
„Bine ai revenit, Nicolo Napoli” » Fanii FCU Craiova fac haz de necaz: „Suntem de râsul lumii”

Culisele rupturii (ne)așteptate FCU Craiova - Joao Janeiro

Contactat printr-un mesaj după ce clubul a anunțat despărțirea de Joao Janeiro, tehnicianul portughez a sunat reporterul GSP și a explicat într-o discuție scurtă că motivul despărțirii este reprezentat de „personal staff”. Ulterior, după publicarea declarației, a revenit și a precizat că ar fi fost înțeles greșit. Că de fapt a invocat „personal reasons”, adică motive personale.

Sursele GSP susțin că motivul real al rupturii sunt disensiunile dintre Janeiro și preparatorul fizic Dan Vasilică, pe care Janeiro l-a găsit la club.

Mititelu a încercat să-i împace pe cei doi, i-a băgat în ședință, dar Janeiro și Vasilică nu au reușit să se pună de acord. Patronul a realizat că cei doi nu pot colabora și a acceptat cererea lui Janeiro de a-i fi reziliat contractul.

Dan Vasilică este omul de încredere al lui Adrian Mititelu la echipă, singurul punct fix în toate formulele de staff tehnic instalate în Bănie de la promovarea echipei în SuperLigă.

Culisele rupturii (ne)așteptate de la FCU Craiova » Janeiro, reacție pentru GSP
Dan Vasilică

Nu e adevărat, nu am avut nicio discuție contradictorie cu Joao Janeiro. Am făcut doar trei antrenamente de acomodare, n-am intrat în detalii de pregătire fizică. Chiar m-a bucurat când a venit. Îmi pare rău de situație, sunt dezamăgit. Nu am cum să discut în contradictoriu cu antrenorul principal. Cum să contest eu, un subaltern, deciziile antrenorului principal? Joao Janeiro a venit la antrenamentul de dimineața și și-a luat la revedere de la noi

- Dan Vasilică

Joao Janeiro venise de la Debrecen, pe care a antrenat-o numai 6 meciuri!

Janeiro a antrenat-o ultima oară pe Debrecen, locul 4 din prima ligă ungară.

Și-a început cariera la Belenenses, acolo unde a fost „secund”. Au urmat experiențe la Loures, Cova Piedade B, SU 1º Dezembro, alte formații portugheze.

Între mai 2018 și octombrie 2018, Joao Janeiro a activat în SUA, unde a fost „principal” la FC Tulsa. A revenit în fotbalul european în Ungaria, la Szeged (noiembrie 2018 - mai 2020). A urmat o altă experiență în țara vecină, la Kisvarda (mai 2021 - noiembrie 2021), după care s-a dus în Slovacia, la Dunajska Streda, fosta adversară a celor de la FCSB din preliminariile Conference League. A antrenat acolo timp de 19 partide, 8 victorii, 7 egaluri, 4 eșecuri.

Apoi, a urmat scurtul mandat de la Debrecen. Preluase echipa în iulie 2022 și a stat pe bancă doar 6 meciuri. A strâns 4 puncte și a plecat în august.

Mai multe știri din SuperLigă:

„Rapid e a doua favorită la titlu!” » Fostul mare jucător al Stelei anticipează o luptă în 2

Farul a transferat un dublu campion european cu Portugalia: „Vreau în grupele Ligii și să cucerim din nou titlul!”

Citește și:

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. La el chiar aveam ură. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă!”
Superliga
Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. La el chiar aveam ură. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă!”
Cel mai căutat fotbalist din Superliga în acest moment: după Dinamo și Petrolul, îl vrea și Hagi la Farul!
Superliga
Cel mai căutat fotbalist din Superliga în acest moment: după Dinamo și Petrolul, îl vrea și Hagi la Farul!
Universitatea Craiova a oficializat azi plecarea unui om de bază: „Baftă, Tataie!”
Superliga
Universitatea Craiova a oficializat azi plecarea unui om de bază: „Baftă, Tataie!”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (42)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  21 Iunie 2023, 21:48
Postat de ...kuba. pe 21 Iunie 2023, 21:20

Ai zburat de cateva ori si cu Mangia

Spune bre zici? Lasa vorbele de gradinita si nu te mai ascunde dupa fusta mamei

calinescu_
calinescu_  •  21 Iunie 2023, 21:38

Mititeii se vor bate la retrogradare anul asta cu Dinamo si UTA !

...kuba.
...kuba.  •  21 Iunie 2023, 21:20
Postat de eterrna.terrra.nova pe 21 Iunie 2023, 17:58

:))) uiti de pozele din avionul privat si business class? Daca tu.te ascunzi dupa fusta mamei a trebuit sa iti pun niste snaps din viata mea :)) de masina din poza de profil ce zici? E olcit tunat broo nu? :)))

Ai zburat de cateva ori si cu Mangia

Vezi toate comentariile (42)
Comentează