FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - FARUL 4-0

VIDEO + FOTO Acasă ca Pasărea Phoenix » Hermannstadt a revenit pe teren propriu după doi ani și două luni

Articol de , - Publicat luni, 12 decembrie 2022 08:07 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 08:07

„Sibiul are fotbal” și un stadion nou. Hermannstadt a revenit pe teren propriu după doi ani și două luni. Și-n ce stil! A zdrobit liderul Farul, 4-0. O seară magică pentru sibieni, care au renăscut și își arată colții în lupta pentru play-off.

De la cizmarul Hermann ce dă numele vechi al Sibiului. De la Inter Sibiu la AFC Hermannstadt azi. Orașul din sudul Transilvaniei, o bijuterie arhitecturală și nu numai, s-a remarcat din multe puncte de vedere în toți acești ani. Cultural, turistic, economic. 

Mai puțin în plan sportiv, punctual fotbalistic, unde precedentele experiențe în elita Ligii 1, reprezentate de Voința și apoi fostul Hermannstadt, au fost mai degrabă meteorice. Seara de 10 decembrie 2022 va rămâne, probabil, ca un restart, o urmă de speranță într-un lanț de dezamăgiri.

FCSB, fără 3 titulari cu CFR Cluj?! Vești îngrijorătoare oferite de Pintilii: „El e mai grav. Așteptăm răspunsuri de la medici”
CHINDIA - FCSB 0-2
FCSB, fără 3 titulari cu CFR Cluj?! Vești îngrijorătoare oferite de Pintilii: „El e mai grav. Așteptăm răspunsuri de la medici”

S-a aprins Sibiul

Tradiția fotbalistică a Sibiului e departe de cea a unor orașe precum Craiova sau Pitești. Incomparabilă cu a Bucureștiului. Însă noul stadion a arătat că Sibiul știe să trăiască meciurile, să respire și trăiască pentru fotbal. A fost sold-out cu Farul. Cele 13.000 de locuri au părut puține pentru un prim meci, de decembrie, pe un stadion modern, cochet și animat așa cum se cuvine unui asemenea oraș.

Un cadou primit devreme, înainte de Crăciun, de către sibieni, care au așteptat să se bucure acasă de un gol fix doi ani, două luni și două minute. Un restart în fotbal pentru un oraș și o echipă ce-au fost în umbră ani în șir.

Pasărea Phoenix și Balaure

Momentele când Sibiul aducea în oraș Cupa Balcanică sunt departe. Depășite de vreo 30 de ani. Poate mai mult. Însă Sibiul de azi, AFC Hermannstadt mai exact, a vibrat și a trăit meciul cu liderul Farul ca pe vremuri. Noua arenă, de 13.013 locuri a fost luminată mai întâi de un joc de lumini, lasere ce-au făcut deliciul celor mai mici suporteri. Încântați și de fanfara Academiei Forțelor Terestre Sibiu.

VIDEO. Torțe și lumini. Cum a arătat ceremonia de inaugurare a stadionului din Sibiu

Apoi, stadionul de lângă parcul Sub Arini a luat culoarea roșu și s-a umplut de fum și torțe. Suporterii au pregătit o scenografie cu plăcuțe de un roșu aprins. Iar ultrașii au dat drumul unei proiecții 3D, a unei Păsări Phoenix. „Reaprindem flacăra fotbalului sibian" și „Sibiul are fotbal!" au fost laitmotivele serii în centrul Sibiului.

Pe teren, trupa lui Marius Măldărășanu a readus aminte de minunea din startul de sezon. Gol rapid, în fix 90 de secunde. Oroian primul pasator, Balaure prim și secund marcator pe noul Municipal. Asta pentru că tot el a punctat și după pauză. Pasă a golgheterului Paraschiv. Până la final s-a mai punctat de două ori și s-a semnat cel mai clar succes al lui Hermannstadt în acest sezon, 4-0. Și cu cine! Liderul și cea mai bună apărare.

+28 FOTO

Hagi, aplaudat de tot stadionul

N-au fost uitați nici primii adversari. Gheorghe Hagi a fost premiat pentru întreaga activitate, a primit un tricou și un fular, apoi a fost aplaudat zeci de secunde de către gazde. Semn că la Sibiu fair-play-ul nu e doar un slogan tipărit pe bannere și mai puțin pus în practică.

Iar fanii au trăit din plin bucuria întoarcerii echipei din exilul de la Mediaș, după mai bine de doi ani. Au strigat, au făcut valul mexican și și-au încurajat favoriții pe toată durata partidei. Ba chiar unul dintre ei, mai norocos, s-a ales și cu un abonament pentru tot sezonul datorită unui concurs organizat în pauză. Dar toți au plecat fericiți acasă. Doar au văzut un meci cu de toate: goluri, ratări, eliminări. Și o victorie istorică. 

43 de milioane de euroa costat noua arenă a Sibiului

16 căi de accesare arena din centrul orașului transilvănean

Facilități pentru noul stadion din Sibiu

  • 13.013 locuri
  • Vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță
  • Pistă pentru atletism în lungime de 400 metri, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare
  • Sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii
  • Sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii
  • Două tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96x4,80 m, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetică). Sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui
  • Nocturnă asigurată de proiectoare echipate cu lămpi cu LED, fără poluare luminoasă, consum redus
  • Spații pentru mass-media de 3.500 mp
  • Sală de conferințe
  • 3 studiouri TV
  • Stadion optimizat pentru persoanele cu dizabilități. Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scaun cu rotile și alte 20 pentru aparținătorii acestora. De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop
  • 90 de grupuri sanitare
  • 21 de spații pentru alimentație publică.

VAR-ul l-a salvat pe „central"

Partida Hermannstadt - Farul a avut parte de toate elementele. Și a fost nevoie inclusiv de intervenția VAR. Nu doar o dată, ci în 4 rânduri!!! Prima a fost la golul 2 marcat de Balaure, când Bogdan Dumitrache doar a fost confirmat pentru validarea golului. 

Apoi, „centralul" acordase inițial doar „galben" pentru Mihai Popescu la intervenția dură asupra lui Daniel Paraschiv (65). A mers însă să verifice și, după vizualizarea reluărilor, l-a eliminat pe stoperul constănțenilor.

 În minutul 69, Dumitrache a mers din nou la marginea terenului pentru a acorda penalty pentru Farul după intervenția lui Grameni asupra lui Bejan, lucru care s-a întâmplat din nou în minutul 74. Când Issah a fost eliminat după faultul la Benzar. Inițial, „centralul" arătase din nou doar „galben". În 9 minute, Dumitrache a avut nevoie de 3 ori de intervenția VAR pentru a corecta greșelile inițiale. 

Citește și:

Scene penibile cu antrenorul FCSB: cum a apărut Pintilii în timpul meciului cu Chindia

L-a băgat în ghips! Cum arată Camara, după faultul care l-a scos din joc în Botoșani - CFR + cât va lipsi

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (1)
forzainter2
forzainter2  •  12 Decembrie 2022, 13:20

Frumos scris. Bravo !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează