FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI STRĂINI

La ce meciuri s-ar fi referit Burleanu când spunea că "s-au dat șpăgi" » GSP.ro a identificat două partide vitale pentru Dinamo și CFR : "Campionatul e trucat de peste 20 de ani!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 martie 2018 15:51

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a ieșit la atac zilele trecute și a vorbit despre meciurile din Liga 1 de până în 2014 care au fost arbitrate de brigăzi străine.

"Dacă avem persoane care solicită altceva, le-aș ruga să aibă un exces de sinceritate și să ne amintim cum a arătat fotbalul românesc în 2008-2009, când am avut un arbitru străin care nu a avut o prestație prea bună. După aceea ne mai amintim un meci de prin 2012, cu o prestație dezamăgitoare. Cei care chiar își doresc să fie sinceri cu ei înșiși, când vorbim de integritate, să aibă această decență și să spună care au fost șpăgile pe care le-au plătit arbitrilor până în 2014. Cui și cât?", a fost reacția vehementă a lui Burleanu.

GSP.ro a găsit meciurile la care ar face referire Răzvan Burleanu și vi le prezintă mai jos.

1. Urziceni - Dinamo 1-0 (24 mai 2009)

Partida a fost condusă de spaniolul Cesar Muniz Fernandez, meciul fiind foarte important pentru ambele formații. Cine ar fi câștigat ar fi fost foarte aproape de câștigarea campionatului și de calificarea directă în grupele Ligii Campionilor.

Centralul spaniol nu a acordat un penalty clar pentru Dinamo la un fault asupra lui Bruno Simao, l-a eliminat pe fundașul portughez și i-a anulat un gol valabil lui Ionel Dănciulescu. La finalul meciului, Cornel Dinu ataca dur: "La meciul cu Unirea a ieşit la vedere prietenia dintre Gică Popescu şi Miguel Ángel Nadal, fostul său coechipier de la Barcelona, partener de tenis cu arbitrul spaniol Muniz".

După câțiva ani și Mircea Rednic, antrenorul de atunci al "câinilor", a vorbit despre legătura pe care ar fi avut-o Gică Popescu și despre faptul că Bucșaru, patronul ialomițenilor, avea datorii la mai mulți oameni de fotbal, inclusiv la frații Becali.

"S-a pus un arbitru care era… şi legătura cu Gică Popescu, prietenia. Despre Dan Petrescu (n.r. finul lui Gică Popescu și antrenorul de atunci al Urziceniului) am înţeles, dar nu sunt sigur, că şi el i-ar fi împrumutat nişte bani lui Bucşaru. Când am văzut câţi bani avea de dat datorii... Nu se poate să decidă Urziceni ce arbitru să vină. Nu se poate ca noi, Dinamo, o forţă, să nu fim în stare să avem parte de un arbitraj corect", declara Rednic în 2015, pentru Prosport.

2. U Cluj - CFR Cluj 2-3 (18 mai 2012)

CFR s-a impus cu 3-2 și a devenit atunci noua campioană a României. Meciul a fost decis în minutul 89, atunci cînd centralul partidei, croatul Ante Vucemilovici, a acordat destul de uşor penalty oaspeților.

Kapetanos a căzut într-un duel cu Szukala, dar arbitrul a fost păcălit şi a arătat punctul cu var. Reluările au demonstrat clar că grecul a simulat. Cadu a executat şi a înscris.

Patronul celor de la FC Vaslui la acea vreme, Adrian Porumboiu, a râs ironic atunci când a fost întrebat ce părere are despre penalty-ul de la acest meci:

"Căile Ferate Române ajung şi în Croaţia. Arbitrul de-abia aştepta să dea un penalty. A stat la pândă şi a aşteptat ocazia potrivită. La final erat atât de fericit, ziceai că a câştigat la loto. Hoţii n-au frontieră".

Pe un forum unde s-a comentat performanța CFR-ului, un user din Zagreb s-a arătat șocat de faptul că acest arbitru a condus meciul decisiv din România: "De ce Dumnezeului a fost Ante Vucemilovici chemat să arbitreze un meci decisiv din campionatul României? Vucemilovic nu este nici măcar printre cei mai buni arbitri din Croaţia. Ca să nu mai menţionez că, în urmă cu câteva luni, şefii Federaţiei Croate de Fotbal au fost arestaţi pentru mită şi corupţie. Este bizar să chemi un arbitru croat în condiţiile în care nu ştii pe moment care dintre ei sunt corecţi şi care sunt corupţi".

"Campionatul e trucat de peste 20 de ani. Eu nu ştiu care e ultima campioană corectă"
Adrian Porumboiu, mai 2012

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (52)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  03 Martie 2018, 09:25

CE CAMPIONAT DIN LUME E CORECT NICI MONDIALELE NUS CORECTE ACUM VEZI ANTREABATI TATAL UNDE SI CAND A JUCAT EL PE BUNE

conasu_boeru
conasu_boeru  •  02 Martie 2018, 23:31

De multe ori am spus niste lucruri despre acest caracter zero care este popescu și care a făcut cu hagi și petrescu mai multe mizerii în afară de ce stiu unii...asta după ce Dinamo i-a dat 400 000 de euro pentru cateva meciuri jucate în lehamite, iar el a fugit ca un las ! Asta printre altele....

conasu_boeru
conasu_boeru  •  02 Martie 2018, 23:26

Au scris ceva doar vreo 2-3 care mai au caracter restul ca si acum ! Dacă luăm presa scrisă și televiziunile de sport 80 % sunt cu fcsb ! De ce ? Pentru că dau ”diurne” bune și concedii exotice pentru articole și comentarii laudative care sunt comandate de stiți voi cine ! Degeaba se *** unii , după 90 asta se intamplă iar ierarhiile le fac 30-40% arbitrajele !!! Păcat , că lucrurile ies asa tarziu la iveală după ce visuri și idealuri au fost spulberate de niste no name-uri pripășite și unele care și azi fac același lucru !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează