FOTBAL  »  Superliga  »  MEDIA

DREPTURI TV LIGA 1 // Interviuri înaintea și în pauzele meciurilor! Noul regulament media le oferă drepturi mai multe televiziunilor

Articol de , - Publicat vineri, 12 iulie 2019 09:00

Noul regulament media transmis cluburilor le oferă drepturi mai multe televiziunilor: antrenorii și jucătorii apar în emisiuni și până la startul unei partide, și la mijlocul ei, și imediat după. Conține și un sfat pentru echipe: ”Umpleți tribuna a doua!”.

Cine plătește pentru drepturile TV capătă puteri mai mari în sezonul care va porni astăzi. Cluburilor le-au fost transmise reguli noi pentru relația cu televiziunile. Regulamentul media pe care l-au primit formațiile din prima ligă prevede condiții de licențere care au legătură cu transmisiunile TV, cum ar fi existența unei instalații de iluminat, și obligații în plus pentru antrenori și pentru fotbaliști. 

5 detalii interesante din documentul care le-a fost comunicat cluburilor: 

  1. Orele de disputare a meciurilor în perioada iulie-septembrie:
    Vineri: 21:00
    Sâmbătă: 18:30 și 21:00
    Duminică: 18:30 și 21:00
    Luni: 21:00
    * Meciul 7 se va disputa sâmbătă sau duminică, în funcție de cluburile organizatoare fără noctură, ora urmând să fie aleasă de televiziuni

  2. Începând cu sezonul competițional 2020-2021, toate echipele participante în Liga 1 au obligația să beneficieze de stadion cu nocturnă. Până acum, nou-promovatele primeau o derogare, li se permitea să parcurgă un campionat fără nocturnă. Au existat și cazuri când derogarea era "driblată", extinsă și după anul de grație. Așa a procedat FC Voluntari, care a continuat să evolueze fără nocturnă mai mult de un sezon după promovare. Absența nocturnei îngreuna programarea meciurilor. Un meci Voluntari-FCSB, spre exemplu, cu potențial de audiență mare, nu putea fi programat în prime-time fiindcă nu exista lumină. 

  3. Cluburile sunt sfătuite să promoveze vânzarea de bilete pentru tribuna a doua. Explicația? Meciurile sunt filmate din zona "oficialei", deci de pe partea opusă, așa că imaginile cu spectatori mulți în tribuna a doua, care apare cel mai des în cadre, creează la TV impresia de partidă mai interesantă. "Ocuparea respectivului nivel ar trebui să fie de cel puțin 75 la sută" e recomandarea din regulamentul LPF. "Nivelul" la care se face referire înseamnă, pe lângă T2, și zonele de la colțurile terenului, și ele afișate des la televizor. 

  4. Antrenorii sunt obligați să acorde scurte interviuri, din câte două întrebări, la zece minute după ce completează foile de meci, cu echipele de start. Sunt permise și interviuri cu jucătorii înaintea meciurilor, dar nu mai târziu de momentul în care echipele ies la încălzire. Interviuri scurte vor exista și în pauze: antrenorul principal, unul dintre secunzi sau căpitanul e obligat să participe. Astfel de intervenții în pauze au apărut în anii trecuți în campionatul Franței, tot pentru condimentarea spectacolului.

  5. Pe lângă flash-interviurile care existau și până acum, cu un fotbalist sau cu doi și cu antrenorul principal, televiziunile vor avea și superflash-uri, discuții scurte, la marginea terenului, cu cel mai bun jucător din fiecare partidă. MVP-ul va participa la interviu indiferent dacă a încheiat jocul pe teren sau a fost înlocuit pe parcurs.

    Televiziunile care dețin drepturile de transmisie stabilesc care a fost cel mai bun om din meci.

Citește și:

OFICIAL: Telekom Sport și Digi Sport vor transmite și ele sezonul 2019-2020 din Liga 1!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (13)
godot
godot  •  13 Iulie 2019, 02:08

Toate ca toate, dar e aberant sa oblige staff tehnic sa dea interviuri inainte de meciuri si in pauză. E circ. Sa dea declarații foste glorii, staff administrativ etc.

raul4steaua
raul4steaua  •  12 Iulie 2019, 19:57
Postat de luisharcsa pe 12 Iulie 2019, 15:21

Cea mai tarzie ora de incepera a meciurilor,ar trebui sa fie ora 20 ,vineri si sambata. Duminica ora 19.00. Luni fara meciuri Toamna tarzie si primavara ,cel tarziu ora 18.00. Asa ar fi mai multi la stadion. Altfel este greu. Unii mai si lucram,sau trebuie sa facem multi km sa ajungem la meci. Na dar de unde respwct fata de suporter. Doar atat ,haidezi la meci noaptea la- 10 grade.

Televiziunea vrea audienta la TV, nu ii intereseaza de cei care merg pe stadioane!

0kay
0kay  •  12 Iulie 2019, 15:50

Problema este ca meciurile de fotbal nu mai au calitate. Parca vezi un meci de "judeteana",si tot ce auzi sunt injuraturi,ori pt arbitru ori pt echipa oaspete. Ce sa vezi la un meci de fotbal? Suporterii care sparg seminte si arunca cojile pe jos? Tot felul de indivizi *** sub influenta alcoolului? Noroc cu televiziunile care ne prezinta o forma ajustata a ceea ce se intampla pe stadion. Asa ca nu va mai plangeti de televiziuni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează