FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

ANALIZĂ GSP Niciunul bun, Dane? Paradox fabulos la CFR Cluj: cea mai mare VÂNZOLEALĂ n-a adus și cele mai bune rezultate

Dan Petrescu se plânge de subțirimea unui lot care a fost modificat mereu în ultimul an / foto: Cristi Preda (GSP)
Dan Petrescu se plânge de subțirimea unui lot care a fost modificat mereu în ultimul an / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 09:17

CFR CLUJ. Speriat că poate pierde titlul, Dan Petrescu se plânge de subțirimea unui lot care a fost modificat mereu în ultimul an. Au plecat și au fost aduși jucători încontinuu, doar atacanți au fost rulați 13. 

CFR parcurge cel mai dificil sezon din ultima vreme: după cinci stagiuni în care a fost campioană, trupa vișinie e în pericol să piardă titlul de data aceasta. 

Clujul e cu patru puncte în spatele liderului Farul și ar trebui să nu mai greșească de acum înainte pentru a urca peste formația lui Hagi și pentru a rămâne deasupra FCSB, peste care are numai un punct.

Patru atacanți la CFR Cluj, dar niciunul foarte bun

Cel mai de succes antrenor din campionat, Dan Petrescu simte presiunea din ultima parte a acestui sezon și se vaită tot mai des din cauza arbitrajului, din cauza subțirimii lotului. 

Faptul că Petrescu a ajuns să nu mai aibă soluții suficiente e un paradox, fiindcă el a rulat cel mai mare lot din România în ultimul an. Doar atacanți a avut 13! Și e vorba numai despre fotbaliștii folosiți ca "număr 9" în perioada aceasta, nu și despre extreme ori despre mijlocași ofensivi! 

Compartimentul ofensiv e șubred acum și slăbiciunea lui constituie o cauză a regresului pe care-l înregistrează supercampioana din Ardeal. CFR nu a câștigat vreun meci în play-off, are trei egaluri de când a început turneul pentru titlu și a marcat doar patru goluri. 

Dintre atacanții actuali, doar Janga a avut un randament satisfăcător. Bârligea, marcator în derby-ul cu FCSB, arată în continuare ca un tânăr cu potențial, nu ca un titular incontestabil, Yeboah e în criză, iar Maglica nu a confirmat așteptările care existau atunci când a fost achiziționat.

CFR Cluj a dat afară o echipă întreagă

Petrescu a rămas cu atacanții aceștia după ce a triat încontinuu. Lista cu vârfurile la care a renunțat este imensă: Omrani, Paraschiv, Betancor, Dugandzici, Debeljuh, Buș, Gomes, Alibec, Malele

Debeljuh încă mai are contract cu CFR până la sfârșitul lunii iunie, însă nu se mai află pe lista cu lotul pentru campionat. Croatul a suferit o accidentare gravă, o ruptură a ligamentelor încrucișate, apoi a ajuns într-un conflict cu clubul și a refuzat să mai semneze prelungirea înțelegerii. El va schimba clubul în vara acestui an.

Din toată lista cu atacanți plecați, Petrescu l-a pomenit recent pe Malele, pe care a spus că-l regretă. Vârful fost la FC Argeș era supărat pentru că nu juca suficient de des și a profitat de o situație în care nu fusese plătit la timp ca să rezilieze contractul. Antrenorul a insistat că nu a ales el să renunțe la Malele, ci a fost numai vina clubului să-l piardă astfel.

Vârfurile pe care le-a rulat CFR Cluj în ultimul an

AtacantulUnde joacă acum
OmraniFCSB
Daniel ParaschivHermannstadt
BetancorPafos
DugandzicRapid
Debeljuhaccidentat, va pleca în iulie
Sergiu BușChindia
Ze GomesU Cluj
AlibecFarul
Malelea reziliat contractul
JangaCFR
YeboahCFR
BârligeaCFR
MaglicaCFR

Nici măcar Hagi nu a schimbat atâția

Modificările foarte multe din lotul CFR-ului le depășesc clar și pe ale lui Hagi, deși Gică a arătat că are obișnuința să schimbe cu mult echipa și vara, și iarna. 

După selecția pe care a realizat-o în vara anului trecut, Hagi a rămas consecvent, el a mizat mai ales pe Alibec și pe Louis Munteanu, atunci când amândoi au fost apți. Pe parcursul sezonului s-a mai impus în atac juniorul Adrian Mazilu și a mai fost utilizat uneori, ca soluție de rezervă, Vlad Morar. 

Craiova a insistat cu Koljici și cu Markovic, deși bosniacul nu a demonstrat că și-a revenit după accidentările numeroase și grave pe care le-a suferit. Iar Becali, oricât de lipsit de răbdare este el, a plătit un milion și jumătate de euro ca să-l aducă pe Compagno și l-a lăsat pe italian titular. Când el a lipsit, a jucat Omrani sau Miculescu.

Cei mai buni marcatori de la CFR din sezonul acesta

8 goluriJanga
5 goluriDeac, Cristi Manea
4 goluriYuri, Malele
Niciunul bun, Dane? Paradox fabulos la CFR Cluj: cea mai mare VÂNZOLEALĂ n-a adus și cele mai bune rezultate
Prima pagină din ediția tipărită a Gazetei de miercuri

VIDEO CFR Cluj e-n criză, Cristi Bud are o nedumerire: „Îl ai pe Bordeianu, dar tu îl preferi pe Hoban? Ar trebui să se retragă”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

ANALIZĂ GSP A obosit CFR Cluj? Explicația pentru criza de rezultate a trupei lui Dan Petrescu

CFR Cluj, amenințată iar cu FIFA » Campioana României a depășit deadline-ul la ultimul transfer de răsunet

FOTO Ion Crăciunescu, enervat de arbitrajul din CFR Cluj - FCSB: „E penalty clar! L-a bătut soarele în cap?!”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (3)
Moshu
Moshu  •  12 Aprilie 2023, 18:13

Inca un articol fara logica,ci doar antiPetrescu ! Pai citi din aia pomeniti si plecati i-a adus Petrescu si i-a dat afara tot el ? Virf autentic care joaca ceva e doar Paraschiv,pe care Petrescu nu l-a avut ca jucator la prima echipa pt.ca-l dadusera imprumut pe vremea lui sumudica si apoi l-au vindut !Debeljuh e doar accidentat si nu l-a accidentat Petrescu !Alibec,Djugandzici si spaniolul au tinut neaparat sa plece,Malele a plecat cu acordul doar al patronului fara sa stie ceilalti si ala mic de la zecesebe n-a mai venit tot pt ca asa a vrut patronul si...atunci unde-i vina lui Petrescu ? Da,doar pentru ca exista e vinovat....si de cutremurele din Tg.Jiu ! Penibili !

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  12 Aprilie 2023, 11:48

Realitatea este cam asta ,nu da nimeni cu pietre dar cam demult s- au văzut alegerile slabe făcute de antrenor ,cu toate eforturile făcute de conducere care au pus la dispoziție chiar pot sa zic fără exagerare ,SUTE de jucători!? Total neprofesionist de ambele tabere antrenor + conducere ! Acum desigur pe final puteți sa mai salvați ceva ,dar trebuie schimbat neapărat, antrenorul cu tot ce este pe lingă el ,prea mulți impresari care nu au adus ceva de calitate etc. Revizuit cam tot pe acolo și început cu o noua idee de joc ,nu cu apărare sa stai cu frica și cu Mioveni ,ca vezi doamne ce jucători buni are ( știți declarațiile pesimiste ,am dat doar un expl. ) PS. Chiar nu am nimic cu Dan Petrescu și ii mulțumim pt. tot dar vine o vreme când toți trebuie sa mai schimbam ceva ! Bine acum desigur nu poți schimba patronul mai ales care a dat și finanțează cu vârf și îndesat ( câteodată parca chiar prea mult pt. ce joaca unii )

masacrer
masacrer  •  12 Aprilie 2023, 10:06

Zici ca-i Scarlatescu in poza asta (respect, chef!).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează