FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU TITLU

Te așteptai la asta? Lupta la titlu dintr-o altă perspectivă: topul incredibil în care un actual dinamovist e egalul fotbalistului Hagi!

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 09 mai 2017 11:12

Un fotbalist din actualul prim "11" al lui Dinamo este egalul lui Gică Hagi într-un clasament select. 

E vorba de portarul Jaime Penedo. Goalkeeperul din Panama are nu mai puțin de 124 de selecții pentru echipa națională a statului care separă cele două Americi.

Ultima dintre acestea a disputat-o în preliminariile CM 2018, 1-1 cu Statele Unite, fiind învins de starul Clint Dempsey. Partida s-a jucat în martie 2017.

Aceeași cifră o are și Gică Hagi, deținător al recordului "tricolor" vreme de mai mulți ani. "Regele" a fost depășit, între timp, de Dorinel Munteanu (134 de selecții).

Mai mult, Penedo a strâns cele 124 de selecții într-un timp mai scurt decât antrenorul adversarei sale în lupta pentru titlu: 13 ani și 272 de zile față de 16 ani și 319 zile.

Hagi s-a retras din "națională" pe 24 iunie 2000, la 0-2 cu Italia, în "sferturile" Euro, când a fost și eliminat.

184de selecții are egipteanul Ahmed Hassan, deținătorul recordului internațional de selecții: pe 2 și pe 3 sunt Hossam Hassan (Egipt) și Claudio Suarez (Mexic)

COLEG CU GERRARD

În vârstă de 35 de ani, Jaime Penedo a ajuns în Ștefan cel Mare din Costa Rica, unde a evoluat pentru Saprissa. 

Înainte, a avut trei sezoane de succes în MLS, unde a apărat poarta lui L.A. Galaxy. A fost coleg, pentru puțină vreme, cu Steven Gerrard, englezul venind în SUA în iulie 2015, lună în care Penedo și-a încheiat contractul cu formația din California.

Penedo este în top 20 selecții la nivel global când vine vorba de portari, ocupând locul 17. Are companie selectă: Buffon (168 selecții), Casillas (167), Ravelli (143), Van der Sar (130), Schmeichel (129) și Shilton (125). Depășește nume mari, ca Dino Zoff (112) sau Claudio Taffarel (101).

Citește și:

Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
A apărut discursul lui Mourinho cu care i-a cucerit pe jucătorii Generației de Aur: „Două lucruri din inimă vă spun”
Nationala
A apărut discursul lui Mourinho cu care i-a cucerit pe jucătorii Generației de Aur: „Două lucruri din inimă vă spun”
„Ți-am dat hârtie să pleci liber, du-te ACUM!” » Jucătorul de la FCSB l-a scos din minți pe Gigi Becali: „Sunt la cheremul tău?!”
Superliga
„Ți-am dat hârtie să pleci liber, du-te ACUM!” » Jucătorul de la FCSB l-a scos din minți pe Gigi Becali: „Sunt la cheremul tău?!”

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (2)
duta_dd
duta_dd  •  09 Mai 2017, 20:01

BRAVO Jaime!

potera
potera  •  09 Mai 2017, 12:35

Dragă nenea ziaristul, înțeleg că a crescut (și tendința este în continuare de creștere) numărul antisteliștilor, ăsta-i meritul aroganței lui Jiji și vă orientați acum spre echipa care începe să devină ca fiind cea mai iubită, e firesc, este una din regulile economiei de piață. Cred că ar trebui împins ridicolul pe culmi cât mai înalte... Așa că vă propun următoarele subiecte: - Extraordinar, un dinamovist din actualul lot poartă aceeași marcă de suspensor ca magicul Maradona; - Într-un clasament select, Mesi se află în spatele unui dinamovist din actualul lot (***); - etc....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează