FOTBAL  »  Superliga  »  AMBIȚII

CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA „Vrem în play-off!” » Toni Petrea are ambiții mari cu „U” Cluj: „Transferurile ne îndreptățesc să sperăm”

Anton Petrea, antrenor U Cluj
Anton Petrea, antrenor U Cluj

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 08:17 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 09:36

Anton Petrea, 48 de ani, speră să-i câștige pe fanii „Șepcilor roșii” cu un joc ofensiv, după cum spune, susținând și el ideea că U Cluj țintește un loc în primele 6.

Anton Petrea trebuie să treacă rapid peste frustrarea retrogradării cu Chindia Târgoviște și să formeze la U Cluj o echipă cu care să aspire la un loc în play-off.

Antrenorul îmbină în Austria antrenamentele dure, spartane, de „școală veche”, cu cele cu mingea și cu meciuri de verificare, ardelenii având patru amicale, dintre care trei cu campioane: ale Slovaciei, Slovan Bratislava (0-3), Israelului, Maccabi Haifa, și Poloniei, Rakow.

Atenți la „blatul” adversarilor, italienii s-au făcut de râs și sunt OUT de la EURO 2023! Cum arată „sferturile”
EURO 2023
Atenți la „blatul” adversarilor, italienii s-au făcut de râs și sunt OUT de la EURO 2023! Cum arată „sferturile”

VIDEO. Instalat la U Cluj, Anton Petrea anunță: „Vrem în play-off!”

Tehnicianul este la doar al 4-lea mandat de A1 în fotbalul românesc.

„U Cluj m-a contactat, m-a întrebat dacă sunt interesat, ne-am și întâlnit. Între timp, am avut și alte discuții, inclusiv cu cineva din liga a doua, dar am apucat să vorbesc cu ardelenii, am ajuns la un numitor comun. Am ales un club de tradiție, mare, sunt onorat de propunere. 

Presiunea este mare peste tot, a rezultatelor, și la cluburile mari, și la cele mici. Sunt obișnuit cu presiunea, am resimțit-o și la FCSB, un alt club mare, eu sper că voi face față. 

E clar că vrem în play-off, se dorește mai mult, pretențiile cresc, după ce anul trecut echipa s-a salvat de la retrogradare. Am făcut transferuri care ne îndreptățesc să sperăm la mai bine”, a punctat Petrea pentru Gazeta Sporturilor.

Petrea a explicat ce jucători mai vizează în mercato: „Un atacant, un fundaș central, poate un mijlocaș de bandă. Căutăm pe cineva să aducă plusvaloare, nu doar să fie la număr"”.

Mesaj pentru ultrașii lui U Cluj

Petrea nu va avea viață ușoară cu suporterii lui U, mai ales după mandatul lui Ioan Ovidiu Sabău, clujean și simbol al „Șepcilor roșii”.

„Eu sunt adeptul jocului ofensiv, dar, în anumite momente, poate va fi nevoie să apărăm un rezultat, să fim defensivi. Eu vreau să pregătesc echipa să fie bună, iar apoi rezultatele să fie pe placul suporterilor. Peste tot pe unde am antrenat, am încercat să le insuflu jucătorilor că toate meciurile sunt importante. 

Degeaba câștigi cu CFR sau FCSB, dar apoi ai o serie nefastă de 3-4 eșecuri. Dacă îți concentrezi atenția doar pe anumite meciuri, vei pierde. Trebuie să tratăm toate meciurile la victorie, asta e mentalitatea mea”, a conchis Toni Petrea.

Alte declarații ale lui Anton Petrea: 

  • „Thiam? A cerut un termen de gândire, a avut câteva oferte, a zis că din străinătate, nu s-a materializat nimic, dar nici el nu s-a mai întors. Trebuie să se ia o decizie. E treaba conducerii să vorbească, este și o clauză de reziliere la mijloc”.
  • „Avantajul fotbalului este că te poți revanșa la meciul următor, la sezonul următor, de aceea trebuie să trec peste etapa Chindia. Au fost multe cauze, multe probleme, nu are rost să vorbesc acum, din respect pentru oamenii de la Chindia. Fiecare a avut partea sa de vină, mai mult sau mai puțin”.
  • „Ultima oară am vorbit cu Laurențiu Reghecampf acum două luni, nu știu dacă s-ar întoarce în România. Da, are experiență, are nume, dacă va avea ofertă bună s-ar putea întoarce”.

Media punctelor per meci ale antrenorului principal Anton Petrea

EchipăPerioadăNumăr de meciuriPuncte per meci
FCSBIulie 2020 - mai 2021491,88
FCSBNoiembrie 2021 - iulie 2022282,04
ChindiaSeptembrie 2022 - mai 2023331,21

Ce spune Anton Petrea despre FCSB

Petrea a fost antrenorul FCSB în două perioade, acum va fi rival, „Șepcile roșii” considerând că localnicii de la CFR Cluj și echipa lui Gigi Becali sunt cei mai mari inamici ai alb-negrilor. 

„Am avut o relație foarte bună cu conducerea de la FCSB, inclusiv cu patronul. Nu vreau să comentez ceea ce se întâmplă acolo. Dacă ne uităm în ultimele sezoane, vedem că în play-off FCSB are evoluții bune, dar se întâmplă ceva în penultima etapă. Ori arbitrii, ori un eșec, cum a fost la Farul, când a condus 2-0 și a pierdut 3-2. 

E mare păcat pentru parcursul sezonului. Și multe probleme medicale, cu accidentări, unele stupide, cum a fost cea a lui Panțîru, eu sper să revină fiindcă se punea problema că se lasă de fotbal”, a reacționat Petrea. 

Petrea, despre partidele României: „Dacă jucam estetic și pierdeam, cu ce ne încălzea?”

Antrenorul clujenilor nu se simte rușinat ca român, după remizele cu Kosovo și cu Elveția, în care specialiștii din fotbal au terfelit naționala și pe Edward Iordănescu. 

„Eu mă pun în pielea antrenorului. Cred că și-a fixat niște obiective pe care le-a atins. S-ar putea ca noi să avem niște așteptări un pic cam mari! Trebuie să fim realiști, ce jucători de top avem noi, ce jucători au ceilalți? Să fim realiști din punctul de vedere al cluburilor unde evoluează românii! 

Sau ce rezultate au echipele din țară pe plan european. Să nu aruncăm cu noroi în munca oamenilor de acolo! Până la urmă, și-a atins un obiectiv, n-ar trebui să fim foarte, foarte supărați. Și dacă jucam frumos, estetic și pierdeam, încălzea pe cineva?! 

Rezultatele contează, că joci bine, că joci mai puțin bine. Să fim realiști cu momentul în care suntem!”, a spus Petrea.

Mai multe corespondențe ale reporterilor GSP: 

Damjan Djokovic, dialog cu GSP: „Jucătorii români au talent, dar e cazul să mai și sufere” + Dezvăluie cum l-a convins Gigi Becali să semneze și cum va reacționa dacă va fi criticat de patronul FCSB
fcsb
Damjan Djokovic, dialog cu GSP: „Jucătorii români au talent, dar e cazul să mai și sufere” + Dezvăluie cum l-a convins Gigi Becali să semneze și cum va reacționa dacă va fi criticat de patronul FCSB
Curaj în fața lui Adrian Mutu » Cum s-a mișcat Cătălin Cîrjan la debutul în tricoul Rapidului
RAPID
Curaj în fața lui Adrian Mutu » Cum s-a mișcat Cătălin Cîrjan la debutul în tricoul Rapidului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
eunescu09
eunescu09  •  29 Iunie 2023, 19:39

Nu, domnule Petrea, înaintea rezultatelor contează cum joci căci doar o exprimare bună și continua garantează rezultatele viitoare. Autobaza lui Sandoi și a lui Edi Iordănescu nu ne da speranțe pentru viitor.

msergiua
msergiua  •  29 Iunie 2023, 14:10

Asta cu aparatul rezultatului o stie tot prostul care se uita la fotbal. Important e sa bati, sau sa joci in asa fel incat sa vrei sa bati pe echipele care sunt la nivelul tau sau sub nivelul tau

Vezi toate comentariile (4)
Comentează