FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO Cornel Dinu și-a pierdut cumpătul, după afirmațiile făcute de Florin Călinescu în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”: „Dacă eram în locul lui Ioanițoaia, ți-ai fi luat-o rău de tot!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 decembrie 2019 10:34

Cornel Dinu i-a răspuns în termeni duri lui Florin Călinescu, după afirmațiile acestuia din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată miercuri, 25 decembrie. Mister a fost deranjat că actorul a spus că l-a lucrat pe Dobrin la „națională”. 

„[...] La ultima emisiune, cu certitudine «fesul» (n.r. din sintagma „Interesul poartă fesul”) a fost Florin Călinescu. Un actoraş care, jucând de la început un rolişor de „prăduitor”, cum se spune la Rahova, în «Lumini şi umbre», a rămas cam la fel şi în zilele noastre. 

Numai că în devălmăşia de mitocănie şi tupeu obraznic emanate ades de televiziunile fără număr de la noi, a avut succes. Pentru aşa ceva, n-a avut nevoie nici de sufleur, ca în minusculele roluri de mai mult purtat tava, pontate la teatru. 

Abjecţiile debitate despre tot şi despre toate într-o miştocărie de ţaţă de şanţ şi ulucă, ce n-a auzit că există curs gimnazial, l-au scos la lumina mahalalelor. Practic, a accentuat întunericul de acolo. Dispărând prin distrugere premeditată după 1990, prea repede, eşalonările valorice, obraznicul urbei a triumfat”, și-a început Dinu atacul în Fanatik.

„Ai stat la masă cu mine, te acceptam pe post de «măscărici»”

„Mister” l-a contrazis apoi pe Călinescu, care a declarat în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia că Gicu Dobrin n-a jucat la CM 1970 pentru că „a fost lucrat de Mircea Lucescu și Cornel Dinu”.

„[...] Dacă aş fi fost în locul lui Ovidiu, când ai afirmat că Lucescu (naşul amfitrionului) şi în subsidiar eu, am făcut ca Dobrin să nu evolueze la CM din Mexic, ţi-ai fi luat-o rău de tot. 

N-ai nici scuze că n-ai avut sufleur să-ţi aducă aminte că însuşi Gicu Dobrin – Odihneşte-l, Doamne! – a declarat de câteva ori că vina este numai a lui şi nu a profesorului Angelo Niculescu sau a altora care nu l-ar fi trimis în teren. 

S-ar putea ca memoria să-ţi joace feste. Ai stat de câteva ori la masă cu mine şi cu Gino la «Calcio» din «Amzei» – ce-i drept, te acceptam pe post de «măscărici», spre ore înaintate – şi ţi-am povestit cu lux de amănunte cum au stat lucrurile”, a mai spus Dinu.

„Şi ai minţit în continuare. Spunând că «Lucescu, când era antrenor la Dinamo, şi cu Dinu» – cel puţin aşa a fost ştirea – «au ameninţat şi au retrogradat Timişoara». Dar ce caut eu în afirmaţia ta? Atât timp cât eu, din primăvara lui 1985, nu am mai fost la Dinamo. Mai mult decât atât, n-avea cum să-mi fie antrenor Mircea vreodată!”
Cornel Dinu

VIDEO // Florin Călinescu: „Lucescu și Dinu l-au lucrat pe Dobrin”

Declarațiile lui Florin Călinescu din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”: „Durerea mea e că Dobrin n-a prins Mondialul din Mexic! Când l-a lucrat prietenul tău Lucescu (n.a. către Ovidiu Ioanițoaia), Dinu și Dinamo! El merita, pentru că ne-a calificat. 

Eu eram la Timișoara și am bătut Dinamo. Lucescu și Dinu mi-au zis că o să retrogadarăm. Eram pe locul 3 atunci și-am picat. Atât de mare putere avea Dinamo. Eu chiar cred asta. Atât de mare putere! Nu vreau să redeschid subiectul cu retrogradarea aia...”.

Emisiunea integrală cu Florin Călinescu

Vezi și:

EXCLUSIV // VIDEO Florin Călinescu, poveste cu Nicolae Dobrin: „Te ridiculiza, râdea lumea de tine! L-a lucrat prietenul tău Lucescu!"

Citește și:

„Divorț” de ultimă oră la Universitatea Craiova » Gâlcă nu l-a vrut! Jucătorul, devastat de decizie: „Scriu aceste cuvinte cu ochii în lacrimi, nu îmi vine să cred!”
Superliga
„Divorț” de ultimă oră la Universitatea Craiova » Gâlcă nu l-a vrut! Jucătorul, devastat de decizie: „Scriu aceste cuvinte cu ochii în lacrimi, nu îmi vine să cred!”
Golul lui Stanciu cu Ucraina a fost detronat » Execuții fabuloase la EURO 2024
Euro 2024
Golul lui Stanciu cu Ucraina a fost detronat » Execuții fabuloase la EURO 2024
Chițu a plecat de la FCU Craiova și rămâne în Liga 1 » Contract pe doi ani
Superliga
Chițu a plecat de la FCU Craiova și rămâne în Liga 1 » Contract pe doi ani

L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

Edi Iordănescu, inginerie în detaliu » Am descompus punct cu punct tactica perfectă din România - Ucraina 3-0, meciul unei generații


Comentarii (68)
511110169080791
George Burcasimi  •  28 Decembrie 2019, 16:30

Florin Calinescu are 100% dreptate .Genialul Dobrin a fost sabotat la Guadalahara de gasca securista in frunte cu Lucescu si Dinu .Cat priveste amenintarile lui Mircea Lucescu la adresa echipei Poli sunt reale ,am fost la acel meci ,cand timisorenii au indraznit sa ii bata pe securisti cu 2 la 1 .La golul militienilor mingea nu a intrat in poarta ,dar arbitru din Deva Grigore Macavei a validat golul .A prelungit meciul cu 10 minute ,dar tot nu au reusit sa égaleze ! Dar ,dupa meci Lucescu si Andone au inceput sa urle in gura mare ca Poli va fii rétrogradata ( ceea ce s-a intamplat ) pentru curajul de sa-i bate le securisti .Noi spectatori care am auzit amenintarile ,am vrut sa intam pe gazon sa ii linsam ,dar norocul lor ( sau ghinion ) a fost un militian ( adevarat) le-a,spus sa aiba grija ca aici ( acolo) este Timisoara si nu este de joaca ,si sa intre in vestiaire ,ceea ce s-a intamplat cand acel om de ordine ,i-a impins spre vestiare !

emil1986
emil1986  •  28 Decembrie 2019, 13:18

Ma, Ion-Nelu Nistor, ma, tu esti un manipulator desavarsit. Nu neg ca te pricepi, le ai cum se spune cu condeiul, insa pe mine si pe altii ca si mine nu ne pacalesti. Poate doar pe cei slabi de minte sau ca cei de teapa ta, mai precis comunistoizi ca si tine. Dinu minte, minte cum respira, asa cum a facut toata viata lui. Calinescu, cum am mai spus, n-are dovezi, dar, asa cum stiu toti cei care au prins acele vremuri, jucatorii lui dinamo decideau tot, iar Lucescu si Dinu erau liderii acelei nationale. Sa nu-l bagi nici un minut pe jucatorul care efectiv te-a calificat la CM din '70, nu o puteai face, fie ca te numeai chiar si Angelo Niculescu, antrenorul de atunci al nationalei, doar daca liderii grupului iti impuneau. Iar Lucescu si Dinu au facut acest lucru din anumite motive. N-are rost sa speculez acum, dar e clar ca lumina zilei ca Dobrin n-a jucat la CM nu doar pt. ca era indisciplinat, asa cum era si Raducanu, care insa pana la urma a jucat in ultimul meci, ci altul a fost motivul. Asa ca, manipulatorule, fii sigur ca pe mine sipe cei care cunosc, au trait acele vremuri nu ne poti prosti asa cum va place voua, copiilor ai celor cu ochi albastri.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  28 Decembrie 2019, 17:16

Dinule, toata tara stie ca l-ai lucrat pe Dobrin. Au declarat-o inclusiv cativa fotbalisti din generatia Mexic, mai multi ziaristi. Imposibil ca Dinu sa nu fi auzit circulat acest zvon, macar din 90 incoace.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează