FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2024

Basarab Panduru contestă selecția lui Iordănescu: „Niciunul dintre cei 3 nu merita. Criteriile sunt pentru unii, nu pentru toată lumea”

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 09:02 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 10:21

Basarab Panduru a comentat selecția făcută de Edi Iordănescu pentru meciurile României cu Israel și Kosovo.

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (GSP.ro și Antena 1)

Fostul fotbalist, actual analist TV, a încercat să explice convocările lui Ianis Hagi (24 de ani, 35 de minute jucate în acest sezon la Rangers și Alaves), George Pușcaș (27 de ani, zero minute la Genoa) și Valentin Mihăilă (23 de ani, 166 de minute juate la Parma).

Acesta susține că cei trei au fost convocați pentru prestațiile avute în trecut în tricoul naționalei, nu pentru ce au demonstrat în ultima perioadă la echipele de club.

FRF și Edi Iordănescu și-au făcut calculele » Obiectivul „tricolorilor” pentru dubla cu Israel și Kosovo
PREMILIMINARII EURO 2024
FRF și Edi Iordănescu și-au făcut calculele » Obiectivul „tricolorilor” pentru dubla cu Israel și Kosovo

Basarab Panduru contestă selecția lui Iordănescu: „Ianis trebuie să fie la naţională?”

„La Ianis e altfel de gândire, de care ni se tot spune mereu. Că aducem jucătorii care au fost la echipa naţională. Ianis a fost titular la meciul cu Elveţia (n.r- ultimul din actualele preliminarii). Mihăilă merita? Dacă-l întrebi pe Edi Iordănescu cine crede că intră în minutul 75 şi marchează, Ştefănescu sau Mihăilă... Evident că va spune că Mihăilă.

După numărul de minute avute în ultimul timp, Ianis trebuie să fie la naţională? E altă discuţie. Pe alte criterii e luat Ianis. Şi la Mihăilă sunt alte criterii. Puşcaş câte minute are jucate? Nada (n.r- nimic). S-a mers pe idea că ăştia sunt acolo, că au mai făcut la naţională, că au mai dat goluri... 

Criteriile sunt pentru unii, nu pentru toată lumea. Unii vin fără să facă nimic. Nu merita niciunul dintre ăia, dacă nu joacă, dacă au zero minute. Regulile nu sunt făcute pentru toată lumea! Unii au zero minute şi sunt la lot, alţii joacă şi nu sunt. 

Poţi să te antrenezi cum vrei, dar dacă nu joci... Când nu joci e o problemă mare! Nu ai cum să fii bun în momentul când te bagă, dacă nu joci trei luni, şase luni”, a spus Basarb Panduru la OrangeSport.

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

  • PORTARI: Horațiu Moldovan (Rapid, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano / Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood / Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos / Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa / Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków / Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)
  • MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul, 12/0), Marius Marin (Pisa / Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor / Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns / China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli / Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków / Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu / Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves / Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma / Italia, 12/3).
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa / Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither / Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (24)
MaxiP
MaxiP  •  07 Septembrie 2023, 10:27

Ok, Ianis, de-acord, e in afara unei forme sportive, sunt multe incertitudini, a fost accidentat, apoi nu a prins multe minute. Dar pe Mihaila si pe Puscas cum sa nu-i chemi? Daca ai variante, da, nu-i chemi. Dar ce variante are? Pai nu in afara de Puscas nu avem varf. Adica Birligea e varf ca a confirmat la echipa de club? Ce a confirmat, n-a marcat de 7 meciuri. Nu fac fata la echipele de club? Pai pe Birligea nici nu l-au cautat vreodata echipe de nivelul celor de la Genoa sau Parma, ma indoiesc sincer ca ar face mai bine fata. Apoi sa vina cu asta cu minutele de joc, au meciuri in picioare... ce meciuri, la ce intensitate? Asta isi imagineaza ca Alibec de pilda e mai bine pregatit ca Puscas, ca are ritm de joc? Nu are niciun ritm de joc, el mai sus de Liga I nu face fata. Daca aduci acum pe Puscas in Liga I, ti-i mananca pe astia. Adica eu imi amintesc cand a revenit Keseru, care nici ala nu facea fata la club in Franta si chiar nu era nu stiu ce mare atacant. A revenit in tara, s-a jucat cu astia de pe-aici. Conteaza mult nivelul la care joci, sa-i joci pe unii ca au minute... asa venim imediat cu convocari din Liga 2, ca au minute.

gigimarga2
gigimarga2  •  05 Septembrie 2023, 20:00

Influențele sunt mai evidente ca niciodata . Ce sa facă si Edi . De aia l au pus doar stie si el. Arta compromisului e colacul său de supravietuire

jean_valjean
jean_valjean  •  05 Septembrie 2023, 18:34

Bai Pandi..sa fim seriosi! Mihaila este cel mai bun jucator roman, daca nu se accidenta atat de des, era mult mai sus,la o echipa importanta ! Cum sa spui de Mihaila ca nu merita convocat ? Pe ala il chemi indiferent ce ar fi !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează