FOTBAL  »  NATIONALA  »  PREMILIMINARII EURO 2024

EXCLUSIV FRF și Edi Iordănescu și-au făcut calculele » Obiectivul „tricolorilor” pentru dubla cu Israel și Kosovo

Articol de , - Publicat marti, 05 septembrie 2023 01:00 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 01:15

Primul obiectiv din planul „tricolorilor” pentru următoarele jocuri e clar: minimum 4 puncte, dar 3 cu Israel. Ei vizează ca și după partidele din octombrie să aibă un avans de 7 puncte și să evite un meci decisiv pentru calificare, la Ierusalim.

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (GSP.ro și Antena 1)

După patru runde în preliminariile Euro 2024, România e pe locul 2, cu 8 puncte, la două lungimi în urma favoritei Elveția și cu unul mai mult față de Israel, următoarea adversară, dar și principala contracandidată la un loc de calificare, în condițiile în care Belarus și Kosovo par ieșite din această cursă.

A jucat în perioada de aur a naționalei și are un discurs pentru o generație întreagă: „Până când o să tot spuneți că o luați de la capăt?”
ROMÂNIA - ISRAEL
A jucat în perioada de aur a naționalei și are un discurs pentru o generație întreagă: „Până când o să tot spuneți că o luați de la capăt?”

Prima condiție pentru „tricolori”: să-i batem pe israelieni!

La Casa Fotbalului se fac deja calcule pentru următoarele 4 etape, la capătul cărora „tricolorii" vizează să aibă un avans liniștitor. 

Pentru aceasta, ar trebui ca Edi Iordănescu să acumuleze cel puțin o victorie și o remiză din „dubla" de acasă cu Israel și Kosovo.

Dar condiția de bază ar fi succesul în prima dispută. Astfel i-am lăsa pe israelieni la 4 puncte în spate. Iar dacă apoi doar am remiza cu kosovarii, iar Israel ar câștiga cu Belarus, tot ar rămâne două puncte diferență. 

Adică, la capătul etapelor din septembrie, cu unul mai mult decât avem acum.

Israel are program mai greu în octombrie decât România

Apoi, în octombrie, „tricolorii" ar avea avantajul unui program mai ușor. Jucăm cu Belarus pe teren neutru, la Budapesta, fără spectatori, după care primim vizita Andorrei. 

În același timp, israelienii au două meciuri grele, acasă cu Elveția și în deplasare cu Kosovo.

România ar putea face 6 puncte, iar dacă Israel pierde cu Elveția și nu câștigă la Pristina, ar rămâne la 7 puncte în urma noastră, înaintea ultimelor două etape, din noiembrie. 

Ar fi scenariul perfect, în baza căruia Edi Iordănescu și elevii săi ar evita să joace un meci decisiv pentru calificare în Israel, în penultima rundă.

Dacă însă kosovarii nu reușesc să le pună piedică israelienilor, atunci lucrurile s-ar complica pentru noi. Iar partida Israel-România, de pe 18 noiembrie, programată la Ierusalim, ar fi finala pentru locul 2, cel care duce la Euro.

Fiindcă în ultima rundă a preliminariilor, „tricolorii" joacă acasă cu Elveția, iar israelienii în deplasare cu Andorra.

Ne merge bine în septembrie

Naționala va disputa în următoarele zile o „dublă" extrem de importantă în preliminariile Euro 2024, cu Israel (9 septembrie) și cu Kosovo (12 septembrie). 

E o lună calendaristică în care, conform statisticii din ultimii 10 ani, „tricolorilor" le merge bine. 

9jucători din lotul Israelului, care a remizat cu România în amicalul din martie 2022, în al doilea joc al mandatului lui Edi Iordănescu, se regăsesc și acum printre convocații lui Alon Hazan

Astfel, din septembrie 2013, naționala României a jucat în această lună 19 partide, toate oficiale, în preliminariile europene, mondiale sau în Liga Națiunilor, înregistrând 8 victorii, 8 remize și numai 3 înfrângeri. 

Eșecurile au fost două acasă, cu Turcia (0-2, 2013) și Spania (1-2, 2019), plus una în deplasare, 0-1 în Macedonia (2017). 

La capitolul victorii, cel mai important succes în această statistică rămâne cel obținut în Austria, 3-2, în Liga Națiunilor, în 2020, cu Mirel Rădoi pe banca tehnică. Atunci au marcat pentru noi Alibec, Dr. Grigore și Maxim. 

Numai atacantul se mai regăsește și acum în lotul lui Edward Iordănescu. Alte victorii importante au fost cele cu Ungaria, 3-0 în 2013, și în deplasare cu Grecia, 1-0 în 2014, ambele cu Victor Pițurcă selecționer. 

Clasamentul live din grupa României

VIDEO Marcel Pușcaș critică selecția lui Edward Iordănescu: „Chițu este peste Bîrligea la toate criteriile”

Citește și: 

Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „N-ai voie să nu-l iei la națională! Are mintea întunecată”

Răzvan Lucescu a prefațat meciurile naționalei cu Israel și Kosovo: „Faptul că jucăm acasă este un plus”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (10)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  05 Septembrie 2023, 19:25
Postat de patratel2019 pe 05 Septembrie 2023, 10:35

Sper sa învingă Israelul și sa se termine cu Bâlciul FRF! Ne facem de ras cu echipa și stafful lui peste oceanic… Sa învățam sa suferim și sa reconstruim fotbalul in România, altfel vom fi in următorii 100 de ani la coada clasamentului mondial. Neputința, dezorganizare, lipsa proiectelor pe termen lung și ageamii in conducerea fotbalului.

Tot reconstruim de vreo 20 de ani. Nu credeti ca ar fi totusi mai indicat sa incepem sa avem si rezultate?

fibra
fibra  •  05 Septembrie 2023, 12:49

Daca nu iti propui 6 puncte acasa cu Israel si Kosovo mai degraba e posibil sa iei unul sau chiar nici unul si nu 4.

DanCSU
DanCSU  •  05 Septembrie 2023, 11:30

Sigur va merge tatuca la biserica sa se roage vreo 6 ceasuri pentru fiul sau preacurat, sa-l ajute si sa nu-l lase de izbeliste in aceste vremuri de cumpana. Cine o sa joace fotbal, ca sa castigam primul meci??? In primul 11 vor fi: - 5 jucatori de fotbal din clanul samsarilor, cei care trebuie expusi pe taraba - 4 jucatori de fotbal fara caracter care nu ies din cuvantul cvasiantrenorului nationalei - 2 jucatori alesi la noroc (dat cu banul/ suflici) HAI ROMANIA!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează