FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BULGARIA

Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria

Andrei Burcă, unul dintre jucătorii absenți cu Bulgaria, foto: Imago +20   FOTO
Andrei Burcă, unul dintre jucătorii absenți cu Bulgaria, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2024 11:52 / Actualizat marti, 04 iunie 2024 14:47

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul României, a anunțat lotul pentru meciul amical cu Bulgaria, care va avea loc în această seară, de la 21:30. 26 de jucători a ales selecționerul echipei naționale pentru penultimul test înainte de Campionatul European din Germania.

Partida va avea loc pe Stadionul Steaua, iar din lotul de 28 de jucători convocați pentru această acțiune, Iordănescu se va baza pe 26 de „tricolori”. Apărătorul Andrei Burcă (31 de ani) și atacantul Denis Alibec (33 de ani) nu fac parte din lot. Ei n-au participat nici la antrenamentul de luni din cauza unor probleme de ordin medical.

S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!
DECIZIE
S-a aflat acum! Laszlo Boloni va semna cu noua echipă » S-au înțeles înainte de barajul pentru salvare!

Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru amicalul cu Bulgaria

PORTARI: Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 20/0), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania, 10/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Răzvan Sava (CFR Cluj, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 16/1), Vasile Mogoș (CFR Cluj, 5/0), Radu Drăgușin (Tottenham | Anglia, 15/0), Bogdan Racovițan (Rakow | Polonia, 1/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 19/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 26/2), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 34/2)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Gaziantep | Turcia, 16/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 16/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 36/4), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 54/3), Nicolae Stanciu (Damac | Arabia Saudită, 68/14), Adrian Șut (FCSB, 1/0), Darius Olaru (FCSB, 16/0), Constantin Grameni (Farul Constanța, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 22/7), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 19/4), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 33/5), Florinel Coman (FCSB, 13/1)

ATACANȚI: Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 9/2), George Pușcaș (Bari | Italia, 41/11), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 1/0)

Ce s-a întâmplat cu Andrei Burcă și Denis Alibec

Denis Alibec nu s-a antrenat luni, din cauza unei bătături care nu i-a permis să se pregătească la capacitate maximă. Ținând cont că primul meci al României la Europeanul din Germania se va juca peste două săptămâni, Edi Iordănescu și staff-ul au decis să nu riște în privința atacantului. Acesta nu va juca în meciul cu Bulgaria.

Denis Alibec are 33 de ani și în sezonul recent încheiat a bifat 21 de meciuri pentru Muaither, în Qatar, reușind 5 goluri. Dintre cei patru atacanți, este cel mai experimentat. Și cel mai bun marcator din preliminarii. E un atacant puternic, bătăios, știe să protejeze mingea și are simțul porții, dar jocul său are anumite lacune. Nu excelează la duelurile aeriene și a arătat de multe ori că atunci când nu îi iese jocul se enervează și își pierde concentrarea. Citește aici analiza atacului naționalei României la Euro 2024.

Andrei Burcă se află într-un proces de refacere după o ruptură musculară. Astfel, Iordănescu a fost nevoit să nu-i convoace pe cei doi jucători pentru această acțiune a naționalei. Rămâne de văzut dacă va evolua cu Liechtenstein. Amicalul va avea loc pe 7 iunie, tot pe Stadionul Steaua.

În preliminariile de Euro, cuplul Andrei Burcă (Al Okhdood) - Radu Drăgușin (Tottenham) a fost de neclintit. Amândoi au fost titulari în toate cele 10 partide, Burcă bifând 873 din totalul de 900 de minute posibile, Drăgușin 855. Burcă este om vital pentru naționala României, deși evoluează într-un campionat exotic, precum cel din Arabia Saudită.

La ultimul meci al campaniei, 1-0 cu Elveția pe 21 noiembrie, Burcă avea 4 luni de fotbal în Arabia Saudită. La momentul startului Campionatului European, vom număra 11 luni de când a părăsit Europa. Apărarea României a fost analizată în detaliu înainte de Euro, de echipa GSP care va face deplasarea în Germania.

Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria, foto: frf.ro

16 goluria marcat România în 10 meciuri în preliminarii. Dintre acestea, 4 au fost marcate de atacanți: Alibec a dat 3, Pușcaș unul

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Cum arată grupele de la Euro 2024

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia
Antrenamentul de dinaintea amicalului România - Bulgaria / foto: Cristi Preda
Antrenamentul de dinaintea amicalului România - Bulgaria / foto: Cristi Preda
Antrenamentul de dinaintea amicalului România - Bulgaria / foto: Cristi Preda
Antrenamentul de dinaintea amicalului România - Bulgaria / foto: Cristi Preda
Antrenamentul de dinaintea amicalului România - Bulgaria / foto: Cristi Preda
+16 FOTO

VIDEO. Edward Iordănescu, despre schimbările din lotul naționalei României: „Au fost și decizii mai puțin populare pe care mi le-am asumat”

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Scandal în Germania! Ce au observat fanii în studio, lângă Michael Ballack: „Ne pare sincer rău, ne cerem iertare”

Speedy Gonzales » Jucătorul român care i-a surclasat la viteză pe Mbappe, Doku și Hojlund. Cu cât a fost „prins de radar” la Euro


Comentarii (15)
bogat
bogat  •  05 Iunie 2024, 15:45
Postat de Tarabas pe 05 Iunie 2024, 14:37

Imi pare rau dar n-ai inteles nimic. Nu e vorba de jucatori de 35-39 de ani. Ti-am dat exemplu cu Ianis Hagi la 18-19 ani, ca sa intelegi ca un jucator totusi mediocru precum Ianis, in campionatul nostru avea cifre fff bune chiar si la varsta aia de junior, pt ca al nostru campionat e extrem de slab. La 24 de ani cand se presupune ca esti in varful (sau aproape de varful) formei sportive, un jucator cat de cat decent ar avea cifre mult mai bune, decat 6 goluri amarate pt o eterna candidata la retrogradare. De aia ti-am zis zis de Cursaru, Oana, etc. si ei jucatori mediocri, de la echipe modeste dar totusi cu rezultate in campionat. Ianis daca ar juca azi in Romania ar fi cel putin la nivel cu Fl Coman sau Rrahmani, repet ala are cifre slabe in campionatul Spaniei, jucand cu Real Madrid, nu cu Botosani si Voluntari. Nivelul competiei este esential cand analizam valoare cuiva. Daca Politic avea intr-adevar calitatile pe care le enumeri tu, atunci: 1. fie ramanea macar prin liga a 3-a in Anglia. 2. fie era remarcat si transferat deja de la Dinamo sau macar in discutii intense 3. fie era golgheter sau printre golgheterii campionatului, cu valori f bune la indicii de performanta. Ca un jucator din campionatul intern sa fie considerat cel mai bun fotbalist roman, ar trebui sa aiba cifrele lui Mutu din '99 cand a iesit golgheter desi n-a jucat decat un tur de campionat pana sa se transfere la Inter. Fl Coman, din golgheterul campionatului devine anonim cand da de jucatori de valoare

Cred ca totusi am inteles foarte bine ce spuneai. :) Exact, cifrele pe care le tot aduci in discutie sunt relative; Ianis avea cifre bune la 18-19 ani pentru ca juca la echipa lui tata si totul se axa pe el. Nu ar fi fost la fel la nicio alta echipa, inclusiv la cele romanesti din Superliga. Valoarea de piata a jucatorilor este influentata si de echipa la care joaca. Iar in momentul asta Dinamo nu valoreaza prea mult si nici nu are presa pe statul de plata ca sa iii umfle jucatori spre vanzare. Insa asta nu inseamna ca jucatorul e rau. Daca Politic juca de ex la FCSB, as garanta ca era in nationala, se vorbea despre noul CR7 si despre zeci de meleoane pentru transfer in strainatate. daca joaca la retrogradare e mai greu. Loc avea oricand prin ligile inferioare din Anglia, dar vrea mai mult. Si bizar, multe echipe din strainatate musca momeala asta si cumpara jucatori pusi pe steroizi media. Daca faci ochii roata vedem ca mai niciun diamant vandut in ultimii 5 ani (ca sa nu spun mai multi) nu a facut mare isprava. Ianis a fost pasager la Fiorentina, a jucat un pic la Rangers si a lustruit banca la Alaves. Partial Man, Mihaila, poate Dragus au confirmat pe afara. Iar la nationala am inceput sa avem din ce in ce mai multi jucatori crescuti in afara, cu cifre slabe. :) Cursaru, Bucur, Mazilu erau peste toti de la nationala de azi. Insa nu ziceam Politic in loc de Ianis, ci in loc de Alibec. :)

Tarabas
Tarabas  •  05 Iunie 2024, 14:37
Postat de bogat pe 05 Iunie 2024, 11:44

Nu e vorba despre parerile personale ci despre fapte. Nu e relevant ca Ianis Hagi avea cifre senzationale la 18-19 ani ci ce cifre si performante are in prezent. E ca si cum ai angaja un inginer pe baza performantelor din liceu si nu pe baza CVului si recomandarilor din prezent. Nu cred ca e o metoda castigatoare, dovada ca si in Superliga au venit jucatori care cu 7 ani in urma aveau un "nume" si "cifre" foarte bune insa acum erau clei. daca e pe asa atunci sa-l selectioneze pe Hagi senior ca a avut candva cifle fabuloase. realitatea e ca in prezent Ianis freaca tusa si are prestatii modeste (chiar luat in deradere de presa spaniola), cata vreme Politic a demonstrat pe teren ce poate face. Ianis are acelasi fizic fragil de pe vremea junioratului si isi rupe piciorul daca da mai tare in minge, pe cand Politic are fizic, fuleu, forta de patrundere si sut cum rar vezi la jucatorii romani. Doi la mana sa nu uitam ca Politic a crescut ca junior in Anglia, societate normala unde copiii fostelor vedete nu sunt ridicati in slavi de presa cazuta in admiratie precum la noi. In general nu prea vezi presa britanica declarand giuvaer, briliant sau diamant orice junior care reuseste doua goluri si trei driblinguri. Ianis este un jucator umflat de presa si sustinut de numele tatalui si de impresari. Asa a ajuns sa aiba contract la echipe cu ceva nume insa unde a jucat cat de cat numai o toamna. Nu tine un meci, e fragil si are doar ceva sclipiri din cand in cand.

Imi pare rau dar n-ai inteles nimic. Nu e vorba de jucatori de 35-39 de ani. Ti-am dat exemplu cu Ianis Hagi la 18-19 ani, ca sa intelegi ca un jucator totusi mediocru precum Ianis, in campionatul nostru avea cifre fff bune chiar si la varsta aia de junior, pt ca al nostru campionat e extrem de slab. La 24 de ani cand se presupune ca esti in varful (sau aproape de varful) formei sportive, un jucator cat de cat decent ar avea cifre mult mai bune, decat 6 goluri amarate pt o eterna candidata la retrogradare. De aia ti-am zis zis de Cursaru, Oana, etc. si ei jucatori mediocri, de la echipe modeste dar totusi cu rezultate in campionat. Ianis daca ar juca azi in Romania ar fi cel putin la nivel cu Fl Coman sau Rrahmani, repet ala are cifre slabe in campionatul Spaniei, jucand cu Real Madrid, nu cu Botosani si Voluntari. Nivelul competiei este esential cand analizam valoare cuiva. Daca Politic avea intr-adevar calitatile pe care le enumeri tu, atunci: 1. fie ramanea macar prin liga a 3-a in Anglia. 2. fie era remarcat si transferat deja de la Dinamo sau macar in discutii intense 3. fie era golgheter sau printre golgheterii campionatului, cu valori f bune la indicii de performanta. Ca un jucator din campionatul intern sa fie considerat cel mai bun fotbalist roman, ar trebui sa aiba cifrele lui Mutu din '99 cand a iesit golgheter desi n-a jucat decat un tur de campionat pana sa se transfere la Inter. Fl Coman, din golgheterul campionatului devine anonim cand da de jucatori de valoare

bogat
bogat  •  05 Iunie 2024, 11:44
Postat de Tarabas pe 05 Iunie 2024, 10:47

Ok, deci pt tine, parerile tale personale si subiective referitoare la calitatile lui Politic sunt argumente solide, in timp ce cifrele (meciuri jucate, goluri, nivelul competitional la care a jucat / joaca) sunt ce ?! Uita-te ce cifre avea Ianis Hagi la 18-19 ani cand evolua in Romania. Daca Politic avea calitatile mentionate de tine, la nivelul mentionat de tine, iesea fluierand golgheter in Liga 1... iar argumentul ca nu a avut cu cine juca... Cursaru, Oana, Gigel Bucur, Llullaku, Mazilu, niciunul mare jucator, niciunul considerat cel mai tare si mai mare roman in activitate, au iesit golgheteri. Politic are 6 goluri. De asemeni pt tine pare sa nu conteze nivelul la care se joaca. Politic s-a remarcat in barajul pt evitarea retrogradarii, cu Csikszereda (!!) cam in acelasi timp, mult blamatul Ianis Hagi (nici el nefiind vreo mare valoare), evolua mai mult decat decent, chiar bine, in fata lui Real Madrid - aia de castiga UCL mai des decat castiga Dinamo baraje ! Sesizezi diferenta ?

Nu e vorba despre parerile personale ci despre fapte. Nu e relevant ca Ianis Hagi avea cifre senzationale la 18-19 ani ci ce cifre si performante are in prezent. E ca si cum ai angaja un inginer pe baza performantelor din liceu si nu pe baza CVului si recomandarilor din prezent. Nu cred ca e o metoda castigatoare, dovada ca si in Superliga au venit jucatori care cu 7 ani in urma aveau un "nume" si "cifre" foarte bune insa acum erau clei. daca e pe asa atunci sa-l selectioneze pe Hagi senior ca a avut candva cifle fabuloase. realitatea e ca in prezent Ianis freaca tusa si are prestatii modeste (chiar luat in deradere de presa spaniola), cata vreme Politic a demonstrat pe teren ce poate face. Ianis are acelasi fizic fragil de pe vremea junioratului si isi rupe piciorul daca da mai tare in minge, pe cand Politic are fizic, fuleu, forta de patrundere si sut cum rar vezi la jucatorii romani. Doi la mana sa nu uitam ca Politic a crescut ca junior in Anglia, societate normala unde copiii fostelor vedete nu sunt ridicati in slavi de presa cazuta in admiratie precum la noi. In general nu prea vezi presa britanica declarand giuvaer, briliant sau diamant orice junior care reuseste doua goluri si trei driblinguri. Ianis este un jucator umflat de presa si sustinut de numele tatalui si de impresari. Asa a ajuns sa aiba contract la echipe cu ceva nume insa unde a jucat cat de cat numai o toamna. Nu tine un meci, e fragil si are doar ceva sclipiri din cand in cand.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează