FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Marcel Pușcaș nu înțelege de ce golgeterul campionatului nu a fost chemat pentru meciurile cu Belarus și Andorra: „La cum a arătat Bîrligea, putea fi acolo și el”

Aurelian Chițu, la balon, în meciul de la Cluj cu CFR Cluj. 
Foto: Imago
Aurelian Chițu, la balon, în meciul de la Cluj cu CFR Cluj. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 11:43 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 13:03

Directorul executiv al lui FCU Craiova, Marcel Pușcaș (63 de ani), nu înțelege de ce Aurelian Chițu (32 de ani), atacantul oltenilor, nu a fost chemat de selecționerul Edi Iordănescu (45) pentru meciurile cu Belarus (0-0) și Andorra (4-0), din preliminariile EURO 2024. 

Naționala condusă de Edi Iordănescu a obținut 4 puncte din 6 posibile din „dubla” cu Belarus și Andorra, din această lună. În noiembrie, „tricolorii” vor disputa ultimele două meciuri din preliminarii, în deplasare cu Israel și acasă cu Elveția. 

Cel mai valoros fotbalist din Superliga nu contează la națională
Superliga
Cel mai valoros fotbalist din Superliga nu contează la națională

Pentru partidele cu Belarus și Andorra, selecționerul a chemat 4 atacanți: Denis Alibec, Daniel Bîrligea, Denis Drăguș și Louis Munteanu. 

Marcel Pușcaș, directorul executiv al lui FCU Craiova, consideră că Aurelian Chițu, golgeterul la zi din Liga 1, cu 7 reușite, la egalitate cu Dan Nistor, trebuia să fie și el chemat pentru partidele cu Belarus și Andorra. 

Marcel Pușcaș, directorul executiv al lui FCU Craiova, nu înțelege de ce Aurelian Chițu nu a fost convocat pentru meciurile naționalei cu Belarus și Andorra

„Convingerea mea este că, așa cum a arătat Bîrligea, putea fi acolo și Chițu, plus că Bîrligea a avut o ocazie și cam atât. S-a simțit și lipsa de experiență. Chițu are 19 goluri în acest an. 

Mai e careva în România cu atâtea goluri marcate? Merita chemat, mai ales că el a avut meciuri și mai importante decât cel cu Andorra la viața sa. 

A jucat și prin Coreea și prin Grecia, Franța, România, a jucat și cu Coman, și cu Alibec, și cu Ianis și cu mai mulți jucători importanți din meciul de ieri. Bîrligea a jucat doar cu Camora”, a declarat Marcel Pușcaș, potrivit Playsport. 

Marcel Pușcaș, director executiv FCU Craiova: „Dacă nu iei golgheterul țării, cum să mă stimulezi pe mine să devin golgeter?”

„E o criză majoră în atac. Sunt Paraschiv (n.r. - Daniel, de la Hermannstadt), Bîrligea (n.r. - Daniel, de la CFR Cluj), Popa (n.r. - Daniel, de la U Cluj), Munteanu (n.r. - Louis, de la Farul), astea sunt vârfuri. 

Dacă nu iei golgeterul țării, cum să mă stimulezi pe mine să devin golgeter? Păi, Bîrligea a marcat 7 goluri, Chițu, 19 și îl iau pe Bîrligea. Vorbesc de principiu. Trebuie chemat cel care demonstrează.

Chițu e ignorat total, nu a fost sunat de nimeni de la Federație”, a mai afirmat oficialul grupării din Bănie. 

Marcel Pușcaș: „Adrian Șut nu are voie să nu fie la națională”

Marcel Pușcaș a mai spus că nici Adrian Șut (24 de ani), mijlocașul defensiv de la FCSB, nu are voie să lipsească din angrenajul primei reprezentative. 

„Mai este un fotbalist care nu are voie să nu fie la echipa națională. Șut se numește”, a concluzionat Marcel Pușcaș. 

VIDEO. România - Andorra » Declarațiile lui Ianis Hagi, MVP-ul partidei de pe Arena Națională: „Este o victorie normală, trebuia să câștigăm”

Citește și: 

Fostul jucător din Liga 1 a ținut un discurs în direct: „Aș lua meciul Ungariei, pe Hagi și pe Popescu, și l-aș duce în cabinetul miniștrilor, să se uite cu forța și să vadă de ce ei pot și noi nu”

Pe cine a remarcat Ilie Dumitrescu după România - Andorra: „A fost pus în poziția în care dă cel mai bun randament”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
10iul73
10iul73  •  16 Octombrie 2023, 20:46
Postat de george.br pe 16 Octombrie 2023, 11:59

Selectia la lotul national se face in functie de pile si interese. Nu cred ca ar trebui sa se mai indoiasca cineva de asta. Tot asa cum si selectionerul este "inscaunat", cel mai bun exemplu fiind tocmai actualul.

Aici, are dreptate.Chitu merita sa fie adus la națională.. Este un atacant bun..

parachioara5
parachioara5  •  16 Octombrie 2023, 14:02

...vom avea un fotbal competitiv la nivel mondial atunci cand vor disparea nepotismele si oamenii pusi politic iar patronii si fotbalistii nu vor mai juca la pariuri ...

fcuniversitatea1948
fcuniversitatea1948  •  16 Octombrie 2023, 12:13

sut n-are loc ca tb sa ia pilele partidului fc mogosoaia 2013 in speta pe screciu. pe chitu nu il ia ca tb satisfacute pilele politice de la cluj. voi credeti ca *** nu tb sa plateasca cu varf si indesat pt faptul ca a ajuns selectioner? si el tot politic e pus la fel ca burleanu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează