FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Mihai Stoichiță, reacție după ce a fost acuzat că „a dictat” convocarea lui Denis Giafer la națională: „Am vrut să-l susțin pe acest băiat. Mi se pare o interpretare greșită”

Mihai Stoichiță
Foto: gsp
Mihai Stoichiță Foto: gsp

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 20:34 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 20:52

Mihai Stoichiță (67 de ani), directorul tehnic al FRF, a răspuns acuzațiilor că acesta i-a ordonat selecționerului Bogdan Lobonț să-l convoace pe Deniz Giafer la naționala U20 pentru meciurile cu Cehia şi Germania.

  • În octombrie, România U20 va disputa două meciuri de pregătire. Primul, cu Republica Cehă U20, va avea loc pe 7 octombrie, de la ora 19:00, la Voluntari. Al doilea 4 zile mai târziu (11 octombrie), cu Germania U20 în deplasare, la Potsdam, începând cu ora 16:00. Ambele vor fi transmise la TV de DigiSport. 

Oficialul FRF este de părere că declarația sa, în care spunea că i-ar plăcea să-l vadă pe Giafer la națională a fost interpretată greșit, el doar încercând să-l susțină pe tânărul fundaș central după meciurile mai puțin bune pe care le-a avut în tricoul lui Dinamo.

„Eu am spus ceea ce cred eu, Lobonț face ce vrea el, nu neapărat ce zic eu. Mie mi se pare că este o interpretare greșită. Eu am vrut să-l susțin pe acest băiat, după povara care i s-a pus în cârcă după ce a fost eliminat (n.r.- în CSU Craiova - Dinamo 5-0). 

E totuși un copil. Comentariile nefavorabile care au fost exprimate în legătură cu el mai adaugă ceva greutate pe umerii lui. Dinamo, forțat uneori, a băgat acești jucători în teren. Când știi ce se poate întâmpla la vârsta asta, îi mai și acuzi după aia... Eu am alte principii”, a declarat Mihai Stoichiță potrivit Fotbal Club, pe Digi Sport.

Deniz Giafer are două meciuri pentru România U20

Giafer are deja două prezențe la nou-înființata reprezentativă U20, cu Portugalia U20 (2-1) și Anglia U20 (1-6), dar în ultima vreme a avut prestații foarte slabe. În ultimele două meciuri jucate, 0-5 cu CSU Craiova și 0-6 cu FCSB, a comis erori grave. 

În „Derby de România” a fost ridiculizat de atacanții vicecampioanei, în special de Valentin Gheorghe la golul marcat de acesta, iar împotriva oltenilor și-a lăsat echipa în inferioritate numerică încă din minutul 16, după ce a primit două cartonașe galbene.

Lotul convocat de Bogdan Lobonț la România U20

Pentru cele două partide, selecționerul Bogdan Lobonț a convocat 23 de jucători, conform anunțului FRF. Aceștia sunt:

  • PORTARI: Otto Hindrich (CFR Cluj), Bogdan Eftimie (Viitorul Pandurii), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna)
  • FUNDAȘI: Darius Grosu (Metaloglobus), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Matei Ilie (Padova/Italia), Deniz Giafer (Dinamo București), Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Gabriel Buta (Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia)
  • MIJLOCAȘI: Ovidiu Perianu (FCSB), Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia), Ștefan Pănoiu (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Constantin Grameni (Farul Constanța), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Alin Văsălie (Minaur Baia Mare), Ahmed Bani (Dinamo București), Alexandru Oroian (Hermannstadt)
  • ATACANȚI: Cristian Dumitru (FC Argeș), Robert Mustacă (Unirea Slobozia), Andrei Istrate (Politehnica Iași), Toni Suciu (CSC Șelimbăr)

Citește alte știri despre națională:

A refuzat naționala! Convocat, preferă să rămână la club » Anunțul oficial

Lotul convocat de Florin Bratu pentru meciurile amicale de la Marbella » Markovic, „retrogradat”

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Superliga
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (1)
alex_777
alex_777  •  01 Octombrie 2021, 00:30

... intrebarea mea este? chiar baiatul asta este cel mai talentat la varsta lui pe postul ala din Romania?, in cazul acesta imi cer scuze domnule reprezentant al FRF-ului

Vezi toate comentariile (1)
Comentează