FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Românul cu domiciliul în Olanda a radiografiat adversara din „optimi”: „Au mărit terenul, sunt contestați” » Cum ar putea surprinde tricolorii: „N-au fundași centrali!”

Olanda - Franța/ foto Guliver/GettyImages
Olanda - Franța/ foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 29 iunie 2024 14:36 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 16:02

Ovidiu Stângă, 51 de ani, fost campion cu PSV Eindhoven, a explicat pentru cititorii GSP.ro ceea ce știe despre jocul batavilor și a spus că românii ar trebui să fie cutezători: „Aș juca mai sus, dacă ne retragem le facem o favoare”.

Ovidiu Stângă este unul dintre românii care s-au stabilit în Olanda. Are casă de ani buni la Eindhoven, familia lui locuiește acolo. Chiar dacă fotbalul l-a dus pe alte meleaguri, de patru ani este angajat la Al-Sadd (Qatar) la juniori, casa olteanului rămâne la Eindhoven, în sudul țării.

Un oraș cu peste 200.000 de locuitori, un adevărat hub pentru designeri și studenți în tehnologie, locul electronicelor Philips, din 1891.

Craiovean stabilit la Eindhoven, Ovidiu Stângă a lucrat și în fotbalul batav

Românul cu domiciliul în Olanda a radiografiat adversara din „optimi”: „Au mărit terenul, sunt contestați” » Cum ar putea surprinde tricolorii: „N-au fundași centrali!”
Ovidiu Stângă

Ovidiu a cucerit șapte trofee cu PSV la finele anilor '90, dintre care trei campionate și patru Cupe. Pentru formația din Eindhoven a activat la echipa de juniori (2009-2010), apoi vreme de cinci ani, între 2015 - 2020, a fost asistentul antrenorului principal al echipei feminine a grupării.

Chiar dacă lucrează de patru ani la Al-Sadd, în Qatar, a rămas atent la ceea ce se întâmplă în fotbalul batav. Craioveanul este de părere că România poate avea o șansă în meciul de marți, de la Munchen, cu Olanda, din „optimi”, deși, sincer, la finalul interviului cu reporterul GSP.ro, a recunoscut că echipa lui Ronald Koeman rămâne favorita confruntării.

24de selecții a adunat Ovidiu Stângă la echipa națională, alături de care a participat la Euro din 1996 și la Mondialul din 1998

Ovidiu Stângă încearcă să găsească punctele slabe ale olandezilor: „Nu au un lider"

„Balanța înclină mai în favoarea noastră acum, spre deosebire de alte momente când am întâlnit Olanda. Aceasta și fiindcă adversara noastră nu are o generație care să ne sperie. Comparativ cu alți ani.

Portarul este nou, totuși, la primul turneu final. Pe lângă faptul că apărarea este cum este, iar mijlocașul defensiv... mai bine tac... Acum, olandezii nu au un număr 10, spre deosebire de ceea ce știm în trecut.

Nu au un lider. Unii îl consideră pe Depay, dar nu-l poți compara cu Van Basten, Gullit, Bergkamp, Van Persie și alții, dacă vorbim doar de cei mai recenți. Nu mai zic de Cruyff, deja o dăm în alte alea", a reacționat Ovidiu Stângă pentru Gazeta Sporturilor.

1este cifra victoriilor României cu Olanda în 14 partide directe. În rest, trei remize și 10 victorii ale batavilor

Românul cu domiciliul în Olanda a radiografiat adversara din „optimi”: „Au mărit terenul, sunt contestați” » Cum ar putea surprinde tricolorii: „N-au fundași centrali!”
Ovidiu Stîngă

Cum se gândesc ei la noi: „Zic că adversar mai ușor decât România nu puteau găsi"

Istoricul pozitiv al Olandei în duelurile directe cu „tricolorii”, cota de piața superioară a "Portocalei mecanice", faptul că nu mai suntem în rândul marilor puteri ale continentului, chiar dacă am terminat pe locul 1 în preliminarii și în grupa de la Euro, îi fac pe specialiștii de la Amsterdam să considere că echipa lui Koeman nu va avea probleme marți, la Munchen.

„Toți analiștii zic că adversar mai ușor decât România nu puteau găsi. Ne dorim să se păcălească. Punctul forte al lor? Fundașii laterali care urcă foarte mult, Gakpo marchează ușor și face diferența. Plus jocul de posesie. Dacă reușești să te ții de ei, au o problemă. Altfel, mai greu", a continuat Ovidiu Stângă.

Primul „11” posibil al Olandei contra României

Verbruggen - Dumfries, S. de Vrij, V. van Dijk, Ake - Schouten, Reinjnders - Frimpong, Simons, Gakpo - Depay

Și-au stricat olandezii stilul de joc? „Au jucat în 60 de metri, nu în 30!"

Punctele slabe ale Olandei? Ovidiu Stângă a încercat să le evidențieze.

„Spre surprinderea unora, dar nu și a specialiștilor olandezi, apărarea și mijlocașul central defensiv, acestea sunt punctele nevralgice.

N-au fundași centrali! Chiar dacă vorbim de Virgil van Dijk sau de Stefan de Vrij. Chiar specialiștii spuneau că au mărit terenul... În sensul că au jucat în 60 de metri, nu în 30. Adică au omorât fotbalul modern, pe care ei l-au inventat.

Van Dijk nu urcă rapid, iar Depay nu se retrage, astfel că echipa devine lungă. E contrar fotbalului modern și olandez, acesta din urmă fiind unul compact", a declarat olteanul.

3goluri a încasat Olanda în meciurile din grupă: 2-1 cu Polonia, 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria

Sfatul lui Ovidiu Stângă pentru „tricolori”: „Dacă ne retragem mult, le facem o favoare. Aș juca puțin mai sus"

Cu ce am putea să-i surprindem pe olandezi? A replicat Ovidiu Stângă: "Trebuie analizat foarte bine. De dragul de a vorbi, e greu, evit să dau eu sfaturi, lecții... Nu știu cu cine joacă Edi Iordănescu. Lipsește Bancu, ceea ce e un dezavantaj.

Sorescu nu e de meserie fundaș stânga... În tot cazul, aș juca puțin mai sus. Dacă ne retragem mult, le facem o favoare (olandezilor).

Pronostic? Înclin balanța spre Olanda, nu pot să vorbesc fără rost. Dar mi-aș dori din tot sufletul o surpriză. Hai, România!",

Bogdan Racovițan, declarații înainte de România - Olanda

Citește și:

Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Nationala
Gakpo, starul Olandei, impresionat de 3 fotbaliști români înaintea duelului din „optimile” Euro 2024 + cum vrea să treacă de Rațiu
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Aurelian Chițu a semnat în Superliga! Transferul anunțat acum două săptămâni de GSP, oficializat astăzi
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT
Superliga
Val de plecări la Universitatea Cluj! Șapte jucători, OUT

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (5)
tristan
tristan  •  29 Iunie 2024, 16:57
Postat de Catalynn_21 pe 29 Iunie 2024, 15:49

Stângă ăsta o fi el la curent cu fotbalul olandez, dar e clar ca nu are habar de cel romanesc … “ Aș juca mai sus, dacă ne retragem le facem o favoare”. :-)))))))) Păi băi omule, echipa FRF nu a avut posesie nici măcar cu slovacii, Belgia și eroii slăvarii practic le-au ascuns mingea, deci cum “sa joci sus” cu Olanda!? Olandezii au absolut toate motivele corecte să se bucure pt ca dau peste un adversar atât de slab, mai ales ca se califica de pe locul 3. Poate selecționata FRF sa bată Olanda!? In fotbal s-au văzut multe așa ca dacă se prezintă la meci, teoretic da, insa probabilitatea sa se întâmple e cam aceeași cu a câștiga premiul cel mare la 6/49!

ai tu habar....tu care esti mascota tuturor pe aici si pe care toti te iau in balon ca sa nu zic mai urat

pascupas2000
pascupas2000  •  29 Iunie 2024, 16:07

" goluri au primit olandezii "...2-1 cu Polonia si 2-3 cu Austria....Hmmm...cred ca sunt 4...Se intampla e cald afara

tristan
tristan  •  29 Iunie 2024, 15:54

Georgia e mai slaba ca Romania, nu inteleg ce tot ne vad altii cei mai slabi de la Euro.A batut Portugalia doar pt ca lusitanii au vrut sa intalneasca Slovenia.Tot aud ca au nu stiu ce portar de 40 de mil si nu stiu ce atacant de la Napoli.Nu e cu nimic mai bun decat Nita.Nu au avut o grupa mai grea decat Roamania.Sa fim seriosi, Cehia e sub Slovacia acum iar Turcia e sub Ucraina.Mai vedem cu Portugalia. ma tem ca nu e chiar ce crede lumea Totusi Georgia a terminat pe locul 4 in grupa prelimiara!!!A luat 7-1 acasa cu Spania.S a calificat dupa 2 baraje cu Luxembourg si Grecia.WTF datorita faptului a castigat grupa in NL in a treia grupa valorica!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează