FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-3

CRONICĂ DE EDUARD APOSTOL (Germania) Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda

Ianis Hagi, unul dintre liderii naționalei României +49   FOTO
Ianis Hagi, unul dintre liderii naționalei României

Articol de , , , , - Publicat marti, 02 iulie 2024 21:01 / Actualizat marti, 02 iulie 2024 21:28

România a fost eliminată în „optimi” la EURO 2024! Naționala a încheiat basmul în această seară, tot la Munchen, de unde au început și visurile noastre. Olanda ne-a descompus, scor 3-0, un scor destul de prietenos față de cum a arătat realitatea din teren. „Tricolorii” s-au luptat, au pus suflet, dar ceilalți au fotbaliști și merg mai departe.

O cruce mare. Așa a început Edward Iordănescu meciul carierei sale, cel cu Olanda. Apoi, a luat la măsurat gazonul din fața lui. Elevii săi știau ce au de făcut.

Cronică de Eduard Apostol la România - Olanda 0-3: Mulțumim, români de pretutindeni! Atât s-a putut

Am atacat la fel ca împotriva Ucrainei, am început de la dreapta la stânga, sperând la un nou gol minunat marca Nicușor Stanciu. „Pe ei, pe mama lor!" - scandarea preferată a românilor de zeci de ani, indiferent cu cine se luptă. Din tribună, în startul duelului, a părut că Olanda nu ne tratează la solduri, „tricolorii” și-au câștigat respectul și un pic teama adversarilor.

„Zidul galben" a fremătat, a fost mai dinamic, mai vocal, mai exuberant. Meci de gală, un templu al fotbalului, posibilitatea de a scrie o pagină de istorie, ce să vrei mai mult pentru ceva unic?!

Am fost cei ce ar fi avut doar de câștigat, așa că ne-am luptat. Ei ne-au așteptat și au încercat să ne alunge optimismul din joc. Hârșiți prin bătălii la nivel mare continental, pe unde i-a dus viața, olandezii au absorbit presiunea bucuriei tricolore.

Nu ne-au tremurat picioarele. Doar mâinile!

Am tot așteptat o fază a la Lunin din partea portarului batav, Verbruggen. De secole așteptăm greșeala adversarului și luptăm mai mult cu sufletul decât cu altele. Dar nu ne-au tremurat picioarele și-am luptat de la egal la egal cu ei. Mai fotbaliști ei, mai sufletiști noi.

„Portocala Mecanică" a fost greu de decojit, cu o disciplină imperturbabilă. Cum era și Ronald Koeman ca fotbalist. Ce oportunitate a avut Drăguș (14), după pasa luminoasă a lui Răzvan Marin! Am jucat sus, să nu surprindă faptul că am avut imediat o altă ocazie, bună!, fază pesonală a lui Man, șut tare, nu departe de transversală.

S-a dus entuziasmul nostru, după vreun sfert de ceas olandezii au început să lanseze săgețile. La prima ocazie mai acătării, fiindcă n-a fost vreo fază lucrată în laboratoarele de la Amsterdam, Gakpo (20) l-a întors ca pe un waffle pe Rațiu și a șutat tare la colțul scurt. Unul dintre eroii principali ai tribunei, Niță, a întins mâinile, dar degetele i-au fost date peste cap de mingea șutată cu răutate. 1-0 pentru Olanda, s-au trezit și fanii Oranje.

121 de km/ha avut șutul lui Gakpo la golul olandez

Radu Drăgușin, noul șef al apărării

Fără a trece la nivelul fatidic al eroilor populari din "Miorița", dar descumpăniți de golul primit, românii au cedat joystick-ul partidei. Pentru că, pe alocuri, ei păreau că joacă pe calculator. De Vrij (26) a reluat cu capul, gol turcesc. "Cine sare? România!", a scandat galeria, urmat de "Luptăm, luptăm și ne calificăm". Măcar să pierdem precum tackling-ul cu care Drăgușin i-a tăiat respirația lui Depay! Sau cu blocarea mingii, extraordinară prezență de spirit, cu care i-a refuzat golul fotbalistului cu bentiță albă.

La noi, jucătorul cu bentiță roșie, Ianis Hagi, a creat mai puțin, a luptat mai mult, cu tot cu capul spart. N-a produs ceea ce presupun tricoul și numele de pe spate. Cum, de altfel, și Mogoș, băiat bun, sufletist, a prins vreo doi adversari de i-a tamponat, însă a fost bulevard pe partea lui. Vasile a ieșit comoționat, Edi Iordănescu a riscat cu Racovițan în stânga. Un alt implant, intrat pe repede-înainte, după șapte minute în care am jucat cu un om mai puțin pe teren. Selecționerul a spumegat pe margine!

6-0la cornere pentru Olanda în minutul 30 al partidei de la Munchen, 10-1 la finalul primei părți. Primul corner al nostru a venit în minutul 45+4, după o fază creată de Ianis Hagi

Doar cu sufletul nu ajungi în „sferturi”, ci pleci acasă!

Ne-au pierdut la detalii, unde ai lor sunt mai buni din toate punctele de vedere. Și ei au tot două picioare, două mâini, un cap, o inimă... Doar că știu cum să le pună în funcțiune pentru un fotbal superior. Noi rămânem cu "Deșteaptă-te, române!" cântat la sentiment, ei ne-au pasat de ne-au ascuns mingea.

Frumoasă tentativa de pasă, cu călcâiul, a lui Xavi Simons. E diferența dintre PSG și Damac, ăsta e crudul adevăr. Racovițan a urlat, dar a pagubă, a fost greu cu Dumfries, bine că Simons (44) n-a găsit calea.

Olandezii și-au făcut și temele și au avut și fler, au simțit unde e punctul nevralgic. Degeaba am încercat să-i păcălim cu Burcă, bătăios, fundaș stânga, pentru o pereche de stoperi Drăgușin - Racovițan.

33la sută posesie a avut România, 67 la sută Olanda, după prima repriză

Olandezii ne-au stors!

Băiatul cu părul albastru, Rațiu (54), l-a blocat și el pe Depay, tocmai când era atât de sigur de reușită, după o fază la care apărarea noastră a fost groggy. Ai noștri s-au felicitat și s-au îmbărbătat când au blocat o fază de parcă ar fi dat gol!

Van Dijk (58) a nimerit bara. Cei din spatele lui Niță au aprins torțe. Olandezii au avut momente în care ne-au luat la bani mărunți... Ne-am chinuit să-i blocăm, ne-am chinuit să-i atacăm. Noroc că cei din tribună nu și-au pierdut entuziasmul. Și nu e doar cât au dat pe el, ci entuziasmul și speranța oferită de această națională.

Gakpo (62) a oferit o fază a la Maradona, i-a înșirat pe ai noștri pe drum, iar a dat cât a putut, doar că Niță l-a blocat. Apoi, VAR a blocat reușita din ofsaid a aceluiași neastâmpărat fotbalist al lui Liverpool. Norocul ne-a ajutat pe noi la lovitura liberă executată inteligent de Depay (69), Niță n-ar fi prins-o niciodată. Idem: reluarea lui Veerman (73), la o palmă de bară.

Închidem rotund la Munchen, Europeanul românilor!

Simons (79) a fost teribil de aproape de a înscrie dintr-un carambol. Mai grav a fost că nu am reușit să-l vedem pe portarul lor la ochi. Racovițan (80) l-a blocat cumva pe Gakpo, după o altă fază în care eram "pa".

Logic, normal, pe fotbal, Olanda ne-a dat și golul doi. După un aut. Gakpo (83) a insistat în tușă și rău a făcut, pentru că nu doar că i-a pasat decisiv lui Malen la gol, dar ne-a umilit și toată defensiva. Închidem tot cu imnul, strigăt de durere. Malen, în rol de TGV, a completat opera adversarilor în prelungiri. Un 3-0 urât, dar realist!

La Munchen a început visul nostru, tot aici se încheie povestea. A fost frumos, am sperat, am crezut, ne-am (re)unit, a fost bine, atât s-a putut!

23de faze de poartă a avut Olanda. România a avut doar 5

FINAL » România - Olanda 0-3

  • Au marcat: Gakpo 20, Malen 83, 90+3
  • Spectatori: 65.012 (cifră oficială)

min. 90+3. GOL OLANDA! Pe contratac, Olanda face 3-0. Malen marchează cu un șut violent, de la 14 metri
min. 90: De la margine se arată 4 minute de prelungire
min. 88: Schimbare la România: Nicolae Stanciu e schimbat cu Darius Olaru
min. 83: GOL OLANDA! Olandezii fac 2-0 după o gafă uriașă în defensiva României. Drăgușin a încercat să protejeze mingea și să o lase să iasă în afara terenului, dar Gakpo a fost mai rapid și a interceptat-o. A trimis-o în 6 metri, de unde Malen a îndeplinit o simplă formalitate

min. 81: Un contraatac periculos al României e oprit după ce arbitrul a văzut un fault al lui Alibec asupra lui Dumfries. Reluările au arătat că atacantul român nu a faultat
min. 81: Răzvan Marin blochează șutul trimis de Gakpo, de la 16 metri, după un contraatac-fulger al olandezilor
min. 79: Xavi Simons putea face 2-0, după ce mingea trimisă în el de Racovițan a trecut puțin pe lângă poarta lui Niță

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

min. 73: Shouten trage din unghi, la colțul lung. Mingea s-a dus puțin pe lângă bară
min. 72: Triplă schimbare la România: au ieșit Hagi, Marius Marin și Drăguș și au intrat Mihăilă, Cicâldău și Alibec
min. 71: Burcă a primit o centrare în careu, a preluat, dar a fost imediat blocat
min. 69: Dublă schimbare la olandezi, au intrat Joey Veerman și Micky van de Ven, au ieșit Jerdy Schouten și Nathan Ake.
min. 68: Depay a încercat o execuție la firul ierbii și a ratat de puțin poarta lui Florin Niță!
min. 67: lovitură liberă periculoasă pentru batavi, după ce Marius Marin l-a doborât pe Xavi Simons la 20 de metri de poarta României. „Galben” pentru șesarul din tabăra noastră.
min. 63: Cody Gakpo trimite mingea în poartă, din 5 metri, după o centrare venită din margine. Arbitrul asistent nu a ridicat fanionul pentru ofsaid. Faza a fost analizată în camera VAR! Decizia i-a bucurat pe fanii români: gol anulat pentru ofsaid
min. 62: Florin Niță blochează șutul lui Gakpo, trimis de la 20 de metri, după o acțiune personală de 50 metri

min. 60: Ianis a centrat în fața porții, dar Dumfries respinge în corner
min. 59: Drăguș trage de la 15 metri, dar șutul lui e blocat
min. 59: Olanda a trecut pe lângă 2-0. Van Dijk s-a înălțat excelent și a reluat cu capul, din corner. Mingea a șters bara laterală
min. 58: Dennis Man a fost blocat la marginea careului olandez, iar Olanda a plecat pe contraatac. Mingea a ajuns în dreapta la Malen, dar centrarea lui a fost respinsă în corner

min. 53: Ocazie incredibilă pentru Olanda. Mingea a ajunge la Depay, aflat la 6 metri, după o deviere a lui Drăguș, dar șutul atacantului olandez e blocat de Rațiu. Mingea s-a îndreptat totuși spre poarta României, dar Racovițan a respins din 2 metri. Fără intervenția lui ar fi fost gol
min. 50: Racovițan a respins excelent șutul lui Reijnders, de la marginea careului. Olandezul a plecat cu mingea de la marginea terenului, fără să fie blocat de vreun „tricolor”
min. 48: Stanciu a centrat bine dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Verbuggen a ieșit și a respins
min. 46: Start în repriza secundă. Olanda a făcut o schimbare la pauză. Malen a intrat în locul lui Bergwijn

Joc curajos, exact ce ne doream să vedem de la echipa națională. A fost un gol contrar cursului jocului. A fost un marcaj mult prea permisiv, apoi un șut oarecum neașteptat, între Niță și bară. Din nefericire, ultimele 25 de minute nu am mai avut ocazii. Partea noastră stângă este vulnerabilă, multe acțiuni au plecat de acolo.

- Leo Grozavu la GSP Live

Statisticile la pauză:

  • Posesie: 33% România / 67% Olanda
  • Șuturi: România 4 / Olanda 8
  • Șuturi pe poartă: România 1 / Olanda 2
  • Cornere: România 1 / Olanda 10
  • Pase reușite: România 80 / Olanda 264
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

min. 45+3: Pauză! România - Olanda 0-1
min. 45+3: Ianis Hagi a centrat pe jos în careu, dar Van Dijk a respins în corner
min. 45+1: Drăguș a pătruns din banda stângă în centru, dar a tras slab la poartă. Verbuggen a reținut fără probleme
min. 45: De la margine s-au arătat 3 minute de prelungire
min. 44: Ocazie Olanda. Bogdan Racovițan nu a putut proteja o minge care ieșea din teren, iar Dumfries a recuperat-o. A pasat pe jos în careu, de unde Xavi Simons a șutat pe lângă poartă
min. 42: Olanda atacă neîncetat, în timp ce România ține cu greu de minge.
min. 38: Schimbare la România: Vasile Mogoș a fost înlocuit de Bogan Racovițan

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda
Vasile Mogoș nu mai poate continua meciul

min. 33: Dumfries și Mogoș s-au ciocnit violent. Ambii au rămas pe gazon și au primit îngrijiri medicale. Dumfries a intrat pe teren, Mogoș e încă pe margine

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda
Dumfries și Mogoș s-au ciocnit violent și au primit îngrijiri medicale.


min. 31: Emoții în careul României. Dumfries a centrat în careu, dar Drăgușin a fost pe fază și a respins în corner
Edi Iordănescu a luat loc pe bancă. Secundul Jerry Gane e acum la margine și dă indicații
min. 29: Dumfries a pătruns nemarcat pe partea dreapta și a centrat în careu. Stanciu a fost pe fază și a respins în corner

Fanii români nu și-au pierdut încrederea, în ciuda golului încasat. Cântă neîncetat
min. 27: Drăgușin intervine excelent prin alunecare, în careu, și blochează cursa lui Depay
min. 26: Ocazie mare pentru Olanda. De Vrij, nemarcat, a reluat cu capul, puțin pe lângă poartă, după un corner
min. 24: După o acțiune frumoasă a „tricolorilor”, Nicolae Stanciu a trimis pe jos în centrul careului. Man a apărut la finalizare, dar șutul lui a trecut pe lângă poartă. Mijlocașul român nu a putut șuta cum și-a dorit, fiind incomodat de Ake

121 km/ha fost viteza șutului expediat de Gakpo la gol

min. 22: Olandezii presează. Dumfries a pătruns pe dreapta și a centrat în careu, de unde Rațiu a respins în corner
min. 20: GOL Olanda! Olandezii deschid scorul prin Cody Gakpo, cel mai în formă jucător al lor la acest turneu. Acesta a preluat o minge în banda stânga, a intrat în careu și a șutat la colțul scurt. Niță nu putut interveni

min. 17: România a trecut cu bine peste două cornere la rând ale olandezilor. Niciun pericol la poarta lui Niță
min. 13: Emoții la poarta olandeză! Dennis Man, cu schema preferată! A intrat din bandă în centru și a șutat puternic cu stângul. Mingea s-a dus puțin peste
Ambele echipe au o tactică asemănătoare. Presează sus și stau cu fundașii la mijlocul terenului, când adversarul are posesia

min. 11: Niță blochează șutul lui Depay, din 7 metri. Imediat după, de la margine s-a indicat ofsaid
min. 8: După o acțiune individuală, Ianis Hagi a pasat pe poziție viitoare pentru Răzvan Marin, dar Ake a fost mai rapid și a degajat în afara terenului. Dacă prelua mingea, Marin ar fi fost într-o poziție ideală, în centrul careului, la 14 metri de poartă
min. 6: Ianis Hagi a reintrat pe teren. Joacă având un bandaj pe cap
min. 6: Florin Niță reține fără probleme șutul lui Xavi Simons, de la 20 de metri. Fanii români i-au scandat numele
min.4: Ianis Hagi a rămas întins pe gazon și îi curge sânge din cap. Valentin Mihăilă a ieșit la încălzire în timp ce Ianis primește îngrijiri, sub privirile lui Gică Hagi, aflat în tribună

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda
Ianis Hagi a primit îngrijiri medicale pe marginea terenului // FOTO: GSP

min. 2: Ianis Hagi nu a putut ajunge la o centrare trimisă în 6 metri. Dumfries a respins cu capul
În prima repriză, Verbuggen, portarul Olandei, stă în dreptul galeriei „tricolori”. Fanii huiduie copios fiecare atingere a lui
min. 1: A început meciul. Olanda a avut lovitura de start

România - Olanda, echipe de start

  • Față de meciul cu Slovacia, Edi Iordănescu îl bagă fundaș stânga pe Vasile Mogoș, în locul suspendatului Nicușor Bancu. Iar Ianis Hagi trece din banda dreaptă în banda stângă, în locul lui Florinel Coman. Iar Dennis Man e folosit extremă dreapta
  • Florinel Coman, care nu a participat la antrenamentul oficial, nu apare pe foaia de joc

ROMÂNIA (4-3-3): Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – R. Marin, M.Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Hagi
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu - Sorescu, Racovițan, Rus, Nedelcearu, Șut, Cicâldău, Olaru, Mihăilă,Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Absenți: Coman (accidentat), Bancu (suspendat)
Selecționer: Edward Iordănescu (46 de ani)

OLANDA (4-3-3): Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Shouten, Simons, Reinjders – Bergwijn, Depay, Gakpo
Rezerve: Flekken, Bijlow - Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Frimpong, Malen, Zirkzee, Weghorst, Brobbey
Absenți: -
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

Stadion: Allianz Arena (Munchen), capacitate 66.000 de locuri
Arbitru: Felix Zwayer
Arbitri asistenți: Stefan Lupp & Marco Achmuller
Arbitru VAR: Bastian Dankert (toți Germania)

UPDATE 18:35 » Selecționerul „Portocalei Mecanice”, criticat pentru o decizie din primul „11”

Selecționerul Ronald Koeman e criticat de fani pentru faptul că mizează din primul minut pe Steven Bergwijn pe postul de fundaș dreapta.

Steven Bergwijn se află surprinzător în echipa de start a Oranje în optimi de finală ale Campionatului European împotriva României. Selecționerul Ronald Koeman îl preferă pe atacantul lui Ajax în fața lui Donyell Malen și Jeremie Frimpong. Bergwijn nu a jucat încă niciun minut la acest turneu.

Ultimul meci oficial al lui Bergwijn: 16/10/23, Grecia - Olanda 0-1, meci în care a fost integralist.

UPDATE 18:30 » Atenție la centrări

Cu 30 de minute înaintea primului fluier, jucătorii de bandă ai României, Vasile Mogoș și Ianis Hagi în stânga, Andrei Rațiu și Dennis Man în dreapta, și-au exersat centrările, cu câte 2 jucători în careu pentru finalizare. Vasile Mogoș, utilizat într-o poziție neobișnuită pentru el, nevoit să folosească majoritar piciorul stâng, i-a servit precis pe coechipieri.

UPDATE 18:25 » Prezentarea echipei României: suporterii tricolori l-au asistat pe crainic

UPDATE 18:20 » Marius Marin, impresionat de fanii României

„Am văzut fericirea incredibilă a oamenilor de acasă. I-am văzut pe băieți zilele acestea la antrenament, vor să dea totul! Este un sentiment de mândrie. Sunt extrem de mulți fani prezenți aici, dar și care ne urmăresc din fața televizoarelor. De mult nu a mai existat o asemenea emulație în jurul echipelor naționale, vrem să îi facem mândri!”, a spus Marius Marin înainte de meci.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

UPDATE 18:18 » „Tricolorii” au început încălzirea

La trei minute după olandezi, au ieșit și jucătorii României. Moment în care suporterii români au început să aplaude și să strige „România, România!” și „Cine sare? România”.

UPDATE 18:15 » Olandezii, huiduiți la încălzire

Jucătorii olandezi de câmp au ieșit pe gazon cu 45 de minute înaintea startului. Ei au fost întâmpinați cu urale de către batavi, dar mai puternic a fost corul de fluierături dinspre peluza suporterilor români!

UPDATE 18:00 » Nicolae Stanciu, căpitanul României, la interviurile UEFA dinaintea partidei:

„Nu știu dacă vor fi multe goluri, dar în toate meciurile vrem să câștigăm. Va fi la fel astăzi. Știm că înfruntăm un adversar foarte puternic, dar suntem pregătiți. Sper ca totul să decurgă bine în timpul meciului, iar noi să trecem mai departe.

Dacă ajungem la penalty-uri, nu știu dacă voi executa. Sper să nu ajungem acolo, dar nu știi niciodată, e prea devreme să vorbim despre asta. Fiecare meci pe care-l joci pentru țara ta este așa, de «acum ori niciodată», dar mai ales astăzi este un meci important pentru noi. Sper că vom face un meci grozav, iar la final să mergem mai departe la acest Euro”, a spus Stanciu.

UPDATE 17:27 » VIDEO Naționala României a ajuns la stadion

Cu o oră și jumătate înainte de fluierul de start, autocarul „tricolorilor” a sosit la Allianz Arena. Accidentat, Olimpiu Moruțan a făcut drumul alături de colegii lui, apoi, șchiopătând, s-a alăturat oficialilor FRF. Printre federali s-a aflat și de această dată politicianul Vasile Dîncu, avându-l alături pe fiul lui. Vasile Mogoș a coborât printre ultimii din autocar și a făcut semnul crucii în momentul descinderii.

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda

Fotbaliștii au ieșit imediat la inspectarea gazonului, iar fanii au dat drumul scandărilor.

La 5 minute după “tricolori” au sosit și olandezii.

UPDATE 16:30 » Ultima „modă” pentru fani la Euro: cu steagul la dezinfectat!

Suporterii care au pătruns în incinta Allianz Arena au fost surprinși de câțiva stewarzi care aveau pompe cu dezinfectant, folosit la steaguri și bannere! Inclusiv pe un banner de carton au dat cu soluție, spre uimirea unei românce.

Pentru a face mai hazlie decizia organizatorilor, stewarzii au numit procedura "spritzi, spritzi".

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda
Un steward stropește cu dezinfectant steagul unui suporter

UPDATE 16:20 » Primii fani au intrat deja pe stadion

Primii români au intrat pe stadion la numai câteva minute de la deschiderea porților. În peluza destinată olandezilor sunt amplasate foarte multe steaguri portocalii, de folosit de către batavi.

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda

UPDATE 16:14 » Partenerele „tricolorilor” sunt încrezătoare

Aseară Portugalia s-a chinuit cu Slovenia, deci orice poate fi posibil. Doamne ajută să sărbătorim victoria! Anul trecut, de ziua mea a murit bunica mea şi am înmormântat-o de ziua lui Denis, au fost cele mai urâte zile ale noastre. I-am spus aseară că anul ăsta trebuie să fie cele mai frumoase zile ale noastre. I-am spus să câştige nu pentru noi sau pentru România, ci pentru copilul acela care nu visa să ajungă aici, să-l facă fericit pe acel copil.

- Vanesa Drăguş, soția lui Denis Drăgiuș, la emisiunea La Măruţă, de la Pro TV

UPDATE 16:12 | Cine bate loviturile de departajare în România - Olanda?

Edi Iordănescu a pregătit în detaliu orice situație posibilă în duelul mult așteptat din optimile Euro 2024. Selecționerul nu a ascuns că jucătorii săi au exersat execuțiile de la 11 metri la ultimul antrenament înaintea partidei din prima fază eliminatorie a competiției.

GSP scrie că, în acest moment, Răzvan Marin este primul tricolor responsabil să transforme loviturile de pedeapsă. Mijlocașul aflat în proprietatea lui Cagliari a fost desemnat după o decizie luată în vestiar imediat după penultimul meci amical din iunie, cu Bulgaria, în care Dennis Man a ratat.

La prima decizie, hotărârea lui Edi Iordănescu a una inspirată pentru că Marin a înscris fără probleme în partida cu Slovacia, încheiată 1-1. Cel mai probabil, jucătorul care îi va urma va fi Nicolae Stanciu, și el, până nu demult, prima opțiune. Al treilea fotbalist ar putea fi Denis Drăguș, în timp ce locurile ultimilor doi executanți dintre primii cinci ar fi completate de Valentin Mihăilă și Dennis Man.

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda
România înfruntă, marți, Olanda în optimile Euro 2024 / fotomontaj GSP

UPDATE 15:35 » Mii de oameni la porți, cu 3 ore și jumătate înainte de startul meciului

Mii de oameni sunt deja la porțile arenei și așteaptă să li se permită accesul în arenă. Porțile se deschid cu 3 ore înainte de start, 15:00 local, 16:00 în România.

Cod portocaliu la Munchen: România surprinsă de furtună în „optimi”, 0-3 cu Olanda
Fanii au ajuns la stadion înainte de România - Olanda

UPDATE 13:30 » „Cod galben” de suporteri la Munchen

„Suporterii români vor face spectacol la Munchen! Și vor fi în număr dublu față de olandezi. Organizatorii au anunțat că aproape 13.000 de bilete au fost achiziționate de români.

Numărul este aproape dublu decât cel al fanilor din Țările de Jos (7.000). Totuși, se estimează peste 25.000 de susținători ai României în tribune la ora meciului. Cele mai multe bilete au fost achiziționate de fani cu domiciliul în Germania (23.000). Un număr important de bilete a ajuns și la rezidenți austrieci (6.000)”, anunță Echipa Națională, prin intermediul rețelelor de socializare.

VIDEO. Bogdan Apostu și fiul lui, la ceas aniversar, pronosticuri pentru România - Olanda

UPDATE » Dennis Man prelungește cu Parma. Salariu de două milioane de euro pe sezon

Aflat pe lista mai multor cluburi importante, Dennis Man (25 de ani) a luat decizia în privința viitorului său, chiar înainte de România - Olanda, din optimile Euro 2024. Internaționalul a acceptat oferta Parmei de a-și prelungi contractul, iar un anunț oficial urmează a fi făcut în scurt timp.

Negocierile lui Dennis Man cu Parma, în vederea prelungirii angajamentului scadent în 2025, au fost inițiate la începutul acestui an și au ajuns la final înaintea marelui duel din această seară.

Din informațiile GSP.ro, Man și-a dat acceptul de a prelungi contractul cu formația din Emilia-Romagna prin intermediul impresarului său, Giovanni Becali.

Parma îi va plăti extremei din naționala României un salariu anual de două milioane de euro timp de 3 sezoane, așadar până în 2027, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Clubul italian urmează să oficializeze semnarea noului contract cel mai probabil după partida României.

VIDEO. Vali Badea, la microfonul GSP, înainte de România - Olanda: „Câștigăm în prelungiri”

UPDATE ora 11:30 | Vreme mohorâtă la Munchen

Cer amenințător la Munchen, în ziua marelui meci. Este înnorat în primele ore ale dimineții și, conform prognozei, așa va fi întreaga zi. Termometrele arată 16 grade Celsius momentan, la ora meciului urmând să urce la 19 grade. Raportându-ne tot la prognoză, precipitațiile sunt așteptate târziu, după fluierul final de pe Allianz Arena.

Cert este că meciul vine într-o zi mohorâtă, destul de răcoroasă, care a provocat majoritatea pietonilor să pună o jachetă peste bluze sau tricouri.

Citește și:

„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
Nationala
„M-am transferat la o echipă imensă!” » „Tricolorul”, în premieră după mutare: „Voi juca în cupele europene”
„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România
Nationala
„Trebuia să primească cartonaș roșu, a intrat ca la rugby” » Reacția uluitoare din presa olandeză după meciul cu România
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României
Euro 2024
Ianis Hagi, luat la mișto de britanici: „O pungă de ceapă” » Jenant: cu cine a fost asemănat decarul României

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (283)
kuba
kuba  •  03 Iulie 2024, 09:18
Postat de D_veselu pe 02 Iulie 2024, 22:07

Bine că s-a terminat! Putem să ne concentrăm pe meciurile care contează cu adevărat pt publicul gsp-ist: primul... chiar peste 2 zile: supercupa din Ghencea: FCSB-Corvinul! Oare Coman are drept de joc pt. meciul ăsta? ⚽

Vezi ca e amicul tau de suflet, edy gigisto-mogoseanul "pa litoral" :))))) Poate vedeti Corvinul - FCSB impreuna!

antiianishagi
antiianishagi  •  03 Iulie 2024, 06:19

generatia rusinii....parca suna mai bine,nu???

max9
max9  •  03 Iulie 2024, 03:09
Postat de tk2014 pe 02 Iulie 2024, 23:27

n-are legatura cu ianus. aici e vorba de scoala de fotbal avansata unde se predau pasele si preluarile cum trebuie. vezi interviul lui chivu din golazo, unde vorbeste despre primele experiente la ajax. si o faza clara din repriza a doua: man avanseaza spre poarta in stilul caracteristic, il intimpina schouten, care il deposedeaza ciupind mingea peste man (deja in cadere) si o lasa sa cada pe varful ghetei. arata-mi un jucator roman care poate sa gestioneze o faza atat de limpede.

Corect. abc-ul fotbalului. nu centrari la intimplare, sau pase fanteziste(de genul 'poate iese'). sper totusi ca ne vom trezi la realitate, nu sa umflam fazanul...

Vezi toate comentariile (283)
Comentează