FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - NORVEGIA

România - Norvegia cu spectatori?! Anunt făcut de ministrul Ionuț Stroe: „Avem un scenariu pregătit”

Articol de GSP - Publicat joi, 01 octombrie 2020 13:01 / Actualizat joi, 01 octombrie 2020 13:49

Ionuț Stroe (41 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că partida România - Norvegia din Liga Națiunilor (15 noiembrie) s-ar putea disputa cu spectatori. Totul depinde de evaluarea care va fi făcută în următoarele zile.

„Prima evaluare în raport cu decizia de revenire a spectatorilor va fi după 1 octombrie. Împreună cu Ministerul Sănătăţii vom evalua impactul redeschiderii şcolilor. Probabil că săptămâna viitoare vom concluziona şi atunci vom putea oferi o informaţie vizavi de perspectiva redeschiderii stadioanelor. 

Mi-ar plăcea să începem cu competiţiile care nu au o frecvenţă foarte mare a meciurilor. De exemplu, poate România - Norvegia din 15 noiembrie să fie primul meci la care să permitem accesul spectatorilor. Ar putea fi un reper, urmând ca progresiv, treptat şi controlat să ajungem să deschidem şi la Liga I şi alte competiţii”, a spus Stroe pentru Prosport.

Având în vedere că duelul contra Norvegiei se dispută într-o competiție continentală, România va avea nevoie de acordul UEFA pentru a permite accesul fanilor pe stadion. În acest moment, nicio competiție care se află sub egida forului european nu acceptă prezența suporterilor în tribune.

„Așezarea pe stadioane e cea mai mică problemă!”

Șeful MTS susține ca are un plan în vedere revenirii suporterilor pe stadioane, și că acest fapt depinde doar de evoluția numărului de cazuri din țară. În ultimele două zile, în România s-au înregistrat peste 2.000 de testări pozitive (detalii, AICI).

„Distanţarea sau aşezarea ar fi cea mai mică problemă vizavi de revenirea spectatorilor pe stadioane. Există în momentul de faţă un scenariu în norme pe care îl avem pregătit. 

Și noi ne dorim la fel ca spectatorii, cluburile şi sportivii. Singurul factor de care depindem este această cifră, această rată de răspândire comunitară a coronavirusului. Deci dificultatea nu este legată de aşezarea spectatorilor”

Ionuț Stroe, pentru Prosport

VIDEO Ionut Stroe: „Suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane”

Citește mai multe știri de actualitate:

Fanii DDB, întâlnire cu premierul Ludovic Orban: veste uriașă despre noul stadion Dinamo

Reacția FRF, după ce fanii l-au contestat pe Mario Camora: „Pe Facebook poate să spună oricine orice. Să vină față-n față!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (5)
ang3ldev1l2
ang3ldev1l2  •  01 Octombrie 2020, 20:06

Ce tampenie, abia asteapta cimpanzeii nostrii sa se dea in spectacol, batai prin tribune, injurii la toate neamurile vecine, iar norvegienii vor veni din nou cu placa pregatita "am vazut un pensionar din tribune cum se pregatea sa infulece o banana, rasism la cel mai inalt nivel, cerem excluderea Romaniei din Europa!"

ioan1964
ioan1964  •  01 Octombrie 2020, 17:57

cand vom avea voie pe stadioane!? Totusi prin alte locuri s-a facut cate ceva si lumea a inceput sa vada meciuri din tribune! Si UTA ar avea nevoie de suporteri mai ales dupa victoria istoric a cu Dinamo! HAIDE UTA,una dintre campioanele provinciei!

180190845824463
Mihnea Iorga  •  01 Octombrie 2020, 14:49
Postat de amicu pe 01 Octombrie 2020, 14:17

Suporterii ii vor primi cu bratele deschise pe portughezul camora si tradatorul radoi

Cel mai bun protest e absenta, exact asa cum s-a procedat la rugby. Altfel ori ca injuri, ori ca aduci osanale, Burleanu tot incaseaza ca$hul.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează