FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Fratele vârfului trecut pe la Rapid și Farul este cerut insistent TITULAR în România - Olanda: „Aș îndrăzni să joc așa!”

Brian Brobbey, primul din dreapta // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Brian Brobbey, primul din dreapta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat sambata, 29 iunie 2024 17:08 / Actualizat sambata, 29 iunie 2024 18:34

Brian Brobbey (22 de ani), fratele lui Kevin Luckassen, vârf trecut pe la Poli Iași, Farul, Sepsi, Rapid și UTA, este cerut insistent în echipa de start a Olandei contra României, marți, ora 19:00, în „optimile” Euro 2024.

Brian Brobbey este unul dintre cei 4 atacanți centrali din lotul Olandei pentru Euro 2024. Vârful lui Ajax, cu o cotă de piață de 35 de milioane de euro la vârsta de 22 de ani, este fratele biologic al lui Kevin Luckassen, atacant trecut pe la 5 echipe din România, acum liber de contract după ce s-a despărțit recent de UTA.

Deși a fost autorul unui sezon excelent la Ajax Amsterdam, 22 de goluri și 12 pase decisive în 43 de apariții în toate competițiile, Brobbey nu a fost utilizat deloc la meciurile Olandei din grupele Euro.

A fost lăsat pe bancă la 0-0 cu Franța și 2-3 cu Austria, iar în victoria cu Polonia (2-1), primul meci din grupe, nici nu a prins foaia de joc, acuzând probleme musculare.

Brian Brobbey, fratele lui Kevin Luckassen, este cerut insistent TITULAR în România - Olanda

Memphis Depay și Wout Weghorst i-au fost preferați lui Brobbey, dar aceștia nu au dat randamentul scontat. Asta a pornit o dezbatere în Olanda, dacă nu cumva ar trebui să fie încercați și ceilalți 2 atacanți centrali din lot, Brobbey și Joshua Zirkzee (Bologna).

Oamenii de fotbal din Olanda insistă mai ales pentru Brobbey, desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2023/2024 la Ajax.

Marciano Vink, ex-internațional olandez: „Aș îndrăzi să joc cu Brobbey contra României”

„Poate ține de minge și să fie un liant pentru echipă. Memphis pierde mingea prea des în zone în care nu ar trebui să o facă, ceea ce te pune în situația de a alerga după minge.

Dacă ai pe cineva care ține bine de minge, atunci mijlocașii se pot alătura și poți juca fotbal adevărat. Chiar aș îndrăzni să joc așa contra României”, a opinat Marciano Vink, fost mijlocaș olandez cu echipe precum Ajax, Genoa și PSV în CV.

Alt fost fotbalist olandez, Kees Luijckx, ex-stoper la AZ Alkmaar, ADO Den Haag sau NAC Breda, este de acord.

„Așteptările sunt să domini România. Utilizarea lui Brobbey mi se pare o idee interesantă, pentru că poți aduce multe mingi în careu. Brobbey ține excelent de minge, dar ar fi o schimbare majoră, într-adevăr”, a spus acesta la ESPN.

Fratele vârfului trecut pe la Rapid și Farul este cerut insistent TITULAR în România - Olanda: „Aș îndrăzni să joc așa!”
Brian Brobbey / FOTO: Imago

Kevin Luckassen: „Fratele meu are multă calitate, va arăta asta când va primi șansa”

Într-un interviu acordat GSP.ro, Kevin Luckassen s-a arătat încrezător că fratele lui ar face o figură frumoasă contra României:

„Unul dintre frații mei, Brian Brobbey, este în lotul Olandei. Suntem mândri de el, foarte tare, și sunt sigur că este gata oricând să joace. Îi ținem pumnii, are multă calitate, o va arăta când va avea ocazia”.

12 goluriși 7 pase decisive a adunat Joshua Zirkzee în sezonul 2023/2024 la Bologna

VIDEO. Florin Niță prefațează meciul din optimile Euro 2024 cu Olanda

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează