FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Victor Pițurcă a văzut grupa României la EURO 2024 și avertizează: „Belgienii să nu se bucure!”

Victor Pițurcă
Victor Pițurcă

Articol de - Publicat marti, 26 decembrie 2023 13:37 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 13:52

Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, a comentat grupa echipei naționale la EURO 2024. „Tricolorii” vor juca cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda).

Pițurcă e de părere că România are o grupă accesibilă, de care poate trece, și le transmite belgienilor să nu se bucure că au picat cu elevii lui Edi Iordănescu în grupă.

Băieții lui Hagi s-au făcut mari » Fotbaliștii lansați de „Rege”, show la cununia lui Ianis: „Farul campioană” și imnul României
EVENIMENT
Băieții lui Hagi s-au făcut mari » Fotbaliștii lansați de „Rege”, show la cununia lui Ianis: „Farul campioană” și imnul României

Victor Pițurcă: „Belgienii să nu se bucure că au picat cu România”

„La un turneu final nu există grupe ușoare. Pot exista grupe foarte grele, cum am avut eu șansa (n.r - în 2008, cu Olanda, Italia și Franța). Poate a fost bună și acea grupă pentru că n-aveai emoțiile pe care le ai când ai putea să învingi. Grupa mi se pare accesibilă. Băieții noștri au crescut în timp și putem să le oferim românilor o surpriză. 

Sunt convins că belgienii s-au bucurat că au picat cu România, însă nu trebuie să se bucure înainte de a vedea echipa României. Nu știu dacă selecționerul lor a avut timp să vadă echipa României. Dacă va vedea ultimele jocuri, sper că nu va mai fi atât de bucuros și atât de convins că va învinge România.

Din ce am văzut eu, Ucraina va fi a treia adversară. Ar fi trebuit să fie calificată, a avut penalty clar cu Italia. Ucrainenii au prima șansă, dar nu se știe sigur. Sunt două meciuri de baraj și se poate întâmpla orice, însă ei au echipa cea mai bună. 

Eu cred că sunt șanse să ieșim din grupă, însă până la începerea turneului final mai e destul timp. Să lăsăm timpul să treacă, să vedem ce se va întâmpla cu jucătorii noștri până atunci, să avem parte de jucătorii cei mai valoroși, ei să mai crească și atunci vom vedea ce va fi”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit sport.ro.

Programul României la Euro 2024:

  • 17 iunie: România - câștigătoare play-off B (München)
  • 22 iunie: Belgia - România (Köln)
  • 26 iunie: Slovacia - România (Frankfurt)

Cum arată grupele EURO 2024. România a avut noroc

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigător play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigător play-off B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigător play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)

VIDEO. Denis Drăguș așteaptă cu nerăbdare Campionatul European din vara anului viitor: „Fiecare meci va fi o finală, primul obiectiv este să ieșim din grupă”

Citește și:

Culisele acordului între Răzvan Lucescu și Ivan Savvidis la PAOK: durata, detaliile financiare ale noului contract » Va fi la Salonic și la centenarul clubului!
GRECIA
Culisele acordului între Răzvan Lucescu și Ivan Savvidis la PAOK: durata, detaliile financiare ale noului contract » Va fi la Salonic și la centenarul clubului!
După Djokovic și Rotariu, Dinamo mai vrea un jucător de la FCSB » Ar fi pornit deja negocierile
DINAMO
După Djokovic și Rotariu, Dinamo mai vrea un jucător de la FCSB » Ar fi pornit deja negocierile

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
badeadorian
badeadorian  •  26 Decembrie 2023, 18:58

Nu se bucura Belgia , se bucura Slovacia si Ucraina !!! .

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  26 Decembrie 2023, 17:27

Cand nu am trecut de acea grupa din 2008 am fost foarte suparati pe jucatori si pe selectioner..E drept, a parut ca se putea mai mult (si chiar se putea, daca ne gandim la penaltyul lui Mutu), insa supararea noastra pe selectioner era aceea ca nu a avut curaj mai mult in ultimul joc, cu Olanda..Si totusi, privind retrospectiv, Euro 2008 a fost o performanta avand in vedere dezastrele care au urmat. Totul e relativ...depinde din ce unghi privim sau de care parte a...situatiei ne aflam. In 2008 eram suparati fiindca amintirile performantelor generatiei de aur (1990-2000) erau inca proaspete. Acum, 2008 pare o performanta fiindca stim ce a urmat..

parachioara5
parachioara5  •  26 Decembrie 2023, 16:04

...da...Piti este sigur ca nu vom face niciun punct in grupe ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează