INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - MANCHESTER UNITED 3-1

FOTO Arsenal - Manchester United 3-1 » Declan Rice și Gabriel Jesus aduc toate cele 3 puncte pentru „tunari” în ultimele minute

Foto: Getty Images +19   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 18:32 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 20:51

Arsenal s-a impus dramatic în fața lui Manchester United, scor 3-1, într-o partidă din runda cu numărul 4 din Premier League. 

Arsenal venea după o remiză cu Fulham, scor 2-2, în timp ce Manchester United trecuse la limită de Nottingham Forest, 3-2. Cele două s-au înfruntat în această seară pe „Emirates”, în capul de afiș al rundei din Premier League. 

Arsenal, victorie în prelungiri cu Manchester United

Trupa de pe Old Trafford a deschis scorul în minutul 27, prin Marcus Rashford. Acesta a primit balonul în banda stângă, a driblat doi adversari, și l-a învins pe Ramsdale cu un șut puternic, care înainte să intre în plasă a atins bara din stânga. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+15 FOTO

La numai două minute distanță, Arsenal a reușit să egaleze prin Martin Odegaard. La capătul unei combinații între Saka și Martinelli, brazilianul l-a găsit pe Odegaard liber la 11 metri, iar nordicul l-a învins pe Andre Onana cu un șut puternic, pe jos, în colțul drept. 

La 13 minute de la reluarea jocului, londonezii au primit penalty după ce Casemiro l-a faultat pe Kai Havertz în careu. Anthony Taylor a hotărât să consulte sistemul VAR și a întors decizia. 

Finalul partidei de la Londra a fost unul incendiar. Mai întâi, Manchester United a trecut temporar în avantaj, prin Alejandro Garnacho (88). Argentinianul a fost lansat excelent în adâncime de Casemiro, a ajuns în postură de unu la unu cu Ramsdale și a marcat. Reușita a fost anulată însă pe motiv de ofsaid, după analiza VAR. 

Dacă golul lui United nu s-a pus, cele două marcate de Arsenal în prelungiri aveau să decidă soarta partidei. Mai întâi, Declan Rice i-a dus în avantaj pe „tunari” în mnutul 90+7. Saka a centrat din coner, balonul a ajuns la Rice, iar fostul mijlocaș de la West Ham l-a învins pe Onana cu un șut de la 8 metri, ajutat și de devierea lui Jonny Evans

Gabriel Jesus, intrat pe teren pe parcursul meciului, avea să stabilească scorul final în minutul 90+10. Cu United lansată în atac, forțând egalarea, trupa lui Mikel Arteta a profitat. Fabio Vieira a recuperat mingea în preajma propriului careu și a pasat lung către Gabriel Jesus. 

Fostul atacant al rivalei Manchester City a ajuns în careul oaspeților, l-a fentat pe Diogo Dalot și l-a executat pe Onana cu un șut plasat, din câțiva metri. 

S-a terminat 3-1 pentru Arsenal, formație care ocupă locul 5 în Premier League, cu 10 puncte. Manchester United e pe 11, cu 6 puncte. 

Clasamentul actualizat din Premier League

Final: Arsenal - Manchester United 3-1

Arsenal - Manchester United, echipe de start

Arsenal: Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zincheko - Odegaard, Rice, Havertz- Saka, Nketiah, Martinelli
Rezerve: Raya - Smith Rowe, Jorginho, F. Vieira, G. Jesus, Trossard, R. Nelson, Kiwior, Tomiyasu
Antrenor: Mikel Arteta

Manchester United: Onana - Wan-Bissaka, Lindelof, L. Martinez, Dalot - Casemiro, Eriksen - Antony, B. Fernandes, Rashford - Martial
Rezerve: Bayindir - Pellistri, D. Gore, Mejbri, Hojlund, Garnacho, Maguire, Reguilon, J. Evans
Antrenor: Erik Ten Hag

Stadion: Emirates (Londra)
Arbitru: Anthony Taylor

Citește și:

Cum îl „protejează” Manchester City pe Erling Haaland de mirajul Arabiei Saudite și al lui Real Madrid
MANCHESTER CITY
Cum îl „protejează” Manchester City pe Erling Haaland de mirajul Arabiei Saudite și al lui Real Madrid
Eternul Ronaldo! Cristiano a marcat din nou și a ajuns la un număr fabulos de goluri în carieră
AL NASSR
Eternul Ronaldo! Cristiano a marcat din nou și a ajuns la un număr fabulos de goluri în carieră

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  04 Septembrie 2023, 10:42

Sunt „fanul” Arsenal-ului lui Arteta,dar cred ca rezultatul este unul norocos-iar faptul ca golurile victorioase sau inscris in prelungiri(cel de 2-1 dintr-un șut deviat),e relevant!Mai ales ca United,parca a jucat cu frica și de câte ori a ieșit la joc a facut ca apararea lui Arsenal sa fie„varza”!Fiindca am senzația ca vad un Arsenal din ultimele etape ale sezonului trecut când a pierdut titlul!Daca Martineli joaca bine,nu același lucru se poate spune despre partea dreapta ca Bukayo Saka!

steauaefcsb
steauaefcsb  •  03 Septembrie 2023, 23:55
Postat de cristishady pe 03 Septembrie 2023, 21:00

tot pe ronaldo dau vina si de data asta?

Nu,pe ghinion si pe patronii care traiesc pe spinarea clubului!

cristishady
cristishady  •  03 Septembrie 2023, 21:00

tot pe ronaldo dau vina si de data asta?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează