INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA începe „războiul” cu impresarii » Planul lui Infantino prin care vrea să-i interzică definitiv în fotbal

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 17:37 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2024 18:41

FIFA este convinsă că impresarii și agențiile de reprezentare a jucătorilor provoacă mari probleme ecosistemului fotbalistic, motiv pentru care vrea să ia măsuri pentru a reduce considerabil comisioanele solicitate în transferuri.

Planul lui Gianni Infantino, președintele forului internațional, este unul complex și asumat public. Oficialul cere sprijinul guvernelor din fiecare stat membru, pentru ca banii să rămână în fotbal, nu în conturile intermediarilor.

A murit fostul finanțator al lui FC Național
DECES
A murit fostul finanțator al lui FC Național

Nu este prima dată când instituția cu sediul principal la Zurich atrage atenția asupra acestei probleme care afectează fotbalul.

FIFA, luptă deschisă cu impresarii: bani vor ajunge la cluburile care au dezvoltat jucătorii

Printr-o declarație foarte dură transmisă pe platformele sociale, numărul 1 din FIFA a ținut să precizeze că nu se va lăsa intimidat de plângerile agenților sportivi care consideră că regulile sunt nedrepte în raport cu munca lor.

Infantino a invitat guvernele să sprijine inițiativa pentru ca transferurile să nu se mai finalizeze cu comisioane exorbitante și netransparente, așa cum se întâmplă în prezent, și propune ca sumele să fie distribuite cluburilor care au ajutat la creșterea jucătorilor.

Italianul arată cu degetul spre cluburile din Premier League, cele care au cheltuit foarte mult, în opinia sa, pe serviciile impresarilor.

500 de milioane de euroau plătit cluburile din Premier League impresarilor în perioada 1 februarie 2023 și 1 februarie 2024

Scrisoarea președintelui FIFA

„Săptămâna trecută, am fost anunțat că cluburile din Premier League au cheltuit aproape 500 de milioane de euro pe comisioane către agenți și intermediari, între 1 februarie 2023 și 1 februarie 2024.

Majoritatea acestor bani se îndepărtează de fotbal. În aceeași perioadă, cluburile engleze au plătit mai puțin de 30 de milioane de euro cluburilor care au dezvoltat jucători.

Compensațiile și plățile de solidaritate sunt impuse de regulamentele FIFA și sunt vitale pentru mii de cluburi mai puțin privilegiate care se luptă să genereze venituri suficiente și, prin urmare, cruciale pentru dezvoltarea, pregătirea și oportunitățile tinerilor jucători din întreaga lume.

La FIFA încercăm să implementăm reguli clare și echitabile pentru sistemul de transferuri, inclusiv reguli pentru agenți, în interesul transparenței, a răspunderii și a unei mai bune redistribuiri la toate nivelurile fotbalului. Din acest motiv am fost dați în judecată de unii agenți, dar FIFA va continua să își apere poziția în instanță.

Invit guvernele și legislatorii să ni se alăture și să aibă un rol activ în asigurarea faptului că fondurile de transfer sunt reținute în fotbal și împărtășite cu cluburile din întreaga lume, deoarece sunt absolut vitale pentru generațiile actuale și viitoare de fotbaliști”.

Citește și:

Cade recordul? Ce s-ar putea întâmpla în minutul 53 din „El Clasico”, Real Madrid - Barcelona
REAL MADRID - FC BARCELONA
Cade recordul? Ce s-ar putea întâmpla în minutul 53 din „El Clasico”, Real Madrid - Barcelona
Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament
LA LIGA
Judecisiv » Bellingham i-a dat lovitura de grație Barcelonei în lupta pentru titlu. Real Madrid, precum FCSB în clasament

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
demostene1
demostene1  •  21 Aprilie 2024, 20:26

Agenții ăștia sunt un fel de parcangii

mogosoaia
mogosoaia  •  21 Aprilie 2024, 20:08

E bine ce face Gianni al nostru, dar cum sa ceri ajutorul guvernelor si in acelasi timp sa interzici amestecul lor in ciorba fotbalului?

berlicot
berlicot  •  21 Aprilie 2024, 19:31

Nu exista impresari in sport, in articol e vorba de agenti. Doar ca agenti exista si sunt necesari in toate domeniile: asigurari, piata muncii, turism, imobiliare. Decat sa interzici o meserie care da rezultate, mai bine o reglementezi mai strict. Si interzici infractorii, sa ramana Romania fara agenti.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează