INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM FEMININ

Performanță uriașă la Mondialul feminin » A 200-a selecție la națională! La ultimul CM a fost MVP și golgheter: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată”

Megan Rapinoe a jucat pentru a 200-a oară în tricoul SUA. Foto: Imago Images
Megan Rapinoe a jucat pentru a 200-a oară în tricoul SUA. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 13:18 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 13:18

Megan Rapinoe, 38 de ani, a jucat pentru a 200-a oară în tricoul SUA, la 3-0 cu Vietnam, în primul meci de la CM. Golgheterul și jucătoarea numărul 1 la precedentul turneu final, atacantul poate cuceri al 3-lea titlu mondial cu naționala americană.

Megan Rapinoe a împlinit 38 de ani pe 5 iulie și a anunțat că se retrage la sfârșitul acestui sezon. Mondialul din Australia și Noua Zeelandă va fi ultimul turneu cu naționala al atacantului de la OL Reign. Al 4-lea.

A jucat alături de Konoplyanka și îl descrie în amănunt: „Un fel de Sânmărtean! Mă așteptam să fie cu nasul pe sus, dar...”
CFR CLUJ
A jucat alături de Konoplyanka și îl descrie în amănunt: „Un fel de Sânmărtean! Mă așteptam să fie cu nasul pe sus, dar...”

Megan Rapinoe, meciul 200 la națională după 16 ani și 364 de zile

La 21 de ani, debuta în tricoul Statelor Unite, pe 23 iulie 2006, într-un amical contra Irlandei. Pe 22 iulie 2023, după 16 ani și 364 de zile, a evoluat a 200-a oară pentru selecționata SUA, la 3-0 cu Vietnam în primul meci la actualul CM.

Visează să fie campioană mondială trei ediții la rând, după performanțele din 2015 și 2019. Ar fi deceniul perfect, început cu medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2012.

Megan Rapinoe, premiată cu Ballon d’Or și FIFA The Best

La precedentul turneu final, în urmă cu patru ani, în Franța, Rapinoe a fost prima jucătoare americană care cucerește titlul de golgheter (6 goluri) și e aleasă MVP, numărul 1 în lume. 2019 a fost anul ei, premiată cu Ballon d’Or și FIFA The Best.

A influențat în total 136 de goluri pentru SUA, 63 de reușite (9 la CM) și 73 de pase decisive, fiind una dintre cele șapte internaționale cu minimum 50 de goluri și 50 de assisturi.

Megan Rapinoe: „E cel mai important lucru pe care l-am realizat în viață”

Cea mai puternică voce din fotbalul feminin mondial, luptând mereu pentru drepturile sale, pentru drepturile femeilor în soccer, Megan a dezvăluit la începutul lunii că se retrage în 2023.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată unde mă va purta acest joc minunat”, a spus ea atunci. „Mă simt atât de onorată că am reprezentat Statele Unite atât de mult timp. E cel mai important lucru pe care l-am realizat în viață”. 

Citește și:

Moment istoric la Mondialul feminin » Pentru prima oară, o jucătoare va intra pe teren purtând vălul care-i acoperă capul și gâtul

Altă surpriză la Mondialul feminin » Franța lui Herve Renard n-a trecut de locul 43 în lume

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close