INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Panică în sportul din Rusia, în urma conflictului Prigojin - Putin » Selecționerul Valeri Karpin, prins la baza din Rostov: „Nu știm ce se întâmplă în oraș”

Valeri Karpin / FOTO: Imago
Valeri Karpin / FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 24 iunie 2023 18:01 / Actualizat sambata, 24 iunie 2023 18:53

Răzvrătirea lui Evgheni Prigojin, conducătorul grupului militar de mercenari Wagner, împotriva lui Vladimir Putin a blocat sportul din Rusia. 

Rusia trăiește un conflict intern, provocat de șeful grupului paramilitar Wagner. Evgheni Prigojin s-a răsculat împotriva lui Vladimir Putin, anunță că a preluat controlul orașului Rostov pe Don și că se îndreaptă spre Moscova.

Putea deveni sportiv, a ajuns delincventul care amenință dictatura lui Putin » Cine e Evgheni Prigojin, omul care a „aruncat în aer” Rusia
TENSIUNI ÎN RUSIA
Putea deveni sportiv, a ajuns delincventul care amenință dictatura lui Putin » Cine e Evgheni Prigojin, omul care a „aruncat în aer” Rusia

În tot acest timp, sportul din Rusia a fost oprit complet. Federația de Fotbal a emis un comunicat oficial în care transmite că toate evenimentele din regiunile Moscova și Voronej sunt anulate. Măsura urmează a fi extinsă pe teritoriul întregii țări, informează Sport24. În Moscova a fost instaurat un regim antiterorist.

În strânsă legătură cu ordinul emis de Primărie, evenimentele de masă, cu public, au fost anulate în Moscova. Toate competițiile sunt oprite până la noi informații.

- Federația de Fotbal din Rusia

Panică în Rostov

Clubul de fotbal FC Rostov, aflat în zona pe care Evgheni Prigojin susține că o controlează, a emis un comunicat de ultim moment: „Fraților, Wagner, fără vărsare de sânge! Suntem frații aceleiași națiuni. Noi crede în Rusia și în președintele nostru”.

Valery Karpin, antrenorul lui Rostov, susține că până în acest moment nu au existat violențe în apropierea bazei lor de pregătire și că sunt baricadați acolo: „Cantonamentul nostru funcționează ca de obicei, nu e nimic schimbat. Suntem chiar în interiorul bazei acum. Nu știm ce se întâmplă în oraș”.

72 de selecțiiși 17 goluri are Valeri Karpin în prima reprezentativă a Rusiei. În acest moment ocupă un dublu rol, antrenor la Rostov și selecționer

Străinii se tem de conflictul din Rusia

Igor Campedelli, agentul mai multor fotbaliști brazilieni care evoluează în Rusia, printre ei fundașul Willian Roshi, de la CSKA Moscova, a comentat contrariat: „Noi nu înțelegem ce se întâmplă aici. Dacă e posibil ca Willian să plece? E prea devreme să discutăm despre orice, nu știm ce e aici”.

Și Igor Glushevich, impresarul atacantului Marko Rakonjac, împrumutat de Lokomotiv Moscova la Steaua Roșie Belgrad în stagiunea trecută, s-a declarat îngrijorat.

„Vrem pace. Marko are un contract valabil cu Lokomotiv în acest moment, dar încercăm să găsim o soluție”, a spus Igor Glushevich.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Dan Petrescu, debut cu o înfrângere usturătoare în Coreea de Sud: nu se mai întâmplase de 6 ani!

A refuzat-o pe PSG și a ales finalista Ligii Campionilor! Inter i-a găsit înlocuitor lui Edin Dzeko

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează