INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN - STUTTGART 3-0

Se întâmplă și la case mari! Cum a salvat Harry Kane VAR-ul la Munchen

Kim, tricou alb, înscrie dar golul va fi anulat pentru un presupus ofsaid / Foto: Imago
Kim, tricou alb, înscrie dar golul va fi anulat pentru un presupus ofsaid / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 09:43 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 11:29

În meciul Bayern - Stuttgart 3-0, campioana a avut două goluri anulate. Primul, în minutul 25, din cauza unui presupus ofsaid ce n-a putut fi analizat în camera VAR din cauza unor camere de luat vederi defecte.

Bayern a făcut spectacol cu VfB Stuttgart, duminică seară, și s-a impus clar: 3-0. Dar până ca victoria să se contureze clar, în partea secundă, campioana a avut două goluri anulate, iar primul a suscitat cele mai multe discuții.

„Gașca nebună” rămâne invincibilă și după al 24-lea meci al sezonului » Sperie toți granzii Europei: peste Bayern, Real și Manchester City
BUNDESLIGA
„Gașca nebună” rămâne invincibilă și după al 24-lea meci al sezonului » Sperie toți granzii Europei: peste Bayern, Real și Manchester City

În minutul 25, la scorul de 1-0, Pavlovic a bătut o lovitură liberă, iar Kim s-a înălțat în marginea careului mic și a trimis balonul în plasă, cu capul. 

Munchenezii n-au apucat să se bucure, pentru că asistentul de pe acea parte a ridicat fanionul: ofsaid!

Pe Allianz Arena s-au defectat mai multe camere de luat vederi

O situație deloc limpede, ce ar fi avut neapărată nevoie de analiza VAR. Însă de la Koln, unde se află „centrul de comandă”, n-a venit nicio reacție. Astfel că arbitrul Tobias Stieler a validat decizia asistentului și reușita a fost anulată.

Ulterior s-a aflat și motivul pentru care arbitrul și asistentul VAR n-au putut analiza faza. „Nu există camere care să poată dovedi clar ofsaidul. S-au defectat. Liniile calibrate nu au putut fi trase”, a explicat, în pauză, moderatorul postului DAZN, Alexander Schluter.

Bayern a mai avut un gol anulat, tot pe motiv de ofsaid, aproape de pauză. Dar atunci, poziția de afară din joc a lui Thomas Muller a fost prea clară pentru a mai fi nevoie de vreo analiză.

Harry Kane a risipit emoțiile

După o primă repriză în care Bayern a avut cea mai mică posesie din sezonul 2008/2009 încoace, doar 35 la sută!, Harry Kane a făcut uitat VAR-ul. 

În minutul 55, englezul a reușit ”dubla”, scorul a devenit 2-0 și emoțiile au început să se risipească. Ulterior, Kim a închis tabela, 3-0.

Bavarezii se află la 4 puncte de liderul Bayer Leverkusen, în clasament, dar are un meci mai puțin disputat. Este vorba de partida cu Union Berlin, amânată din cauza vremii nefavorabile.

VIDEO Thomas Tuchel: „Asta face Kane de peste un deceniu, o are în sânge”

Mai puteți citi:

Experiența unui croat care trăiește de aproape doi ani în România: „Ne-ați prins din urmă la prețuri!”

Vestea îngrozitoare care a umbrit victoria Realului: un titular s-a rupt și stă pe bară cel puțin 6 luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează