Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-3

Luat la țintă după „optimea” România - Olanda: „E cel mai slab, a dezamăgit din nou!”

Memphis Depay, în acțiune contra României // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Memphis Depay, în acțiune contra României // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 17:00 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 18:05

Legendarul antrenor olandez Aad de Mos, acum în vârstă de 77 de ani, nu a fost impresionat de prestațiile tuturor fotbaliștilor batavi în victoria convingătoare cu România, 3-0 în „optimile” Euro 2024.

Aad de Mos s-a retras din activitate de mai bine de un deceniu. De loc din Haga, Aad are un CV impresionant, care cuprinde 5 titluri naționale (3 în Olanda cu Ajax, două în Belgia, cu Mechelen, respectiv Anderlecht), plus triumfuri în Cupa Cupelor și Supercupa Europei, ambele cu Mechelen, în 1988.

El a urmărit atent duelul dintre România și Olanda din optimile de finală ale Euro 2024 și a dezvăluit cu ce impresii a rămas.

Jerdy Schouten - „meci perfect”. Memphis Depay - „din nou dezamăgitor”

Despre mijlocașul Jerdy Schouten, De Mos spune că „a făcut un meci perfect, a reușit mereu să verticalizeze, să paseze printre linii”. El are și un „client”, atacantul Memphis Depay:

„Cine m-a dezamăgit? Din nou, Memphis. Dacă iei toți jucătorii la rând, el este cel mai slab, din păcate”.

România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
România - Olanda, optimi Euro 2024, foto: Cristi Preda / GSP
+45 FOTO

Pentru sfertul de finală cu Turcia, De Mos ar încerca și alți atacanți din lot, cum ar fi Joshua Zirkzee sau Brian Brobbey: „Nu știu care este situația la antrenamente, dar dacă totul este în regulă, aș încerca să joc cu Brobbey sau Zirkzee”.

Comentariu de neînțeles: „Să-i dea un pumn în cap lui Demiral!”

Tot referitor la meciul contra Turciei, Aad de Mos a făcut un comentariu reprobabil cu privire la stoperul truc Merih Demiral, pe care l-a „împachetat” drept sfat pentru portarul batav Bart Verbruggen.

„Merih Demiral a reluat de două ori cu capul din careul mic. Ar trebui să-i dea un pumn în cap de la început, ca mai apoi să nu mai lovească mingea cu capul. După asta, se va plimba cu un turban pe cap”, a afirmat De Mos, în dialog cu reporterii publicației Sportnieuws.nl.

Dar va juca Merih Demiral în Olanda - Turcia?

Merih Demiral a înscris ambele goluri ale turcilor în „optimea” cu Austria, câștigată cu 2-1. Rămâne de văzut dacă va juca și cu Olanda, pentru că îl paște suspendarea. Motivul? După golul 2, a sărbătorit cu salutul „lupilor gri”, specific organizației de extremă dreapta Ülkücü.

Demiral a fost criticat de ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, care a afirmat că „simbolul extremiştilor de dreapta turci nu are ce căuta pe stadioanele noastre!”. El este acum anchetat de UEFA și riscă să fie suspendat.

Sfertul de finală dintre Olanda și Turcia se va juca sâmbătă, 6 iulie, ora 22:00, la Berlin.

VIDEO. Mircea Lucescu, analiză a meciului dintre România și Olanda

Citește și:

Încă o plecare de la Universitatea Craiova » Și-a găsit echipă în Superliga
Superliga
Încă o plecare de la Universitatea Craiova » Și-a găsit echipă în Superliga
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  05 Iulie 2024, 01:38
Postat de barghierimihai49 pe 04 Iulie 2024, 17:50

Ce problema avem noi ca Depay a jucat slab la 3-0 pentru Olanda! Dar daca juca bine cat avea sa fie scorul?Vad ca nimeni dintre jurnalisti ,comentatori si analisti nu vorbesc nimic despre problema noastra cu impostorul Ianis Hagi!Alo,specialisti in ale fotbalului-cand prindeti curaj sa-i aratati public adevarata lui valoare(sau mai precis-nonvaloare)?Sau aveti frica de "rege"?Sau aveti vre-o datorie fata de el,"maria sa"?

De nu s-ar retrage o parte din ei ca Radu Stefan, sa joace odata cum vor multi, cu Mitrita, Chipciu, Ivan si Chitu... si sa mai vedem turnee finale exact cand om merita-o. Eu daca as fi fostbalist, sincer, nu as vedea rostul convocarii mele la echipa nationala. Sa fiu bataia de joc a tuturor "expertilor". Ia zi ma, impostor in fata cui e Hagi? Hai da-mi lista cu vedetele ramase acasa, te rog eu, de-abia astept, trebuie sa fie una de pus in rama.

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  04 Iulie 2024, 18:44

Depay nu mai joaca nimic de cind i-a tradat pe PSV pentru gloabele de Man Utd in 2015.

cipinho79
cipinho79  •  04 Iulie 2024, 18:06

perfecta dreptate! Depay a fost absolut degeaba pe teren, 10 cornere doar in prima repriza si nicio centrare periculoasa, Olanda s-a scos cu Gapko ca l-a pacalit pe Ratiu si pe Nita la primul gol, si apoi l-a facut KO pe Dragusin pentru golul 2

Vezi toate comentariile (5)
Comentează