Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA - DANEMARCA 2-0

CORESPONDENȚĂ DIN DORTMUND Dărâmați, dar împreună » Ce s-a întâmplat după finalul dureros din Germania - Danemarca: gestul lui Eriksen și jucătorul care nu se putea ridica

Jucătorii danezi, aplaudând galeria după 0-2 cu Germania // foto: Guliver/gettyimages +25   FOTO
Jucătorii danezi, aplaudând galeria după 0-2 cu Germania // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2024 06:29 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 09:30

Danezii aveau speranțe mari de la acest Campionat European, dar s-au oprit în optimile competiției, eliminați de Germania, scor 0-2. La finalul meciului, publicul danez i-a aplaudat pe jucătorii dărâmați, la propriu și la figurat, de eșecul suferit.

Trei egaluri în grupa cu Slovenia, Anglia și Serbia, apoi eșec cu Germania în optimi. Acesta a fost parcursul Danemarcei la Euro 2024, unul mai scurt decât își imaginau scandinavii, mai ales că la precedenta ediție de Campionat European ajunseră în faza semifinalelor.

Eșecul contra Die Mannschaft a fost dureros, mai ales având în vedere circumstanțele în care a venit. La începutul părții secunde, la 0-0, lui Andersen i-a fost anulat un gol pentru un ofsaid milimetric. Ulterior, nemții au deschis scorul dintr-un penalty acordat la intervenția VAR.

În ciuda deznodământului, suporterii danezi, sub 10.000 la număr, nu au avut ce să le reproșeze favoriților. După fluierul final, jucătorii danezi, cei de pe teren și rezervele, plus cei din staff-ul tehnic, au mers în fața peluzei.

VIDEO. Dărâmați, dar împreună » Ce au făcut danezii după finalul dureros al „optimii” cu Germania

Galeria i-a aplaudat puternic și a cântat necontenit, o încercare de a-i îmbărbăta pe Eriksen și compania. Fotbaliștii danezi au apreciat gestul, au răspuns la rândul lor cu aplauze pentru suporterii danezi din peluză și Tribuna 2.

VIDEO Germania - Danemarca 2-0 » Suporterii danezi își arată sprijinul pentru favoriți după eliminarea de la Euro 2024

Decarul Christian Eriksen a trecut la nivelul următor. Mijlocașul danez și-a dat tricoul jos, a mers în fața suporterilor și i l-a aruncat unuia dintre ei.

Momentele cordiale au continuat. Aplauze din ambele părți, un semn al recunoștinței pe care selecționerul Kasper Hjulmand a subliniat-o și la conferința de presă:

„Trebuie să le mulțumesc celor de la stadion, din restul Germaniei și de acasă. Am primit foarte multe mesaje de la danezi care ne sprijină, 90% dintre danezi sunt alături de noi și vreau să le mulțumesc pentru uriașul sprijin pe care l-am primit pe durata turneului”.

Yussuf Poulsen s-a ridicat cu greu

Extrem de afectat de eșec a părut a fi atacantul Yussuf Poulsen, introdus pe teren în minutul 69. Fotbalistul lui RB Leipzig a stat întins pe gazon minute bune, privind în gol. S-a ridicat abia după ce majoritatea colegilor părăsiseră zona.

De altfel, el, fundașul Joakim Maehle și selecționerul Kasper Hjulmand au fost ultimii care au rămas pe teren, aplaudând suporterii care au străbătut kilometri buni pentru a-i urmări la treabă.

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează