Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA - ELVEȚIA

Southgate pregătește o schimbare radicală pentru sfertul cu Elveția: „Nu făcea parte din planuri!” » Cum arată echipa probabilă

Gareth Southgate // foto: Guliver/gettyimages +46   FOTO
Gareth Southgate // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 17:34 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 18:30

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, plănuiește să „modifice echipa radical” în vederea sfertului Euro 2024 cu Elveția, programat sâmbătă, ora 19:00.

Privită înaintea competiției drept favorită la ridicarea trofeului, selecționata Angliei a decepționat până acum, cu evoluții lipsite de strălucire, în ciuda numelor impresionante pe care le propune de la mijloc în sus.

Foden, Saka, Bellingham, Kane și restul jucătorilor englezi au produs doar 4 goluri în cele 4 partide jucate în Germania și au fost la câteva zeci de secunde de eliminare în optimi, contra Slovaciei.

Un gol miraculos al lui Jude Bellingham a trimis partida în prelungiri, pentru ca Harry Kane să înscrie ulterior reușita victoriei, golul care păstrează un licăr de speranță printre britanici.

Gareth Southgate pregătește o schimbare radicală pentru sfertul Anglia - Elveția

Golul din foarfecă semnat de Jude Bellingham / Foto: Getty Images
Harry Kane a ieșit să vadă cum se prezintă terenul înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images
Saka, îngândurat înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images
Harry Kane, înainte de Anglia - Slovacia / Foto: Imago Images
Jude Bellingham a ieșit să inspecteze gazonul de pe Veltins Arena / Foto: Imago Images
+42 FOTO

Pentru Anglia urmează un duel cu Elveția, reprezentativă care a impresionat prin evoluțiile avute la acest turneu final. Echipa lui Murat Yakin a câștigat două dintre cele 4 meciuri jucate, învingând în optimi campioana en-titre, Italia, scor 2-0.

Nemulțumit de ce a văzut până acum, selecționerul englez Gareth Southgate plănuiește să modifice sistemul utilizat până acum. Gata cu formula cu 4 fundași, conform presei din Insulă!

Corespondentul Sky Sports în Germania a transmis astăzi că Southgate plănuiește „să modifice echipa destul de radical, să renunțe la planul pe care-l avea până acum. Asta nu făcea parte din strategia conturată înaintea turneului”.

Conform sursei citate, Southgate a utilizat sistemul cu 3 fundași în cadrul ultimelor antrenamente, un 3-4-2-1 care devine 5-4-1 pe faza defensivă. Cei 3 fundași sunt Kyle Walker, John Stones și Ezri Konsa, având în vedere că Marc Guehi, integralist în cele 4 meciuri ale Angliei de până acum, va fi suspendat contra Elveției.

Dilema din stânga: chiar și Luke Shaw e luat în calcul!

În dreapta, în linia de 4, este de așteptat să apară unul dintre Trent Alexander-Arnold și Kieran Trippier, iar în stânga Bukayo Saka sau chiar Luke Shaw, deși fundașul lui Manchester United nu a mai jucat un meci oficial din februarie! Nu ar fi de mirare nici să-l vedem pe Trippier în banda stângă.

Saka a spus răspicat că preferă să joace ca extremă dreapta, poziția lui de bază în ultimele sezoane, dar la nevoie, în ultimele minute contra Slovaciei, a fost utilizat ca fundaș stânga.

Așadar, un posibil prim „11” pentru Anglia contra Elveției arată în felul următor, în sistem 3-4-2-1:

Pickford - Walker, Stones, Konsa - Alexander-Arnold, Mainoo / Gallagher, Rice, Saka - Foden, Bellingham - Kane.

Citește și:

„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Euro 2024
„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează