Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SFERTURI

Portarul-revelație de la Euro 2024 și-a ales favoriții: „Ei vor câștiga turneul”

Giorgi Mamardashvili, în acțiune contra Spaniei // foto: Guliver/gettyimages +17   FOTO
Giorgi Mamardashvili, în acțiune contra Spaniei // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 13:55 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 14:36

Giorgi Mamardashvili (23 de ani), portarul georgian legitimat la Valencia, consideră că Spania va câștiga Euro 2024. Chiar ibericii i-au eliminat reprezentativa, 4-1 în optimi.

Giorgi Mamardashvili este portarul-revelație al acestui Campionat European. Goalkeeperul care măsoară 1,97 metri a ajuns până în optimi alături de naționala Georgiei, o performanță colosală pentru o debutantă la acest nivel.

Giorgi Mamardashvili, numărul 1 la parade printre portarii de la Euro 2024

De altfel, o performanță la care a contribuit din plin. În cele 4 meciuri jucate de Georgia, 3 în grupe plus optimea de finală cu Spania, Mamardashvili a reușit 29 de parade, locul 1 de departe printre portarii de la Euro!

Da, a și primit 8 goluri, dar asta dintr-un total de 37 de șuturi pe poarta lui. Rata de intervenție, de aproape 79%, este excelentă.

Portarul georgian legitimat la Valencia a avut de furcă mai ales cu spaniolii, în meciul din optimi pe care „Furia Roja” l-a câștigat cu 4-1. În total, ibericii au avut 13 șuturi pe poarta lui, 4 dintre ele învingându-l pe Mamardashvili.

Mamardashvili o vede pe Spania favorită la ridicarea trofeului: „Cred că va câștiga. Păcat că am dat peste ei”

După acea partidă, goalkeeperul născut în septembrie 2000 a opinat că îi vede pe spanioli favoriți la cucerirea marelui trofeu.

Cred că Spania este favorita la câștigarea trofeului și cred că îl va câștiga. Păcat că am dat peste ei, dar este OK, nu ăsta este finalul pentru noi. Vom reveni mai puternici”, a afirmat Mamardashvili.

Fundașul Guram Kashia a fost pe aceeași lungime de undă: „Cred că am înfruntat cea mai bună echipă din lume. Ne așteptam să fie dificil și a fost foarte, foarte dificil, mai ales în partea a doua. Au fost mai buni decât noi, asta este”.

Cred că Spania va câștiga trofeul și cred că la fel simt și colegii mei.

- Giorgi Tsitaishvili, extremă Georgia

Mamardashvili a fost achiziționat de Valencia de la Dinamo Tbilisi cu numai 850.000 de euro. Înainte de a-l cumpăra definitiv, „liliecii” l-au avut o jumătate de an sub formă de împrumut, plătind 200.000 de euro pentru dreptul temporar de proprietate asupra jucătorului.

16 paradea reușit Florin Niță la Euro 2024, al doilea în topul paradelor, după Mamardashvili. Urmează Donnarumma, Oblak și Casteels cu câte 14

VIDEO: Sorin Cârțu, intervenție telefonică la GSP LIVE: „Nu mă așteptam la acest parcurs la Euro”

Citește și:

„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Euro 2024
„La Akanji, sari în stânga!” » Bidonul lui Pickford avea notițe, care l-au ajutat cu intervenția decisivă din Anglia - Elveția! Imagini spectaculoase surprinse
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”
Nationala
Prunea a aruncat „bomba”: „Pe Burleanu l-au înregistrat unii!” » Unde au ajuns imaginile: „Nu i-a picat bine. Va fi o problemă pentru România”

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează