Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PORTUGALIA - FRANȚA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA „Ținem legătura, mă ajută mereu” » Mbappe, reverență în fața lui Cristiano Ronaldo înainte de Portugalia - Franța: „Unic, dar sper să nu se bucure mâine”

Kylian Mbappe // foto: Imago Images +39   FOTO
Kylian Mbappe // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2024 20:05 / Actualizat vineri, 05 iulie 2024 04:58

Kylian Mbappe (25 de ani) a participat la conferința oficială de presă înaintea „sfertului” Euro 2024 dintre Portugalia și Franța, programat vineri, ora 22:00, liveTEXT pe GSP.ro ♦ De la pupitrul stadionului din Hamburg, KM10 a făcut o reverență în fața lui Cristiano Ronaldo, idolul său, pe care-l va înfrunta, cel mai probabil, pentru ultima dată.

Vineri seara, Franța și Portugalia vor da piept în al doilea sfert de finală al Euro 2024. Va fi o reeditare a finalei Euro 2016 și, foarte probabil, un ultim duel între Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo.

De altfel, primele întrebări ale conferinței de presă pe care a susținut-o Mbappe astăzi au fost despre Cristiano.

Kylian Mbappe, reverență în fața lui Cristiano Ronaldo înainte de Portugalia - Franța

„Este o onoare să-l înfrunt, toată lumea știe cât de mult îl admir pe Cristiano Ronaldo ca jucător. De-a lungul timpului am fost norocos să fiu lângă el, să-l cunosc, să-i vorbesc. De fapt, ținem legătura în continuare, mă ajută mereu, îmi oferă sfaturi.

Este o onoare pentru mine, mai ales când ne gândim la ce a făcut pentru fotbal. Indiferent ce s-a întâmplat și ce se va întâmpla, va rămâne o legendă a fotbalului, dar sperăm să câștigăm mâine și să avansăm în semifinale.

Ce invidiez la el? Nu cred că este vorba despre invidie, ci mai degrabă despre apreciere. Admir ce jucător grozav este, unic, nu va mai fi niciodată un Cristiano Ronaldo. A modelat fotbalul, a inspirat și inspiră generații, a înscris goluri, a ridicat trofee. CV-ul vorbește în numele lui. Respect total pentru el, dar sper ca mâine să nu fie fericit, sper că noi vom avansa în semifinale.

Cristiano este unic, dar eu merg pe drumul meu. Visul meu de a juca pentru Real Madrid devine o realitate, sper că voi putea scrie istorie, dar nu voi scrie un capitol al poveștii lui Cristiano Ronaldo, va fi ceva diferit”, a afirmat Mbappe, care din iulie va evolua pentru Real Madrid.

Kylian Mbappe: „Detaliile vor face diferența, dar suntem pregătiți”

Referitor la meciul contra lusitanilor, Mbappe a spus:

„Campionatul European este mereu strâns, o competiție foarte dificilă. Numai echipe uriașe care concurează pentru trofeu, detaliile vor face diferența. Trebuie să faci lucrurile potrivite în ambele jumătăți de teren.

Sunt două echipe care vor în semifinale, dar sperăm că noi vom obține biletele. Am făcut pași înainte la antrenamente, fie că vorbim despre finalizare sau intensitate. Suntem pregătiți, sperăm că vom face jocul necesar pentru a câștiga”.

Kylian Mbappe, despre...

... câștigarea Euro 2024: „Nu am un glob de cristal. Vrem să fim campioni europeni, dar primul pas este să ajungem în semifinale. Până acum am bifat casetele, dar acum vom avea în față un colos. Momentan ne gândim doar la meciul cu Portugalia”.

... diferența dintre Rabiot și Camavinga, posibil titular vineri: „Sunt jucători de profil complet diferit. Nu știu dacă va juca Camavinga sau altcineva, dar Camavinga joacă la Real Madrid, a demonstrat că poate fi decisiv în meciurile tari. Dacă va juca el va fi foarte bine, dacă va juca altcineva avem încredere în el. Sunt 25 de jucători în lot, indiferent cine va fi titular știm că va da totul și că este la nivelul necesar”.

... jucătorul de care se teme mai tare, Cristiano sau portarul Diogo Costa: „Când înfrunți o echipă precum Portugalia, este periculos să numești un singur jucător. Au jucători grozavi peste tot. Răspunsul la îndemână este Cristiano Ronaldo, dar cred că așa am trece cu vederea ceilalți jucători. Îi au pe Leao, pe Bruno, am colegi de la PSG acolo. Trebuie să fim atenți la toți, nu doar la unul dintre ei! Dacă pierzi din vedere jucători de un asemenea nivel, te poate costa scump”.

... Pepe: „Nu este niciodată ușor să depășești adversarii. Trebuie să-l respectăm, să respectăm ce a reușit în cariera lui. Ai spus că este o legendă a lui Real Madrid, dar este și a naționalei Portugaliei! Să fie aici, să joace într-un sfert de finală la 41 de ani... nu pot numi alt jucător care să joace la un asemenea nivel la o vârstă ca asta.

Este o onoare pentru mine să-l înfrunt. Când începi fotbalul, îți dorești să înfrunți jucători deosebiți. Va fi o plăcere să-l înfrunt mâine. Respect tot ce a realizat. Mâine, pe teren, nu îl vom respecta, dar acum nu suntem pe teren. Am doar respect pentru el, să fie la un asemenea nivel până acum... jos pălăria!”.

Citește și:

Marcelo Bielsa, omul care tocmai a eliminat Brazilia de la Copa America, conferință de presă virală: „Ieșiți și spuneți adevărul, este evident ce se întâmplă cu fotbalul!”
Campionate
Marcelo Bielsa, omul care tocmai a eliminat Brazilia de la Copa America, conferință de presă virală: „Ieșiți și spuneți adevărul, este evident ce se întâmplă cu fotbalul!”
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Euro 2024
I-am „bătut” pe nemți! Cum arăta vestiarul Germaniei, în comparație cu cel lăsat de România după eliminare
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”
Euro 2024
Marine Le Pen l-a distrus pe Kylian Mbappe: „Francezii s-au săturat”

Reacție de milioane la muzeul Maybach din Bavaria, la vederea imaginilor cu Gigi Becali reparându-și limuzina cu ranga

O echipă de fotbal poartă un nume inspirat de „opera” lui Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai umanității! Clubul e lider în campionatul țării care a făcut istorie la Euro 2024


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează