Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ANGLIA

Gareth Southgate șochează cu lotul FINAL al Angliei pentru Euro » 3 star-uri din Premier League, lăsate pe dinafară! „E puțin spus că sunt devastat”

Jack Grealish e bun pentru Guardiola, nu și pentru Southgate. Foto: Imago +8   FOTO
Jack Grealish e bun pentru Guardiola, nu și pentru Southgate. Foto: Imago

Articol de , - Publicat joi, 06 iunie 2024 17:53 / Actualizat joi, 06 iunie 2024 20:22

James Maddison (27 ani), Jack Grealish și Harry Maguire nu vor face parte din lotul Angliei pentru Campionatul European!

Gareth Southgate i-a inclus pe cei trei pe lista provizorie de 33 jucători, însă atât ei, cât și Curtis Jones, Jarell Quansah (Liverpool), James Trafford (Burnley) și Jarrad Branthwaite (Everton) nu vor fi în avionul spre Germania.

Aceste absențe vin ca surprize majore, ținând cont de importanța acestora în campania de calificări, dar și la precedentele turnee finale.

Ce decizie majoră s-a luat astăzi în Anglia în privința folosirii VAR! Care a fost raportul ULUITOR al voturilor
ANGLIA
Ce decizie majoră s-a luat astăzi în Anglia în privința folosirii VAR! Care a fost raportul ULUITOR al voturilor

Jack Grealish, campionul lui Guardiola, absență-surpriză din lotul pentru Euro

Gareth Southgate a anunțat că va renunța și la serviciile mijlocașului ofensiv Jack Grealish, campion al Angliei cu Manchester City. Motivul pentru care Grealish nu va merge la Euro 2024 este forma competițională slabă pe care a arătat-o în sezonul 2023-2024, înscriind doar trei goluri în 36 de meciuri, pentru City, în toate competițiile.

Mijlocașul în vârstă de 28 de ani era unul dintre fotbaliștii obișnuiți pe lista selecționerului Southgate, jucând în toate meciurile de la Euro 2021, unde Anglia a ajuns în finala pierdută în fața Italiei, 1-1 (2-3 după loviturile de departajare).

James Maddison nu face parte din planurile lui Southgate pentru EURO 2024

Maddison a jucat 29 minute în amicalul disputat de Anglia în compania Bosniei, câștigat de britanici cu 3-0. După ce a fost anunțat că nu va merge la Euro, James a reacționat pe pagina sa de Instagram:

Ar fi puțin să spun că sunt devastat. M-am antrenat și am muncit din greu pe parcursul întregii săptămâni. Să fiu sincer, forma mea la echipa din club nu a fost cea pe care mi-am dorit-o în urma revenirii după accidentare.

Astfel, Gareth a avut o decizie de luat. Cu toate acestea, credeam că este loc și pentru mine în lotul de 26, simțind că pot aduce ceva diferit. De-a lungul campaniei de calificare, am fost o piesă de bază, însă aceasta este decizia antrenorului și trebuie să o respect. Mă voi întoarce, nu am niciun dubiu. Le urez băieților tot norocul din lume în Germania!”

„Este un grup extraordinar acolo, iar pe unii dintre băieți îi pot numi prietenii mei foarte buni. Sper din tot sufletul ca fotbalul să se întoarcă acasă” a fost mesajul de susținere al lui „Madders” pentru colegii săi.

Reacțiile la postarea fotbalistului lui Spurs au curs, mai mulți fotbaliști sau foști fotbaliști arătându-și dezamăgirea și susținerea. Printre aceștia, Jude Bellingham, Pedro Porro, Danny Drinkwater, care i-a transmis că a fost în aceeași ipostază, Manor Solomon, John Terry sau Harry Maguire, de asemenea lăsat pe dinafară pentru Euro 2024, el fiind măcinat de accidentări în ultima perioadă.

Harry Maguire a adunat 63 de selecții pentru reprezentiva Angliei, fiind om de bază în centrul defensivei de-a lungul ultimelor campanii.

„Sunt devastat că nu am fost selectat în echipa care va juca la Euro în această vară. Deși am făcut mari eforturi, nu m-am putut reface după accidentare. Poate că m-am forțat prea mult, pentru că voiam foarte mult să fac parte din lot. Pur și simplu, sunt extrem de dezamăgit.

Pentru mine e cea mai mare onoare să reprezint Anglia. Înseamnă totul pentru mine. Dacă nu-mi pot ajuta colegii de pe teren, îi voi susține ca fan, alături de tot restul țării mele. Băieți, să veniți acasă victorioși! În următoarea perioadă, voi reveni sub supravegherea echipei medicale de la #mufc, ca să mă pregătesc pentru următorul sezon”, a scris Harry Maguire pe Facebook.

Sheffield - Tottenham, cu Drăgușin titular / FOTO: Imago
Sheffield - Tottenham, cu Drăgușin titular / FOTO: Imago
Sheffield - Tottenham, cu Drăgușin titular / FOTO: Imago
Sheffield - Tottenham, cu Drăgușin titular / FOTO: Imago
Sheffield - Tottenham, cu Drăgușin titular / FOTO: Imago
+4 FOTO

Ironia lui Neal Maupay la adresa lui Maddison

Deși a primit multe mesaje de susținere, a existat loc și de ironii. Neal Maupay, atacantul lui Everton, împrumutat la Brentford în stagiunea precedentă, l-a înțepat pe Maddison pe platformele de socialziare. Francezul a postat o fotografie în care ținea în mână mai multe săgeți, lângă o tablă de darts. De obicei, așa se bucură Maddison după goluri, imitând că ținește spre o tablă de darts.

Povestea are un istoric: pe 31 ianuarie, Spurs a câștigat împotriva celor de la Brentford, scor 3-2. Neal Maupay a deschis scorul pentru „Albine” și a celebrat similar modului în care o face mijlocașul lui Tottenham. După partidă, Maddison a declarat următoarele: „Probabil nu a reușit atât de multe goluri în ultimii ani pentru a avea propria lui celebrare, deci a trebuit să o copieze pe a mea”. Se pare că Maupay nu l-a uitat.

Lotul Angliei pentru Campionatul European:

  • Portari: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)
  • Fundași: Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)
  • Mijlocași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)
  • Atacanți: Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Scandal în Germania! Ce au observat fanii în studio, lângă Michael Ballack: „Ne pare sincer rău, ne cerem iertare”

Speedy Gonzales » Jucătorul român care i-a surclasat la viteză pe Mbappe, Doku și Hojlund. Cu cât a fost „prins de radar” la Euro


Comentarii (6)
randoom_briliantul
randoom_briliantul  •  06 Iunie 2024, 21:11

au si englezii iordanescul lor !!

666piturca
666piturca  •  06 Iunie 2024, 19:56
Postat de cosmo pe 06 Iunie 2024, 19:27

Cu Maguire, fără Maguire, Anglea o va dade gard, ca de obicei.

Uita-te la Charlie 3 cum arata. Ca o încrucișare cu un cal, nici ala de rasă. Ce sa te aștepți de la o nație care înmoaie biberonul in whisky "ca sa calmeze copilul"...? No, bea încet ca-i rece...

TruthHammer
TruthHammer  •  06 Iunie 2024, 19:49

Fie la ei acolo!!! Eu însă, vă propun un exercițiu de imaginație : mâine seară (sau poimâine), când o să fie anunțat lotul jucătorilor convocați la națională (oficial) pentru CE24, or să lipsească următoarele nume : Ianis Hagi (caz similar cu Madison!), Darius Olaru (vs Meguaire), Florinel Coman (vs Grealish). La noi lista ar putea fi mai stufoasă și ar putea include (P. Marin, Alibec, Pușcaș...), dar... Să ne limităm doar la primele 3 nume!! Are cineva imaginație, viziune, curaj... Să descrie "tabloul" următoarelor 72 de ore după anunț, în care lipsesc cele 3 nume!?! Are cineva puterea să facă un exercițiu de imaginație?!? Eu, trebuie să mă recunosc învins, la acest scenariu!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează