Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GRUPA C

PREVIEW Tot ce trebuie să știi despre Grupa C de la EURO 2024 » Două naționale incomode amenință Anglia + țara care revine după 24 de ani la un Campionat European

Anglia și Danemarca sunt favoritele grupei / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Anglia și Danemarca sunt favoritele grupei / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2024 02:04 / Actualizat duminica, 16 iunie 2024 14:44

Astăzi debutează meciurile din Grupa C a Campionatului European, fiind programate partidele Serbia - Anglia și Slovenia - Danemarca. Gazeta Sporturilor a analizat șansele și particularitățile celor patru echipe din grupă, precum și atuurile pe care acestea se bazează.

Englezii, dați din nou favoriți la coroana europeană, pe care au ratat-o acum 3 ani chiar pe teren propriu, visează să joace iar finala, în Germania.

Albionul împarte grupa cu Danemarca, o națională în formă, care a legat trei succese în amicale și a marcat fiecare dată măcar două goluri, dar și cu Serbia, care visează că poate produce surpriza în Germania. Lor li se adaugă Slovenia, neînvinsă de șase meciuri și prezentă abia la al doilea Euro din istorie.

Anglia nu renunță! It's coming home? Southgate, acum ori niciodată

Din nou printre marile favorite ale turneului, Albionul are la dispoziție un lot foarte echilibrat și ofertant, speranțele britanicilor pentru întâiul succes continental stând pe umerii vedetelor Bellingham, Foden și Kane.

Anglia a pierdut la mustață ultimul European, iar pretențioșii suporteri „Three Lions” nu concep un alt eșec sonor. Fără trofeu major, lui Southgate îi provoacă insomnii și absențele din defensivă, postul de fundaș stânga fiind o reală problemă pentru britanici. Impresionează însă linia ofensivă, care propulsează Anglia printre echipele de temut ale competiției.

+3 FOTO

Danemarca vrea să se reinventeze

Cât de îndepărtată pare astăzi semifinala nordicilor de la ultimul European! Danemarca s-a străduit din răsputeri să continue trendul ascendent cu care obișnuise în ultimii ani, dar a deziluzionat în Qatar și nici preliminariile n-au decurs pe măsura așteptărilor selecționerului Hjulmand, deși echipa a încheiat campania pe primul loc.

EURO 2024 se vrea a fi turneul regăsirii pentru nordici, care mizează, în special, pe legiunea extinsă formată în Premier League. „Diavolul” Hojlund, liderul Eriksen, Hojberg, Jenson și Andersen sunt atuurile câștigătoarei surpriză din 1992. Și oamenii care, în teorie, cunosc toate secretele „fraților” britanici.

Tot ce trebuie să știi despre Grupa C de la EURO 2024 » Două naționale incomode amenință Anglia + țara care revine după 24 de ani la un Campionat European
Christian Eriksen e vedeta danezilor / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Serbia marilor speranțe, o nouă încercare

Într-o grupă cu Anglia în postura de mare favorită, Serbia țintește locul secund, pe care-l dispută, în principiu, cu Danemarca.

Dar misiunea selecționerului Dragan Stojković nu-i nici pe departe una facilă. Sârbii lasă impresia că nu mai au aura din anii precedenți, întâmpină o schimbar de generație și, pe deasupra, poartă cu ei amintirea rezultatului dezamăgitor din 2022, Mondialul părăsit încă de dinaintea fazelor eliminatorii.

Vedetele lotului rămân „gurile de foc” Vlahović, Milinković-Savić și Mitrović, așteptați să facă diferența în fața unor adversare mai mult decât incomode.

Slovenia, din nou în lumina reflectoarelor

Slovenia revine la un turneu final după 14 ani de „secetă”, prezența în Germania reprezentând, totodată, abia a doua calificare a ex-iugoslavilor la un Campionat European, după cea din 2000.

Naționala lui Matjaž Kek e creditată cu ultima șansă în Grupa C, dar slovenii nu acceptă nicidecum statutul de victime sigure și își propun să încurce pe cât posibil calculele favoritelor. Alb-albaștrii dispun de un lot cotat la 140 de milioane de euro, vedeta naționalei fiind Jan Oblak, portarul „etern" al lui Atletico. Privirile specialiștilor sunt și pe Benjamin Šeško, vârful cu 18 goluri la Leipzig în ultimul sezon.

VIDEO Cea mai veche pizzerie din Germania » Reportaj GSP.ro la Würzburg, în apropiere de cantonamentul naționalei

Citește și:

Belgia - România, meciul de optimile EURO 2024 » Primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
Belgia - România, meciul de optimile EURO 2024 » Primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Fanii României fac show la Koln! Imagini spectaculoase înainte de partida cu Belgia
Euro 2024
Fanii României fac show la Koln! Imagini spectaculoase înainte de partida cu Belgia
CALCULE: România e aproape de istorie » Cum ne calificăm încă de azi în „optimile” EURO 2024
Euro 2024
CALCULE: România e aproape de istorie » Cum ne calificăm încă de azi în „optimile” EURO 2024

Afacerea care a „bubuit” odată cu Euro: „Și să vedeți când vin englezii!” » Dialog simpatic cu proprietarul: „Ce face Hagi acum, e-n politică?”

Pe urmele lui Napoleon » Dormitorul lui Bonaparte din palatul somptuos din Wurzburg, păstrat în starea lui originală


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează