INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA DORTMUND - REAL MADRID

CORESPONDENȚĂ GSP DIN LONDRA „Unde intră jucători și ies legende” » Templul este gata pentru marele turnir! Gest inedit al lui Ancelotti în mijlocul antrenamentului oficial + Superstiția Borussiei

Articol de , , - Publicat sambata, 01 iunie 2024 09:29 / Actualizat sambata, 01 iunie 2024 09:29

Real Madrid, în calitate de echipă oaspete la finala Ligii Campionilor de diseară, a venit prima la Londra și tot prima a susținut ședința de pregătire de pe Wembley. Antrenamentul a fost relaxat, cu glume, aplauze, dar și cu o sesiune de șuturi de la distanță și lovituri de departajare. Dortmund a încheiat seara în calitate de gazdă și de echipă care nu se simte deloc outsider.

  • Finala Ligii Campionilor, Borussia Dortmund - Real Madrid, se va disputa în această seară, de la ora 22:00. Va putea fi urmărită la TV pe Prima Sport 1, Digi Sport 1 și liveTEXT, cu imagini și detalii de la fața locului, pe GSP.ro;
  • Reporterii GSP Aurelian Botezatu, George Nistor și Daniel Scorpie se află la Londra și transmit cele mai noi informații de la marea finală de pe Wembley.

Real Madrid a sosit de joi după-amiază la Londra, aproape în același timp cu echipa trimisă de GSP.ro pentru a surprinde și a relata orice eveniment important legat de finala Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund.

Spectacol grandios la Londra » 5 la 5 încântător, cu legendele Figo, Kaka, Roberto Carlos, Cafu și Vieira în acțiune! Echipa-surpriză care a câștigat turneul legendelor
FINALA UCL
Spectacol grandios la Londra » 5 la 5 încântător, cu legendele Figo, Kaka, Roberto Carlos, Cafu și Vieira în acțiune! Echipa-surpriză care a câștigat turneul legendelor

A procedat așa cum face de obicei la partidele în care se decide un mare trofeu, pregătind în detaliu viitoarele 90 de minute ori poate chiar prelungirile și loviturile de departajare.

Real Madrid s-a cazat la 30 de kilometri de Londra, pentru finala Champions League cu Borussia Dortmund

Los blancos au ales să stea și departe de forfota metropolei de 15 milioane de locuitori și au tras la 30 km de capitala Marelui Regat, la hotelul de 5 stele The Grove, fost castel medieval.

Reporterii GSP.ro au aflat că o cameră dintre cele 251 disponibile costă peste 500 de euro pe noapte, dar le oferă elevilor lui Carlo Ancelotti toată liniștea și concentrarea necesare pentru a lua al 15-lea trofeu.

Ancelotti a plecat din antrenament pentru a-și săruta iubita!

Tot prima a fost campioana Spaniei și la conferința de presă și apoi la antrenamentul oficial, care a atras ochii și camerele TV a zeci de jurnaliști, fotografi și cameramani, care s-au strâns la marginea terenului pentru a filma tot ce exersează Kroos, Modric, Vinicius Jr sau Rodrigo.

Aceștia au surprins și un moment inedit cu tehnicianul italian. Don Carlo a plecat puțin din mijlocul elevilor săi pentru a-și săruta iubita, în fața lui Raul și Soler, foștii fotbaliști blancos.

„Unde intră jucători și ies legende” » Templul este gata pentru marele turnir! Gest inedit al lui Ancelotti în mijlocul antrenamentului oficial + Superstiția Borussiei
Intermezzo tandru la antrenamentul lui Real Madrid. Carlo Ancelotti a plecat să-și întâmpine iubita

Jucătorii au exersat șuturile la finalul antrenamentului

Toată ședința a fost deschisă presei și ceea ce am remarcat este destinderea și încrederea oamenilor lui Carlo Ancelotti. Dar și seriozitatea cu care au executat tot ceea ce au stabilit că au de făcut.

Inclusiv că au rămas mai bine de un sfert de ceas la final pentru a exersa șuturile de la distanță, gândindu-se, vrei nu vrei, și la eventualitatea în care vor ajunge la loviturile de departajare.

Elocvent este că, după ce s-a dat semnalul retragerii la vestiar, pe teren au rămas doar Kroos și Modric, care au făcut concurs de șuturi, bombardându-l pe Kepa.

Rareori, spaniolul a reușit să împiedice mingea să intre în plasă. A fost ca un ultim moment de glorie la cel din urmă antrenament împreună pe gazonul la marginea căruia să afla plăcuța „Where players enter and legends leaves”.

Era într-un fel transpunerea din vorbe în practică a vorbelor rostite de tehnicianul italian la întâlnirea cu ziariștii de pe Wembley:

„O finală de Champions League este cel mai important și cel mai periculos meci. Trebuie să te bucuri la maximum de faptul că ești aici.

Și începe îngrijorarea că lucrurile ar putea merge prost. Cel mai important este să câștigi Champions League, dar apoi apare frica de a o pierde. A ajunge într-o finală este foarte dificil, extrem de dificil. Avem succesul atât de aproape încât ne este frică”.

Cel mai important lucru pentru acest tip de meciuri este să introduci idei clare în mintea jucătorilor. Cu cât e mai clar, cu atât echipa va avea mai puține emoții. Emoțiile vor apărea și fiecare le gestionează în funcție de caracterul său
Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Lunin a răcit și a venit separat, azi va apăra Courtois

Interesul pentru modul în care efectuează Real repetiția generală înaintea finalei de Ligă (am aflat că pentru prima dată în acest sezon Madridul va alinia o formulă pe care a mai folosit-o pe parcursul sezonului, cea din ultima etapă acasă cu Betis, 0-0) l-am sesizat când am pătruns la masa presei, unde erau la fața locului reporteri de pe toate continentele.

Stadionul Wembley, cu o zi înaintea finalei de Liga Campionilor. Foto: GSP
Stadionul Wembley, cu o zi înaintea finalei de Liga Campionilor. Foto: GSP
Stadionul Wembley, cu o zi înaintea finalei de Liga Campionilor. Foto: GSP
Stadionul Wembley, cu o zi înaintea finalei de Liga Campionilor. Foto: GSP
Stadionul Wembley, cu o zi înaintea finalei de Liga Campionilor. Foto: GSP
+3 FOTO

Am remarcat un brazilian ce transmitea live faptul că portarul titular va fi Courtois și nu Lunin, care, răcit fiind, a venit la Londra separat de restul echipei.

S-a auzit de Hagi și până în Indonezia!

Lângă noi, cel mai insistent a fost un indonezian, care, când a aflat că venim din România, a rostit imediat două cuvinte magice: „George Hagi”. Urmate de turneul final al CM 1994!

Până unde se știe de „Rege" este incredibil! A mai avut curiozitatea să afle ce face acum Hagi și a avut o reacție de admirație când i-am spus că are o școală de fotbal și conduce și o echipă în prima ligă, într-un oraș de la malul Mării. Intrând în vorbă și despre Ancelotti, asiaticul s-a arătat interesat pe opinia noastră și a făcut un filmuleț cu declarațiile noastre.

Reacția lui Carlo Ancelotti înaintea finalei Ligii Campionilor: „Ne este frică”
DORTMUND - REAL MADRID
Reacția lui Carlo Ancelotti înaintea finalei Ligii Campionilor: „Ne este frică”

Un jurnalist francez, impresionat de Cluj, unde a fost în urmă cu 10 ani

De la un alt jurnalist francez am aflat că interesul este mare și în Hexagon pentru această finală. Nu era de la un ziar mare, dar și-a adus aminte, când i-am zis că suntem din București, că a fost acum mai bine de zece ani în România, dar la Cluj și a rămas impresionat de oraș și de lumea de-acolo. Chiar dacă nu venise neapărat să vadă multipla campioană a Europei, a mărturisit că are ca favorită pe echipa madrilenă. Fiecare cu simpatiile sale.

Ne vom reîntâlni cu toții la meciul de diseară, pentru că avem locuri apropiate la masa presei, unde fiecare desk pentru două locuri dispune de un monitor pentru a vedea detaliile care scapă la prima vedere.

Oricum, de pe impunătorul Templu al fotbalului englez se vede perfect de peste tot. Îți inspiră respect și admirație. Peste câteva ore va fi plin cu peste 86.000 de spectatori și cu două echipe care se bat pentru tronul fotbalului european.

Cei din urmă, dar nu se știe dacă cei de pe urmă!

Dacă cei de la Casa Blanca au deschis balul, la fel cum și fanii lor au luat cu asalt mai devreme străzile Londrei decât rivalii în galben și negru, Borussia a respectat un obicei de mai mulți ani, să vină doar în preziua partidei, după cum ne-au spus cei de la AS din Spania, din superstiție.

Și tot din același motiv, au reușit să țină secret tot programul deplasării în Anglia, de la hotelul la care s-au cazat, la ora aterizării, drumul ales către locația unde vor rămâne până duminică.

Asta după ce s-a întâmplat în 2017, înaintea unei partide de Ligă cu AS Monaco, în care autocarul echipei din Dortmund a fost atacat și au avut loc trei explozii chiar lângă acesta. Bartra a ieșit cel mai afectat și a ajuns la spital (a avut și o mână ruptă!) , dar mai mulți jucători ai Borussiei s-au ales, pe lângă teribila spaimă, și cu răni mai ușoare din cauza cioburilor provenite de la geamurile sparte.

Jucătorii lui Edin Terzic au încheiat seara de vineri, cu conferința de presă la care au venit Nico Schlotterberg și Julian Brandt, și apoi, la fel cu antrenamentului deschis presei.

S-a intrat în linie dreaptă și diseară vom afla cine și-a făcut mai bine temele. Și să nu uităm avertismentul lansat de antrenorul Borussiei că „doar nu am venit până aici să asistăm la încă o finală la capătul căreia Real ridică iar trofeul!”.

Nu ne pasă că Real Madrid este mare favorită. Așa a fost pentru noi și înaintea meciurilor cu Atletico și PSG. Dacă suntem curajoși și facem abstracție de tot ceea ce se spune avem o șansă să câștigăm trofeul!
Edin Terzic, antrenor Borussia Dortmund

Echipe probabile la Borussia Dortmund - Real Madrid:

Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Can, Sabitzer - Adeyemi, Brandt, Sancho - Füllkrug
Antrenor: Edin Terzic

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy - Valverde, Kroos, Camavinga - Bellingham; Rodrygo, Vinícius Júnior
Antrenor: Carlo Ancelotti

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Scandal în Germania! Ce au observat fanii în studio, lângă Michael Ballack: „Ne pare sincer rău, ne cerem iertare”

Speedy Gonzales » Jucătorul român care i-a surclasat la viteză pe Mbappe, Doku și Hojlund. Cu cât a fost „prins de radar” la Euro


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  01 Iunie 2024, 20:30

Nu-l mai bagati in seama pe *** Ancelottu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

oncica07
oncica07  •  01 Iunie 2024, 09:52

Nur die gelbe Wand

Vezi toate comentariile (2)
Comentează