OPINII  »  RAPID

Afacerea Krasniqi, lovitură sau doar bișniță?

Dan Șucu și Diana Șucu/ Foto: Ionuț Iordache (GSP)
Dan Șucu și Diana Șucu/ Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2024 12:10 / Actualizat joi, 06 iunie 2024 13:30

„O mare lovitură". Așa a fost catalogată probabila vânzare a lui Krasniqi de la Rapid. Dar ce înseamnă „o mare lovitură”?

În ultimii doi ani, sub conducerea actualului patron, Rapid i-a vândut pe Rareş Ilie, Antonio Sefer, Horaţiu Moldovan, Marko Dugandzic şi se pregăteşte să-l cedeze pe kosovarul transferat în iarnă de la CFR Cluj.

Practic, putem spune chiar „o nouă lovitură”, o continuitate la capitolul „plecări esențiale”, unde, nu mare ar fi mirarea, să aflăm că rapidiștii au fost nevoiţi să puncteze din cauze diverse precum impresari, clauze, vârstă, la fel ca în trecutul apropiat.

Dintr-un punct de vedere, varianta „o mare nouă lovitură" nu ar fi greşită, mai ales că în urma ei giuleştenii vor încasa bani frumoşi. Dar, din păcate pentru suporteri, pare că vorbim din ce în ce mai des doar despre bani.

6 goluri şi 3 pase decisivea strâns Ermal Krasniqi în cele 17 meciuri jucate în tricoul giuleştenilor pe prima scenă, jucătorul kosovar având o contribuţie ofensivă la 140 de minute.

Vânzări multe, rezultate puține

În tot acest timp, gruparea bucureşteană a fost codaşă în play-off, unde a înregistrat rezultate umilitoare, şi a ratat Europa din Cupa României, întrecere în care s-au remarcat formaţii mult mai puţin mediatizate, aşa cum sunt Oţelul şi U Cluj, finaliste în competiţia KO, sau Sepsi şi Corvinul.

Revenind la cei 4+1 jucători vânduţi într-un interval atât de scurt, câţi dintre patronii actuali dornici de performanţă au ales atât de rapid partea financiară? Niciunul! Ba mai mult, ne întoarcem în urmă cu vreo trei decenii şi vedem că nici măcar Copos nu a fost aşa de dornic să-şi asigure buzunarele, el începând să vândă abia după ce a calificat echipa în competiţiile continentale şi a adus trofee în Giuleşti.

Afacerea Krasniqi, lovitură sau doar bișniță?
Ermal Krasniqi (la minge) / Foto: Imago Images

Cu tot respectul pentru unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, dar, la Rapid, până în prezent, „o mare lovitură" a însemnat doar a cumpăra ieftin şi a vinde mai scump. Pentru domnia sa, probabil, asta înseamnă „business".

Însă, pentru fani, sună tot mai mult a „bişniţă", unde partea necinsită a afacerii, aşa cum e descrisă în DEX, ţine de nepăsarea faţă de sentimentele şi speranţele lor, nepăsare acoperită cu discursuri la finalul cărora (încă) sunt destui dispuşi să aplaude.

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Comentarii (61)
itu52
itu52  •  07 Iunie 2024, 22:26

Rapid, model Becalian cu damf de seriozitate. A demarat frumos și s-a prăbușit rapid și zgomotos. Lucrurile abia s-au așezat pe făgașul șoacelor, așă că mai va! E prea mult până departe, vorba cântecului – „șohan n-om vide Raiu”. Așa că – atenție la Șucu! E ca avionul și parașuta – nu tot ce zboară se mănâncă.

soad
soad  •  07 Iunie 2024, 21:16
Postat de unurtr pe 07 Iunie 2024, 08:34

Deștept domnul de la mobilă, el cumpără doar din banii câștigați din vânzarea altora, practic bugetul de achiziții este intact, face doar profit. Dacă vei calcula puțin, vei vedea că Total veniri în ultimii 3 ani : 0.7+5.2+1.45 = 7.35M$, total plecări: 2+3.45+4=9.45M$, deci profit 2.1M$. Afecerist, nu contează nimic altceva. Nu bagă deloc bani, folosește doar banii câștigați din vânzarea altora . Datele sunt publice pe site-ului de specitalitate transfermarkt

si care ar fi problema? un club sanatos se auto finanteaza, vezi pe restul cu "datorii" la patronii lor.pe care mai apoi le baga in insolventa si lasa jucatori neplatiti. Bravo lui Sucu daca face bani asta. nu cred ca modelul CFR sau FCSB sunt viabile pe termen lung.

emipop
emipop  •  07 Iunie 2024, 18:58

Domnule Manolache, cu tot respectul vă rog să nu credeți că inventați apa caldă sau mersul pe jos atâta vreme cât, pe lângă dumneavoastră trec zilnic suporteri de vârsta mea. Nu veniți dumneavoastră să mi spuneți mie cum a făcut copos primii bani. Ori nu știți , ori în dorința de a l mânjii pe Șucu uitați adevărul. În vara anului 1999, din proaspăt echipă campioană, cofetarul dumneavoastră a vândut 12 (doisprezece) jucători cu suma totală de 28 milioane dolari. Primii bani adevărați făcuți de ,,omul de afaceri ,, copos. NICIUN bănuț nu a intrat în conturile clubului. Dacă există acestă ofertă pentru Ermal, merită vândut cu ochii închiși. Un jucător bun de atac, cu mari carențe în a se retrage și apăra, motiv pentru care nu a rămas la CFR și motiv pentru care merită să plece și de la Rapid. Când pentru un jucător ca RRahmani primești de 12 ori prețul lui e bine să l dai cu două mâini. Există posibilitatea mare ca rudimentarul fundaș crețu să i mai rupă tendonul odată și la revedere performanță. Apropo, după ce foarte civilizații suporteri *** iști au aruncat cu hârtii și pahare în Hromada, aflat pe targă, niciun deontolog ziarist nu s a mai interesat de cât timp va lipsi. Poate din cauză că cel care l a rupt a fost făt frumos olaru ? Ăla de care vă dădeați de ceasul morții că nu prinde europeanul, de fiecare dată când se tăvălea pe jos.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează