OPINII  »  EDITORIAL

Vecinii noștri nu mai câștigaseră din 2022

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2024 14:47 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2024 16:56

Așa de tare m-au enervat scuzele penibile de după tristețea și râsul de meci cu Bulgaria, că am impresia că suntem luați la mișto de neosecuriștii fotbalului.

Înțeleg că avem tactici secrete, deși noi nu jucăm nimic, ne-am calificat cu norocul din cristelnița lui Edi, care a fost botezat cu prea multă apă, la cât de bine stă la factorul șansă... dar nu poți să-i iei la mișto pe cei 20.000 de oameni care au mers până la capătul Bucureștiului să-i vadă pe “tricolori”.

S-a închis la nonstop

Cel mai tâmpit aspect este cel legat de ora unui amical cu una dintre cele mai slabe naționale din Europa, Bulgaria. Să pui la ora 21:30 un meci, pe Ghencea, la capătul vestic al Bucureștiului, iar tu să joci la mișto.

Și totuși, în ciuda drumului lung și al logisticii de 2 lei și 28 de bani din Capitală, 20.000 de oameni au fost prezenți pe stadionul Stelei să vadă cum ne ia la mișto fotbalul echipei naționale.

În pauză, oamenii au fugit repede la un chioșc, să cumpere niște halviță pentru cei mici, că doar așa îi țineau treji prin tribune. Dar se închisese la nonstop. Oamenii au strigat: „Jos, Burleanu, demisia! FRF nu e FRF!”, refrenele clasice.

Cât vă mai bateți joc de public?

Vecinii noștri nu mai câștigaseră din 2022
Jucătorii României au dezamăgit crunt publicul venit în număr mare în Ghencea la o oră târzie

Pentru cei care cred că Bulgaria este o națională excepțională, ei bine, vă spun eu, este la fel de slabă precum San Marino, Gibraltar, Liechtenstein sau Andorra. Feroe și Moldova sunt peste Bulgaria, ca rezultate.

Cumva, pentru că nu mai câștigase din 2022, a prins prin Azerbaidjan, la Baku, superba națională a Tanzaniei, și a bătut-o strașnic, cu 1-0. E genul acela de națională unde se anunță zi liberă în țară când debutează un fotbalist în Sunday League, în Marea Britanie.

Vecinii noștri au un campionat execrabil, iar rezultatele naționalei sunt următoarele: 1-1 cu Azerbaidjan, 2-2 cu Serbia, 2-2 cu Ungaria, 0-2 cu Albania, 0-2 cu Lituania, 1-2 cu Muntenegru, 0-1 cu Iran, 1-1 cu Serbia, 1-1 cu Lituania, 0-3 cu Ungaria, 0-1 cu Muntenegru, 0-0 cu Luxemburg, 2-0 cu Cipru! Victorieeeeeeeeeeeee! Primul succes datează din 16 noiembrie 2022, cu desculții din Cipru. Amintim că în 2022 au rezistat eroic în Gibraltar, 1-1, iar înainte de acest joc Georgia le-a dat cu terenul în cap, la Sofia, 5-2.

Deci, în concluzie, am jucat cu una dintre cele mai slabe naționale din Europa, care trăiește din generația lui Stoichkov, Lechkov, Yordanov, Ivanov, Balakov și ceilalți. La fel ca noi, doar că noi am mai mers pe la Mondiale, Europene, ei nu.

Și fotbaliștii noștri, delegații, oficialii, chiar și reclamele de pe Prima TV afișau o supermândrie, că n-am luat gol de la bulgari. Sincer, asta ne mai lipsea, eram un pic mai buni decât Tanzania!

Tu ai euro, noi avem euro, toți au euro în buzunare!

Cel mai bine este să vă păstrați euro în buzunare sau în conturile personale, nu risipiți banii pentru Campionatul European. Sau mai bine să nu aveți așteptări de la fotbaliștii noștri, care trăiesc dintr-un film penibil, apropo, În inima naționalei” este ca o peliculă nord-coreeană. Din clipă în clipă, în tensiunea aceea dintre ecran și cutia de nachos, mă așteptam să apară Kim Jong-un să felicite performanța României. De aceea nici n-am sorbit din băutura cu întuneric, pentru că mi-era să nu mă înec.

Avem o echipă națională de toată jena, sincer, care s-a calificat din întâmplare la Euro, iar sfatul meu este să nu mai avem așteptări. Hai, România, era să zic Coreea de Nord, că așa scuze penibile ca la finalul meciului cu Bulgaria n-am văzut!

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Comentarii (57)
torque07
torque07  •  07 Iunie 2024, 18:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Yuri_macel
Yuri_macel  •  06 Iunie 2024, 20:35
Postat de tk2014 pe 06 Iunie 2024, 11:28

arena nationala nu e in piata muncii. e la vreo 20 de minute de mers pe jos si destul de departe de tramvai, la meciuri. pe cand din 41 doar traversezi pana in ghencea. cred ca ai incurcat borcanele daca ajungi sa echivalezi o garsoniera de “- muncii cu 2-3 camere din sector 1. sector 1, daca ar fi luat ca un oras de sine statator, ar fi cel mai bogat oras din Romania.

Auzi tu esti din Bucuresti? Sau macar ai fost vreodata in Bucuresti? E statie de tramvai exact in fata stadionului. Si de la Muncii pana la Arena sunt maxim 10 minute de mers pe jos. Mai putin de 1 km. Si vezi ca sectorul 1 e si Giulesti si Bucurestii Noi si Grivita. Daca nu e Primaverii, Victoriei, Kisellef, e sub Muncii, Alba Iulia, Unirii. Te faci de ras. Eu tot iti repet dar nu intelegi.

incredibilsocsenzational
incredibilsocsenzational  •  06 Iunie 2024, 17:53
Postat de thiamarcos pe 06 Iunie 2024, 17:07

:-))) Dupa mintea ta pseudonimul Thiamarcos are legatura cu Tanzania? Si mai si crezi ca aprecierile tale la adresa vreunui jurnalist ii aduc aceluia vreo onoare? Vezi ca ii plezneste ego-ul, bai, buric al pamantului!...

Dacă citeai cu atenție articolul, iti dădeai seama cu ușurință de unde a venit asocierea cu Tanzania....însă nu am așteptări de la cineva care crede ca o comparație cu Vadim este una menita sa jignească:)) Afla ca unii editorialiști asa cum ii numești tu...au pe lângă talentul și obiectivitatea de a scrie un articol bun chiar și bunul simt de a răspunde la comentarii( fie ele pozitive sau negative) . Nu e cazul sa afli de la mine cine este acel jurnalist, îl poți cauta și tu aici...și nu este singurul.... Cat despre buricul pământului...tocmai asta nu ai înțeles și îmi permit sa îți explic....tocmai ca eu nu ma vad asa, am și menționat ca sunt un om simplu...buricul pământului este chiar persoana căreia ii iei apărarea și care ataca echipa nationala( conaționali de.ai tai presupun deși folosești un pseudonim) exprimând o părere personala către publicul larg, nu o viziune obiectiva susținută de argumente valide....aici e problema Te mai întreb ceva fără supărare....tu te vei uita la meciurile României la Euro? Dacă da....sa știi ca acei incompetenți și nesimțiți de la TV care l.au insultat pe Drejan sunt acolo prin propriile lor forte( limitate, nu suntem absurzi), noroc și susținerea noastra. Altfel nu aveai ocazia sa îți vezi și tu tara într.un turneu major.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează