OPINII  »  EDITORIAL

Ce jocuri face LPF?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 14:22 / Actualizat joi, 24 august 2023 14:28

Când LPF a amânat 3 meciuri din etapa 5 a SuperLigii, n-a greșit. A procedat logic, corect, întrucât FCSB, Sepsi și Farul erau angajate, la vremea aceea, în Conference League. Așa că le-a oferit, gest de înțeles, prilejul de a se pregăti în tihnă. De a-și odihni jucătorii.

De notat însă că forul cu pricina a hotărât atunci amânarea partidelor Hermannstadt - FCSB, CFR Cluj - Sepsi și Farul - UTA fără să fi cerut și primit acordul adversarelor celor 3 "europene". 

Pe care nu le-a contactat, cărora doar le-a comunicat, în scris, că "s-a decis". Cu alte cuvinte, le-a pus în fața faptului împlinit. Numai că, repet, a făcut ce trebuia.

S-a consumat runda 3 de calificare din Conference, FCSB a cedat în returul cu Nordsjaelland și a fost eliminată, iar celelalte două formații rămase în cursă, Farul și Sepsi, au solicitat amânarea întâlnirilor din etapa 7. Meciul de acasă al Farului cu Universitatea Craiova și al lui Sepsi de la Iași.

Surprinzător, Liga Profesionistă a întors foaia. A schimbat metoda și, în loc să decidă ea și să transmită mai departe, de data asta a cerut părerea adversarelor. Aprobarea lor. 

În condițiile în care Craiova s-a opus, partidele în discuție se vor disputa conform țintarului inițial chiar dacă Poli Iași se declarase de acord cu amânarea!

Încă mai mult. Sepsi urmează să joace în Copou duminică la amiază, de la ora 13:00. O adevărată nebunie pe arșița din aceste zile, dar și, din păcate, o evidentă lipsă de respect față de deținătoarea Cupei și Supercupei României. 

Sigur, nu-i ușor să împaci toate caprele și toate verzele. Televiziunile au un cuvânt greu de spus, dar e treaba LPF să găsească soluții. Și iată că nu le găsește.

Altfel, Mihai Rotaru s-a străduit să justifice refuzul Craiovei. Între argumentele invocate de finanțatorul oltean, unele de luat în seamă (pauza exagerată dintre meciuri, numărul jucătorilor convocați la loturi etc), a figurat și acela că Farul nu trebuia să amâne partida cu Universitatea, ci pe cea cu Rapid, pierdută în Giulești pe 20 august, 1-3.

Ce jocuri face LPF?!
Mihai Rotaru

Atât că Hagi, în opinia mea rațional, s-a gândit să-și menajeze jucătorii între confruntările "dublei" din play-off-ul CL, la fel cum a procedat Craiova anul trecut, când ea însăși a amânat duelul cu Chindia din SuperLigă între întâlnirile din play-off-ul aceleiași competiții cu Hapoel Beer Sheva! 

Cum s-ar zice, îi sfătuiești pe alții să nu facă exact ce ai făcut tu?!

Dincolo de inconsecvența LPF, care judecă uneori pe ochi frumoși, diferit în situații similare, lumea fotbalului vorbește că n-ar fi existat nici acum consultări cu cluburile dacă FCSB, favorita casei, n-ar fi fost eliminată. Atunci meciurile s-ar fi amânat fără probleme și fără parlamentări.

Poate că e așa ori poate că-s numai speculații. Oricum, arătată cu degetul, LPF trebuie să vină urgent cu lămuriri, să nu adopte politica struțului.

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Superliga
Presa din Ungaria, reacție devastatoare după Csikszereda - Dinamo: „Nu au existat”
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

LPF
Comentarii (91)
Paksi
Paksi  •  28 August 2023, 08:15

Campionatul este sfint pretutindeni. Nu ar trebui amînat niciun meci, să se antreneze jucătorii să poată evolua din trei în trei zile!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  26 August 2023, 21:56
Postat de CiprianBirtea_84 pe 26 August 2023, 15:07

Evident.

...asa sa fie !

forumeer
forumeer  •  26 August 2023, 16:31
Postat de anticenzuralasport pe 24 August 2023, 16:05

Apel la logica ziaristului și a antistelistilor ...Dacă Farul și Sepsy o să se califice în grupe și o să aibă un parcurs european lung asta nu ar favoriza clar restul echipelor din Liga 1 printre care și cea a lui Becali ??? Deci LPF avantajează Steaua ???...O să recunoașteți că ați introdus Steaua în ecuația meciurilor europene doar pentru că fără Steaua nu ați fi avut audienta ???

N-a introdus Dl Ioanitoaia pe Steaua in nicio ecuatie. Nu vad sa scrie nimic despre Steaua. Esti confuz.

Vezi toate comentariile (91)
Comentează